Godzina 8:30 rano, 19.XII. 2013 roku, na dworze -4 stopnie mrozu, a na zewnątrz przed przychodnią, kolejka około 100 osób, w znacznej większości ludzie starsi, już spracowani, emeryci i renciści, zamiast przygotowywać się do świąt lub robić to co lubią, w jesieni swego życia, stoją po kilka godzin by zapisać się do lekarza specjalisty na ... 2014 roku ! ! ! Oczywiście wizyta za kilka miesięcy
W niektórych przychodniach w kraju zapisów na 2014 już nie ma, więc to pewnie szczęśliwcy są ...
Jak to możliwe że w jednym z większych krajów UE, w XXI wieku, po ponad sześciu latach rządów i głoszenia świetlanej teraźniejszości i przyszłości, obiecywania że zaraz będzie lepiej, mogą dziać się takie rzeczy ... !!!
Dla mnie to uPOdlanie i POniżanie ludzi przez władze, które zmuszają ludzi do takich zachowań.
To nie wina przychodni lecz systemu opieki zdrowotnej. Minister zdrowia ma to wszystko gdzieś i z uśmiechem na twarzy próbuje scedować swoje oczywiste winy na innych ( odwołanie dyrektor NFZ). Kiedyś stało się w kolejkach za zakupami, teraz stoi się za zdrowiem. Takie czasy i takie rządy.
Przychodnia to ostatni trybik w całej tej chorej machinie ... Panowie w białych kołnierzykach, zarabiający po kilkanaście tysięcy i mający opiekę medyczną w klinikach MSWiA na siebie i swoje rodziny to największy i pierwszy tryb.
Salomon wam poze i cud sie stanie, ze kasy i specjalistow bedzie w nadmiarze
ja ci wierzę.
tak mówi twój guru.
powiedział nawet, że do wiosny znikną kolejki.
zaczyna się sprawdzać to co mówił parę lat temu: praca tutaj zaczenie się opłacać, a będa nas leczyć dobrze opłacani lekarze i pielęgniarki. wystarczy tylko być prominentnym politykiem jedynie słusznej partii - tłumacząc na nasze: trzeba należeć do kasty próżniaczej.
pokażcie kraj, w którym jest 0 kolejek do publicznej służby zdrowia
O zdziwił byś się maniuś a może nie byłeś ,tam gdzie są kolejki oczywiście lecz dwie lub trzy osoby przed tobą i kultura nie to co u nas zależy po której stronie siedzisz w danym momencie jak jesteś hydraulikiem i potrzebny jesteś pani doktor jet dla ciebie miła ale odwrotnie już niekoniecznie.I tak z tą kolejką do lekarza na Targowej gdyby wszyscy zmądrzeli i odeszli na pewno zastanowili by się na przyszłość lekarze co się stało .Tak tylko utwierdziliśmy ich ,że są bardzo potrzebni .Wiem jedno tam pracują bardzo dobrzy lekarze lecz nie wszyscy wiedzą że mają do czynienia z ludżmi ,którzy to też maja rozum.
powiedzial "zmaleja" (co sie i tak nie uda), kolejki byly, sa i beda
no jak się nie uda, jak musi się udać.
jak Donald powiedział, ze kolejek nie będzie, to znaczy że nie będzie.
jak wierzyłem Gierkowi, tak wierzę Donaldowi.
to co ? pomożecie ?
A na Targowej co za przychodnia jest ze aż tyle ludzi
ludzie wkrótce poznikają.
Tusk powiedział, że kolejki mają być krótsze, wiec będą.
No to o ile Donald kazał Arłukowiczowi skrócić te kolejki ?
o 2 lata ?
czyli teraz do kardiologa będzie się czekać tylko 17 miesięcy ?
sukces na miarę zielonej kupy