Im kto bogatszy tym więcej śmieci produkuje. Dlaczego? Stać go, to kupuje a potem wyrzuca.
Może na stronie Radia Ostrowiec są podane materiały źródłowe, co by można było zweryfikować prawdziwość tej informacji? Jeżeli nie ma, to powinni zdjąć z anteny ten spot radiowy. Ogólna liczba odpadów (segregowanych i niesegregowanych) i liczba osób zgłoszonych do systemu gospodarowania odpadami ?
A dlaczego miasto przeznaczyło akurat kwotę 13 500 000,00 PLN brutto na realizację zamówienia? Z czego to wynika? Ktoś wie? Niemiecki Remondis jednak stwierdził, że oni za mniejszą kwotę to zrobią, bo niechcą zdzierać kasy z mieszkańców, tak jak radni sobie to zaplanowali :))) Bravo Remondis – weiter so!
No miasto zaoszczędziło około 0,7 mln zł i ciekawe na co je wydało.
2,5 roku minęło a kanalia do dziś dnia nie udowodniła mieszkańcom swojej niewinności a mogła to zrobić 100 razy na swoim facebook-u? Dlaczego tego nie zrobiła? Liczy, że sprawa znów zostanie utajniona a sprawie się łeb jakoś ukręci? Skoro materiały są wybiórcze to proszę je uszczegółowić. Cały czas czekamy na wyjaśnienia ale cisza...
Odp.: CBA dziś zatrzymało prezydenta Miasta Ostrowca Św.
"Jarosław Górczyński - 17 marca 2023
Szanowni Państwo jestem niewinny. Kluczowe znaczenie ma polityczne tło sprawy, rzekome zdarzenie sprzed wielu lat ponownie wybucha przed wyborami. Ostatnio, przez lata, prowadzone przeciwko mnie postępowanie zakończyło się trzema wyrokami stwierdzającymi niewinność. Jestem przekonany, że czeka mnie ta sama droga, w której prawda zwycięży!
Natomiast odnosząc się do opublikowanego materiału wideo oświadczam, że jest on zmanipulowany i wybiórczy. Udowodnię to przed niezawisłym sądem.
Dziękuję za wsparcie i proszę mieszkańców o zaufanie.
Prezydent Ostrowca Świętokrzyskiego Jarosław Górczyński
W odniesieniu do dzisiejszej publikacji materiałów ze sprawy Pana Prezydenta Jarosława Górczyńskiego na stronie urzędu CBA jako obrońca zobowiązana jestem do poszanowania tajemnicy prowadzonego postępowania i zawsze zgodnie z tą zasadą postępuję. Z tego względu niedopuszczalna jest w mojej ocenie wybiórcza ocena fragmentarycznych, niezweryfikowanych jeszcze materiałów wykorzystanych w publikacji.
Miejscem oceny i weryfikacji materiału dowodowego powinien być zawsze niezawisły Sąd. Przypomnieć w tym miejscu należy, że już w poprzednio toczącej się sprawie przeciwko Panu Prezydentowi ferowano wyroki skazujące, podczas gdy ostatecznie został on prawomocnie uniewinniony.
Adwokat Beata Woch obrońca Jarosława Górczyńskiego." https://www.facebook.com/Ostrowiecmiasto
Co do przetargu na odbiór śmieci z 2016 r. to Pani adwokat Beata Woch obrońca JG informowała media, że przetargiem zajmowała się vice prezydent Marzena Dębniak, a Pan prezydent JG miał tym przetargiem w ogóle się nie zajmować. Postawiono zarzuty osobie, która przetargiem na odbiór śmieci w ogóle się nie zajmowała? To jak tak można było zrobić? Ale vice prezydent chyba działa z upoważnienia prezydenta?
Jeżeli wierzyć Pani adwokat Beacie Woch, to Pani Marzena Dębniak ówczesna vice prezydent wybrała niemiecką firmę Remondis z tzw. wolnej ręki a nie prezydent, a to ówczesnemu prezydentowi postawiono zarzuty...
Woch Beata Maria (ur. 25-03-1982) według KRS od 24 sierpnia 2022 w Radzie Nadzorczej OTBS spółka z o.o.
Członek partii PSL Bąk Arkadiusz (ur. 18-04-1977) według KRS w okresie 14.03.2023 - 24.04.2024 był w RN OTBS, a zastąpił go w RN Pawłowski Andrzej Stanisław (ur. 10.11.1972).
OSTROWIEC | Radni #muremzajarkiem. Zarzutów jeszcze nie ma | LOKALNA TV Lokalna TV
15 marca 2023 https://www.youtube.com/watch?v=czzSL64-JuY
No to teraz zarzutów już jest co niemiara. Precz z ostrowiecką mafią policyjno-urzędniczą!
Widocznie zrobiła to bez konsultacji z prezydentem - bez jego wiedzy i zgody. Czy tak było?
A tyle mówiła o lojalności jak chciała zostać senatorem :) Może prezydent dał jej wolną rękę, upoważnił do różnych rzeczy i powiedział: rób, co chcesz, mnie to zupełnie nie interesuje, działaj na własną rękę :) Czy tak właśnie było?
29-30.12.2020 Prosto z sali sądowej. Prezydent Jarosław Górczyński uniewinniony
(...) - Po przesłuchaniu niespełna stu świadków w ponad stu czynnościach procesowych stwierdzono, że brak jest jakichkolwiek nieprawidłowości w działaniu prezydenta Jarosława Górczyńskiego. Wszystkie przetargi nadzorowane przez niego, były prowadzone w sposób bezstronny, obiektywny i transparentny. Takie były wnioski z tego postępowania. W naszej ocenie prezydent działał każdorazowo w najwyższym interesie mieszkańców - powiedziała pani mecenas Marta Kittel. (...) Zdaniem obrony, warto było wyłączyć jawność tego postępowania, gdyż dotyczyło ono takich elementów, kiedy trzeba ocenić obiektywizm i bezstronność. Oceniano, czy stopień znajomości prezydenta z osobami, które pracowały po stronie Wykonawcy, był na tyle bliski, że rodziłby konieczność, po stronie prezydenta wyłączenia się z nadzorowania prowadzonych przetargów. Nie było przesłanek ku temu. (...)
Z oświadczenia prezydenta Jarosława Górczyńskiego: (...) W ciągu czterech lat przesłuchano setki osób, członków mojej rodziny, radnych oraz mieszkańców - ludzi niezwiązanych z polityką, po to tylko, aby postawić mi zarzuty i móc publicznie szkalować mnie jako prezydenta Ostrowca Świętokrzyskiego. (...)
Którzy radni byli przesłuchiwani i z jakiego powodu? Na czyj wniosek przesłuchiwano Bogu ducha winnych mieszkańców? Z jakiego powodu pan prezydent za pomocą ostrowieckiej policji przesłuchiwał i zastraszał mieszkańców? Żeby siedzieli cicho i nie interesowali się tematem? Co mieszkańcy mają wspólnego z działaniami urzędników? Gdzie są te 3 wyroki uniewinniające, o których informował nas pan prezydent? Ktoś je widział na oczy i przeczytał? Gdzie można się z nimi zapoznać w całości i wraz z uzasadnieniem? Na próżno ich szukać w ostrowieckich mediach. Gdzie jest oficjalne forum Urzędu Miasta? Dlaczego je skasowaliście? Może jakiś radny powinien zadać te pytania na sesji rady miasta i niech KW Tak! Dla Samorządu (dawne KWW JG przed zmianą nazwy) odpowie na te pytania.
Chciałoby się poznać nazwiska konkretnych osób z PiS-owskiego układu, ale Górczyński nic konkretnie nie mówi, tylko że ktoś się na niego uwziął i do lochu wtrącić chce. Hmmm. To ja nie wiem w jakim my państwie żyjemy. Prokuratura nie jest instytucją godną zaufania? Jesteśmy od wielu lat w Unii Europejskiej chyba i nasze państwo działa prawidłowo, tak czy nie? Obywatel nie może mieć zaufania do własnego państwa, jego organów i instytucji?