Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu


- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Czy jesteś za przeprowadzeniem w Ostrowcu Świętokrzyskim referendum odwołującego prezydenta miasta
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.

Przepis na dobry chlebek

Ilość postów: 8 | Odsłon: 478 | Najnowszy post
  • Przepis na dobry chlebek

    Bardzo proszę o przepis na bardzo dobry chlebek-razowy i nie razowy.Dziekuję.

    Gość
    Zgłoś
    Odpowiedz
    • Odp.: Przepis na dobry chlebek

      Pieczenie w maszynce do pieczenia chleba

      Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz
      • Odp.: Przepis na dobry chlebek

        W internecie są przepisy

        Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz
        • Odp.: Przepis na dobry chlebek

          no to dajcie przepis ci co pieczecie chlebek

          Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz
          • Odp.: Przepis na dobry chlebek

            Chleb gryczany

            Porcja na keksówkę 30x10 cm

            50 dkg mąki gryczanej

            10 dkg otrąb żytnich

            2 łyżeczki miodu

            1 łyżeczka sody

            600ml letniej wody

            1 łyżka oliwy

            1 łyżeczka soli

            2 łyżki pestek dyni lub słonecznika

            Wszystkie składniki łączymy. Ciasto ma być delikatnie rzadkie. Przelewamy do formy i pieczemy w 180 st ok 55 minut.

            Chlebek jak się piecze ma gryczany zapach, czasem może komuś przeszkadzać. Ogólnie w smaku bardzo delikatny i długo się przechowuje.

            Smacznego!

            Kasandra66
            Zgłoś
            Odpowiedz
            • Odp.: Przepis na dobry chlebek

              - 50 g drożdży

              - 2 szklanki ciepłej wody

              - 1 łyżeczka cukru

              - 0,5 kg mąki pszennej dobrej jakości

              - 0,5 kg mąki pełnoziarnistej

              - 1 łyżka soli

              Przygotowanie:

              Krok 1: Do większego naczynia wrzucamy drożdże, wodę i cukier, następnie mieszamy do momentu rozpuszczenia.

              Krok 2: W kolejnym etapie dodajemy obydwa rodzaje mąki, sól i wyrabiamy ciasto, które po wyrobieniu powinno mieć dość wolną konsystencję i łatwo odczepiać się od ręki.

              Krok 3: Ciasto przekładamy do foremek „keksówek" lekko wysmarowanych tłuszczem (w tym przypadku są to dwie foremki długości ok. 20 cm). Następnie odstawiamy do wyrośnięcia w ciepłe miejsce.

              Krok 4: Gdy ciasto zrówna się z brzegami foremki wstawiamy je do piekarnika na 1 h/190 st. C.

              Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz
              • Odp.: Przepis na dobry chlebek

                Ślicznie dziękujemy bo i innym się przyda przepis

                Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 8

      Odp.: Przepis na dobry chlebek

      Ja od roku piekę tylko żytni 100% na własnym zakwasie bo nie mogę jeść pszenicy. Jak chcesz to mogę dać Ci trochę zakwasu to sobie zrobisz taki. Robi się go 5 minut plus wyradtanie ok 2-4godz plus pieczenie 1godz

      Jest przepyszny i bez drożdży

      Gość_Kit
      Zgłoś
      Odpowiedz

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Losowa firma:
Salon Kosmetyczny Agata Żelazowska
Branża: Kosmetyczne salony
Dodaj firmę