Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Czy jesteś za przeprowadzeniem w Ostrowcu Świętokrzyskim referendum odwołującego prezydenta miasta
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.
        • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 14

Odp.: Przemysław Wipler w Ostrowcu, 6 maja (piątek), godzina 19:30, Restauracja Venus

Partia KORWiN jest partia konserwatywno liberalna i z nowoczesna niewiele ma wspolego, poniewaz ta nie ma zadnego programu.

Gość_elo
          Zgłoś
          Odpowiedz
          • Odp.: Przemysław Wipler w Ostrowcu, 6 maja (piątek), godzina 19:30, Restauracja Venus

Gość_gość an
            Zgłoś
            Odpowiedz
            • Odp.: Przemysław Wipler w Ostrowcu, 6 maja (piątek), godzina 19:30, Restauracja Venus

Takich atrakcji nie przewidujemy,

Gość_KORWiN_Ostrowiec
              Zgłoś
              Odpowiedz

ja podziękuje :(

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 21

Odp.: Przemysław Wipler w Ostrowcu, 6 maja (piątek), godzina 19:30, Restauracja Venus

Tylko gimnazjaliści co nie znają życia mogą myśleć że jak się obniży podatki to wszystkim będzie nagle jak w raju. W praktyce byłoby tak że garstka osób by się bogaciła a reszta by na nich robiła za marne grosze. Jak państwo opiekuńcze jest takie złe to dlaczego wszyscy chcą jechać do krajów skandynawskich? A Korwin od 20 lat przewiduje upadek Szwecji "za 5 lat", a nie potrafił przewidzieć upadku swoich dwóch poprzednich partii

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz

Korwin mówi jedno a robi drugie. Nienawidzi Unii Europejskie, ale został europosłem za bagatela ok. 70ty. zł miesięcznie. Podobno po to - uzasadniał- aby rozwalić ją od środka. I tak będzie ją rozwalał przez przynajmniej jeszcze 3 lata za przyzwoite pieniążki. Ale jak przystało na cwanego lisa już zaczyna działać w terenie, aby pracować na następną kadencję "rozwalnia UE".

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz

Nic dodać, nic ująć gościu 21:14, młoda żonę trzeba dobrze karmić, a i na waciki też musi wystarczyć.

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz
      • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 25

Oczywiście obniżka podatków to jedna z wielu reform jaką Partia Korwin chce przeprowadzić. Aby państwo sprawnie się rozwijało potrzeba jeszcze sprawnie funkcjonującego sądownictwa, odpowiedniej polityki monetarnej, rozsądnych stosunków z innymi państwami.

Z resztą Partia Korwin, co wyróżnia ją spośród niektórych ugrupowań ma opracowany dokładny program: https://www.partiakorwin.pl/program.pdf

Gość_KORWiN_Ostrowiec
        Zgłoś
        Odpowiedz
      • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 26

Nikt nie powiedzial ze po obnizeniu podatkow i w ogole po reformach proponowanych przez partie KORWiN, wszystkim bedzie jak w raju. Ludzie pracowici beda mieli dobrze, a Ci ktorzy dodatkowo postawia na rozwoj, beda miec bardzo dobrze.

Prosze podaj jakis punkt programu, albo napisz po czym stwierdzasz ze garstka osob by sie bogacila, a reszta na nich robila za marne gorsze? Czy poprostu uslyszales gdzies w telewzji ze tak sie mowi o rozwiazaniach ludzi o pogladach Korwina i powtarzasz, w rzeczywistosci nie rozumiejac o czym piszesz?

A co do krajow skandynawskich to najwyzszy czas sie obudzic, bo chyba cos przeoczyles

http://pl.gatestoneinstitute.org/6716/szwecja-upadku

https://rgrunholz.wordpress.com/2015/12/15/upadek-szwecji/

http://braciasamcy.pl/index.php?/topic/3646-jak-wolny-rynek-zbudowa%C5%82-pot%C4%99g%C4%99-gospodarcz%C4%85-w-szwecjii/

Przeczytaj sobie powyzsze artykuly i zastanow sie do czego w konsekwencji prowadzi polityka panstw socjalnych. I zaznaczam ze w Szwecji maja wiecej wolnosci gospodarczej niz w Polsce.

Gość_elo
        Zgłoś
        Odpowiedz

Nie oglądam tvn i nie czytam newsweeka jeśli o to Ci chodzi. Po prostu jeśli Korwin chce prywatyzować to kto wykupi pozostały majątek państwowy? Nie kuce które nie mają oszczędności i pochodzą ze średniozamożnych rodzin, tylko wykupią to bogaci którzy już mają kapitał, ewentualnie ich dzieciaki. Po drugie jak zlikwiduje się składki to nie jestem pewien czy pracodawca będzie płacił pracownikom całość ich zarobionych pieniędzy, może płacić tyle samo co teraz albo odrobine więcej, a reszta schowa dla siebie. A co do składek na ubezpieczenie to po zniesieniu ich nie każdy będzie odkładał prywatnie na emeryturę i potem tacy ludzie będą żebrakami i w konsekwencji i tak państwo będzie musiało im pomagać, Korwin mówi że 1% będzie takich ludzi, moim skromnym zdaniem będzie to około 10% i to będzie problem.

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz

Ja sie zgadzam. Fajnie to brzmi ale to utopia. Jestem młody nie myśle o emeryturze. Odkładać teraz pieniądze to abstrakcja co dopiero na późne lata. Dobrze że jest ktoś kto przymusem bieże teraz bym miał na przyszłość. Problem tylko jak system sie rypnie

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz

No spoko jeżeli chcesz sobie odkładać na emeryturę to możesz to robić za pośrednictwem prywatnego funduszu albo samemu na koncie. Nie jest to dobre rozwiązanie, że każda osoba jest zmuszana do uczestnictwa w ZUSie, który działa dobrze tylko wtedy kiedy jest zastępowalnośc pokoleń. Teraz jej nie ma i co jest oczywiste, że obecni 18-30 latkowie będą mieli albo groszowe emerytury albo w ogóle ich nie będą mieli. I dlatego popieram Korwina z resztą jak duża liczba osób w moim wieku bo nie chcę żeby co miesiąc zabierali mi do zusu ogromną cześć mojej pensji.

Starsi ludzie głosują na te PISy i PO bo sami dostają jeszcze jakieś emerytury ale przy tym nie myślą w ogóle o młodszych osobach.

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz

No jestem w tym przedziale i powiedz mi z czego mam odkładać? Minimalna krajowa. Stówa misiecznie to 9% ale za to opłacę neta. Co będę mówić. 1300 to nie jest dużo i jedyne co mogę sobie pozwolić to raz w miesiącu zjeść pizze. A szefa mam takiego że prędzej sobie garniak kupi niż mi da podwyżkę. Zmienie pracę bo mogę ale na taką w innym kraju. I wiesz co? Bardziej socjalnym.

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz

no właśnie, bo ten szef żeby dać Ci 1300 musi w rzeczywistości dać prawie 2000 tys zł. I właśnie ta różnica idzie na ZUS i te pieniądze spożytkowałbyś na ubezpieczenie, przyjemności cokolwiek

Gość
                  Zgłoś
                  Odpowiedz

gościu z 11:26 a masz stoprocent pewności że pracodawca da Ci te 2000, a nie weźmie dla siebie a Tobie da 1300 ewentualnie 1350???

Gość
                    Zgłoś
                    Odpowiedz

No oczywiście, przy niskich podatkach i prostym prawie (łatwość w zakładaniu firm) byłaby dość niska konkurencja na rynku pracy, w sensie byłoby więcej rzeczy na których dałoby się dobrze zarabiać, np dzięki niskim podatkom więcej sklepów mogłoby się urzymać. Pracownik byłby wtedy dobrem i pracodawca musiałby zabiegać o niego odpowiednią pensją.

Z resztą nawet teraz, płaca minimalna to jakieś niecałe 2000 tys zł, a znam wiele osób pracujących w prywatnych firmach zarabiających więcej . I co "przecież mógłby płacić pracodawca mniej"

Gość
                      Zgłoś
                      Odpowiedz
                    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 46

Ahahahahahahahahahahaha! Jako pracodawca tyle bym miał do powiedzenia gdyby nie zasady forum. Mało kto zasługuje na tą minimalną. Gdybym miał te 650 zł więcej to maksimum 150 z tego dam pracownikowi i to w ramach premii motywacyjnej.

Gość
                      Zgłoś
                      Odpowiedz
5 postów w tym wątku zostało wyłączonych z wyświetlania ze względu na sprzeczność z Zasadami Forum lub czasowo. Możesz wyświetlić wątek wraz z tymi postami.

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -