Wyglada na to, ze prowokuje pare grupek "slusznych", a kibice po prostu sobie ida zwarta grupa.
@talar kłamiesz lub opowiadasz bajki to święto jest obchodzone w zimę lub jesienią zresztą przeglądarkę masz to sobie wygoogluj .
Dzięki takim wpisom doszło do podjudzenia ludzi i awantur ,mało kiedy zgadzam się Tomaszewskim ale którędy mieli na ten stadion dojść ? .
Moim zdaniem nie dało się podjąć dobrej decyzji w tym dniu .
Rosjanie są gośćmi w naszym kraju. Jednak kibolom obce jest słowo gościnność.
To niech się chołota zachowuje jak gość.A nie bić gospodarzy jak we Wrocławiu.Rusofobie.
Czas najwyzszy "podziekowac" wszystkim politykierom podburzajacym i broniacym bandytow, pracowali zawziecie przez wiele dni, aby tylko w swiatowych telewizjach pokazano nie pilkarskie swieto, ale zwykly bandytyzm. Prawica po raz kolejny dala ciala.
http://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/252739_403529096355036_736562385_n.jpg
Pismen- proszę podać przykład tych sytuacji, w których politycy podburzali bandytów. Uprzedzam z góry, że jeśli napiszesz znowu coś w stylu "lekko zmienię temat, żeby wyszło na moje" to nawet nie odpisze.
Rozmawiałem telefonicznie ze znajomymi, którzy siedzą w Warszawie i z tego co oni mi mówili, to widzieli tylko jedną sytuację jak Rosjanie poubierani w klasyczne dresy "trzy paski" rzucili się na polskich kibiców- typowych pikników, a było to praktycznie pod samym stadionem. Interwencja policji i ruska hołota uciekła.
Znacie to."Armaty pod Stoczkiem zdobywała wiara rękami czarnymi od pługa .PANOWIE W STOLICY kurzyli cygara gadali o "braciach zza buga".A panowie w stolicy...
Holota to pokazala sie w naszym rodzimym wydaniu pod patronatem kilku sfrustrowanych prawicowych politykierow. Szkoda, ze w takich sytuacjach policja nie moze uzywac nieco "ciekawszej" amunicji, bo chyba z niektorymi inaczej nie mozna.
Zlali nasi tych ruskich syfów i bardzo dobrze: po pierwsze za pobicie stewarda we Wrocławiu, a po drugie, żeby wiedzieli, że są w Polsce i żeby się nie panoszyli jak u siebie. Szlag mnie trafia jak słyszę w radiu przeprosiny dla nich. Żadnych przeprosin tylko dobić te Stalinowskie mordy.
A ja jednak przepraszam rosyjskich kibiców i gości za zachowanie chuliganów-kiboli. Nie toleruję też zachowań chuliganów-kiboli ze strony rosyjskiej i też oczekiwałabym przeprosin. Wiem, że nie każdemu przez gardło przechodzi słowo przepraszam, więc może jestem mimo starości na karku nadal naiwna. Trudno. Ja jednak potrafiłam zawsze przeprosić.
Ruskiego nigdy nie przeproszę i ruskiemu nigdy ręki nie podam!!!
Ogromnym błędem było dopuszczać w większości pijanych Rosjan do przemarszu z flagami ZSRR. Gdzie była policja? Dlaczego nie reagowała na to łamanie konstytucji RP? Dlaczego przyjeżdża ruska hołota i może w sposób bezkarny kpić z polskiego prawa? Jak to możliwe, że na straży porządku naszego prawa musieli stanąć kibole --> https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc7/484168_376343989095150_439429244_n.jpg
"- Mieliśmy m.in. sygnały, że rosyjscy pseudokibice planują wtargnąć na murawę boiska. Były też informacje o planowej »ustawce« przy Rondzie de Gaulle'a. W tych okolicach zatrzymaliśmy do wylegitymowania grupę rosyjskich kibiców – mówił Karczyński.
Jak dodał rzecznik komendanta stołecznego policji, przy niektórych z zatrzymywanych osobach policjanci znajdowali niebezpieczne narzędzie m.in. kastety, a także np. ochraniacze na zęby."
czyli dbają o zęby, bo nie o wszystkich wolakach można to powiedzieć
Komus juz chyba cos odwalilo - "kibole na strazy prawa" nadmiar niektorych srodkow chyba juz powoduje zanik neuronow - bandyckie to bylo zachowanie wlasnie tych "obroncow". I mam nadzieje, ze wreszcie i sedziowie stana na wysokosci zadania i nie beda stosowac zadnej taryfy ulgowej.
Zachodnie media aż huczą z pytaniem "Kto i po co pozwolił na marsz Rosjan?"
http://www.sportfan.pl/artykul/rosjanie-chcieli-pobic-polskich-pilkarzy-podczas-meczu-34978
"Putin zapowiedział, że jeśli zbierze się ekipa zdolna zapełnić samolot rejsowy z terytorium Rosji do Warszawy, to on pokryje koszty tego przelotu. Jakie jeszcze koszty zobowiązał się zapłacić, tego jeszcze nie wyjawił. Nie wykluczone, że w pakiecie są materiały pirotechniczne, rakietki, ewentualnie zimne ognie, jakby coś poszło nie tak, jak trzeba."
Przestan wasc - wstydu sobie oszczedz, chyba, ze jestes tak samo rozwiniety jak ci grzeczni bandyci atakujacy kibicow. Dorabianie ideologii nic nie pomoze. Bandyta jest bandyta. Tak wyglada wiocha w polskim wydaniu.