Dlaczego w tym przedszkolu ZMUSZENI jesteśmy do zostawiania dzieci ponad 5 godzinny DARMOWY pobyt naszego dziecka?.
Warunek w tym przedszkolu jest taki:
- 5 godzin jest, ale BEZ WYŻYWIENIA
Jeśli więc chcesz , by Twoje dziecko było wyżywione to MUSI zostawać dłużej( czyli od np. 8:00 do 14:00), bo obiad podawany jest w godzinach 12:30 - 13:30 i później dostaje podwieczorek.
Dlaczego w innych przedszkolach nie ma takiego problemu i wszyscy wyrabiają się z obiadem, daniami i dziecko, które przebywa od 8:00- do 13:00 wychodzi najedzone??
Jeżeli zostaje dłużej - My rodzice płacimy 2,10 zł za każdą godzinę - co w przeliczeniu na cały miesiąc daje ponad 40 zł + wyżywienie 5 zł.
Może by tak zainteresować naszych włodarzy tym problemem w tym przedszkolu, bo jak widać pozostałe sobie z tym radzą doskonale.
Te czytniki to też jakaś porażka jest. To jest jednak wymóg nie samego przedszkola, ale wyższych instancji.
Nawet jak dziecko jest chore i nie chodzi do przedszkola to opłata za wymuszoną godzinę jest pobierana.Pani dyrektor twierdzi,że to dla dobra dzieci,ale cierpią na tym portfele rodziców.
To faktycznie nie wymysł dyrektorki tylko włodarzy naszego miasta przecież te pieniądze z nadprogramowych godzin ,idą, do miasta a nie zostają w przedszkolach
to dlaczego wymyslili to tylko dla przedszkola 16?
a co z DARMOWYMI godzinami od 8:00 do 13:00? Dlaczego inne przedszkola wyrabiają się z jedzeniem, a tu jest problem?. Ta opłata jest WYMUSZONA. Jak można powiedzieć, że dziecko owszem, może chodzić darmo od 8 do 13, ale BEZ WYŻYWIENIA!! To jest CHORE! Albo jest z wyżywieniem i wtedy trzeba dziecko zapisać minimum do 14, albo jest bez wyżywienia, ale za DARMO w USTAWOWO określonych godzinach?
Jak zwykle tylko narzekać, była stała opłata za przedszkole było źle, jest darmowe 5 godzin też źle. Ludzie czy kiedyś Wam jest dobrze? Dla mnie teraz jest ok, wolę żeby przerwa była dłuższa między śniadaniem i obiadem, bo wiem że dziecko zje. Nie ma obowiązku posyłania dziecka akurat do tego przedszkola, jest parę innych w O-cu, w zasadzie nie ma obowiązku posyłania w ogóle do przedszkola (zerówka może być w szkole). Nawet jakby było za darmo to i tak narzekacze znaleźli by dziurę w całym, a tak to szkoda 40 zł na dziecko.
to nie chodzi, że szkoda 40 zł, tylko skąd je wziąć (te kolejne 40 zł) za 40 zł to ja mam 4 kaszki dla dziecka plus owoce na cały miesiąc.
do kogo to należy zgłosić? do UM wydzialu Edukacji?
Przecież w innych przedszkolach jest podobnie może i wyrabiają się z obiadem ale dzieci wychodzące o 13-tej nie dostają podwieczorka bo wydawany jest o 13.30 ale faktycznie jeszcze się taki nie urodził żeby każdemu dogodził.... a marudy zawsze się znajdą!
ciekawe z tego co wiem to w przedszkolu tym obiad jest podawany o 12.30 zawsze więc nie wiem skąd się wzięła 13.30.... oczywiście podwieczorek jest rożnie więc dziecko może czasem nie dostać na "odpowiedni" czas ale bez przesady....
Na Słoneczku obiad i podwieczorek wydawane są do godzi. 13.
Na Pułankach od 12:30 wydawany jest obiad, a nastepnie podwieczorek - batonik, owoc, jogurt. Dlaczego w innych przedszkolach nie postawiono warunku, że dziecko jeśli chce być z wyżywieniem , to ma być minimum do 14?. Dlaczego na Pułankach jest darmowe 5 godzin ale bez wyżywienia?.
też mnie to denerwuje, chcę żeby mój mały jadł obiad w przedszkolu i płacę za wyżywienie ale nie fair jest zmuszanie rodziców aby płacili za nadgodzinę. Chętnie bym coś z tym zrobił ale gdzie i jak?
Ludzie takie sprawy załatwia się na zebraniu które odbywa się na początku września:))A nie na forum i to jeszcze w listopadzie
na spotkaniu to było powiedziane.
A uważasz, ze Twoje dziecko zjadłoby obiad wcześniej niż 12.30? O ósmej zjada śniadanie, wczesniej niż 12.30 dzieci by nic nie zjadły. Ty w domu jadasz o 11 obiad?
Śniadanie jest o 9, w domu też nie jemy obiadu wczesniej niż koło 13
czemu w innych ( we wszystkich) przedszkolach nie ma z tym problemu?