Czy dyrektorka tego przedszkola reklamując firmę ubezpieczniową swojego syna w przedszkolu oraz marnując czas pracujących rodziców postąpiła zgodnie z obowiązującymi przepisami?
W prawie każdym przedszkolu lub szkole tak jest że dyrektorzy wybierają firmy ubezpieczeniowe po układach,znajomych a nie tam gdzie lepsza oferta
W Przedszkolu nr 15 firmę ubezpieczeniową odkąd jest nowa dyrektorka wybiera Rada Rodziców, to tyle dla nie zorientowanego rodzica.
w przedszkolu nr 21 na Stawkach tez wybieraja rodzice czyli tzw Rada Rodziców
Odczepcie się od przedszkola. Czy jakieś 2 czy 3 zł ma dla was aż takie znaczenie. Wszędzie jest jednakowo.
Wybiera Rada Rodziców, ale sugestie i propozycje wysuwa dyrektor. Wcale RR nie musiała wiedzieć, ze to firma syna pani dyrektor. Jeśli ta pani nie poinformował RR o istniejącej zależności, to nieetyczne (przynajmniej).
Ale to RR wybiera z różnych propozycji i u nas liczyło się jakie warunki proponuje dana firma. W ubiegłym roku była inna a w tym wróciliśmy do starej (nie piszę nazwy, żeby nie zarzucono mi że tam pracuję), bo zdecydowanie lepsza oferta. Z czego znów sensację robić? Gdyby wymagała aby ta firma była, ale że złożył ofertę, no ma do tego prawo.
Byłam, widziałam, słuchałam. Firma ubezpieczeniowa promowała prywatne ubezpieczenie, które jest dobrowolne dla każdego z nas. Nikt do niczego nie zmuszał. Z tego co wiem każda firma może się reklamować w każdej instytucji. A jeśli nawet tam był syn dyrektorki to może załatwi dobre rabaty.
oj ludzie czepiacie się sami nie wiecie czego
Ludzie coraz częściej sie "czepiają" //gość z 19:58//, bo w coraz gorszej kondycji jest urzędnicza uczciwość i zasady. A potem pretensje. Na wizerunek trzeba sobie zasłużyć.
Typowy brak etyki...
A kto w tym przedszkolu zrobił ten piękny plac zabaw?
Wiecie może gdzie szukać takiego fachowca? Też bym chciała podobny zrobić u siebie...
To nie to przedszkole.
To to przedszkole.
Chodzi pewnie o te strzechy co były niedawno zrobione. Po pół roku wygląda to tragicznie, jak stare zapomniane miejsce. A na dodatek w
ogóle nie funkcjonalne. Gdzie tam się mają dzieci bawić?
Niewypał, a z taką pompą było otwarcie...