w innych tez powariowali w 15 i 7 skladka dobrowolna tylko pytanie zbierających jeszcze nie zapłaciliście albo kiedy zapłacicie - w końcu dowolne:)))
Moja wychowawczyni w gimnazjum jak dostala bombonierke to otworzyla i nas uczniow czestowala. Skladala sie cala klasa np.na kwiaty a pojedynczy uczniowie jeszcze poza tym cos dawali, po co? Uwazam ze kwiaty sa ok w ramach podziekowania ale nic wiecej.
Cieszę się, że już wyrosłam z małych dzieci, dawniej była składka, każdy płacił i jeszcze był zadowolony , że znajdą się jakieś mamusie, które zajmą się kupnem kwiatów, a dziś wielkie halo o 15 zł, nie chcesz to nie płać, chcesz to płać, a swoją drogą mam nadzieję, że któraś z pań z tego przedszkola czyta forum i te kwiatki odda tym mamusiom, bo przedszkole stało się przez te 15 bardzo ,, popularne''.
Jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o kase tak tak bo jednej mamie 2 zl szkoda na kwiaty dla pani istad te wpisy te osoby co nie daly bbadz wogole nie maja zamiaru dac wogole nie powinny sie wypowiadac nie chca nie daja i kropka a nie liczyc teraz cudze pieniadze co kupia a co nie Nie dalas wara ci do tego
A nauczyciele wreszcie powinni skończyć z zachłannością i nie zachowywać się prymitywne, po prostu powinni nie przyjmować łapówek. Kwiaty ok. Dziś nawet lekarze już łapówek nie biorą bo sądu się boją a nauczyciele co roku biorą co im dają. Z dwojga złego już lepiej lekarzowi dać łapówkę, studia skończył i pracę ma odpowiedzialną a danin się mu nie nosi.
Do gościa z 21,47.. Ja też uważam, ze powinni odmówić, ale z drugiej strony, to w jakiej sytuacji będą Ci co dali z chęcią i coś kupili, zabiorą sobie te kwiaty.A Tym co nie dali , to i tak wszystko jedno.
A jak rozwiązać sprawę poczęstunku dla dzieci. Przecież nie wykluczą dziecka Tej matki co nie dała. Nie dać dziecku poczęstunku-w końcu to ono nic nie winne. Moim zdaniem, to matka mogła nie dać na kwiaty- bo to tylko dobra wola, ale na poczęstunek powinna. Nie robić dziecku przykrości. Może o te 5 nzł budżet domowy , by jakoś zamknęła.
a czy ktos dziekuje woznej za to ze uzupelnia braki w toalecie by nasze pociechy czuly komfort z przebywania tam? nie! to jest jej praca tak jak nauczyciela. po co wiec kwiatki itp? nie wiem.
A z jakiej racji osoby o odmiennych poglądach w stosunku do twoich nie powinny się wypowiadać? To osoby takie jak ty, które myślą, że tylko one mogą mieć rację i odbierają na tej podstawie innym prawo do wolności słowa, nie powinny się wypowiadać...
Racja nie chcesz dawac nie daj .nie uragaj nikomu jaka ma prace czepiasz sie jeden z drugim i porownujesz ktora lepsza wstyd .Kazda jest potrzebna tak lekarz jak nauczyciel czy chocby pani sprzataczka i kazda trzeba cenic jednakowo
Bardzo mądrze napisane, lekarz nie będzie nauczycielem , chyba że w szkole pielęgniarskiej, nauczyciel nie będzie lekarzem, prawnik też powinien wykonywać swój zawód, nie zastąpi lekarza ani nauczyciela, czy informatyka itd.. Potrzebne są również inne zawody.
A do gościa z 13,27. co do opłat za przedszkole, to 5 godz, masz za darmo , jak zostawisz dziecko 1 godz. dłużej to płacisz symboliczną złotówkę, to jest w skali miesiąca 20- do 23 zł. A za posiłki to w żaden sposób nie płacisz na pensję nauczyciela.Za moich czasów musiałam zapłacić całą opłatę i takich urągań w stosunku do nauczycieli nigdy nie było.
kupcie sobie wódeczkę, papieroski i nie dajcie na składkę i nie płaczcie kobietki,na zdrowie wam to wyjdzie lepi