Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Czy jesteś za przeprowadzeniem w Ostrowcu Świętokrzyskim referendum odwołującego prezydenta miasta
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 94

Odp.: Przedszkole nr 11 - domaganie się składki 15 zł na koniec roku

Kwiatki tak, u nas zrzutka p[o 15zł dla zołzy, która uprzykrzała zycie dzieciom przez 4lata. Mamuśki psioczyły, skarżyły się u dyrektora i zamiast zrobić z babą porządek teraz ja obdarowują. A kto jest prowodyrem? Mamy nauczycielki, bo 20 pozostałych niby nie chce się składać a nauczycielki nie przeżyłyby tego i same pokazują, że nieważne jakim człowiekiem jest nauczycielka, ważne, że jak każdemu nauczycielowi łapówa się należy w czerwcu. Niedługo i na dzień mamy będą wołać.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 96

Popieram wypowiedz z godz 11,18 duzo tu negatywnych wypowiedzi ale zadna z tych osob nie ma zielonego pojecia na czym polega praca w przedszkolu przydaloby sie choc na jeden dzien takiej mondralinskiej mamie pobyc z 15 rozpieszczonych maluchow to nie otwieralaby buzi ikrytykowala osoby ktore opiekuja sie ich pociechami Kochane mamusie znaja tylko swoj punkt widzenia

Gość_ktos
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Odp.: Przedszkole nr 11 - domaganie się składki 15 zł na koniec roku

Gość_ktoś 21:40 Zawsze można zawód zmienić z przedszkolanki na mnóstwo innych jeśli nie odpowiada opieka nad rozpieszczonymi maluchami.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Do osoby z 11,29 oczywiscie ze zawod mozna zawsze zmienic tylko ze ten akurat jest wymarzony i w to co robie wkladam swoje cale serce i robie bo kocham prace z dziecmi a to co tu czytam na temat wychowawcy przedszkola to az serce boli ile jadu wylewacie na nas moze sa takie osoby ktore pracuja przy dzieciach po to tylko zeby pracowac i zarabiac pieniadze sa tez takie osoby ktore robia to bo kochaja dzieci .NIE OCZEKUJA OD WAS RODZICE ZADNYCH PREZENTOW TO WY SAMI CHCECIE I DAJECIE NIKT WAS DO TEGO NIE ZMUSZA !!!

Gość_ktos
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 97

Ludzie to jest dobrowolna składka, którą wymyślili rodzice. Kto nie chce niech nie płaci. Ja zapłaciłbym dużo więcej bo jestem bardzo zadowolony z tego przedszkola. 15zł to stanowczo za mało za podziękowanie za 3lata, tym bardziej że lista pań którym trzeba podziękować jest bardzo długa.

Dziękuję pani dyrektor, przesympatycznej pani wicedyrektor, paniom przedszkolankom, panią z obsługi i panią kucharką.

Gość_zadowolony rodzic
      Zgłoś
      Odpowiedz

Proponuję po 150 zł w przyszłym roku, a może po jakimś samochodzie dla każdej Pani.

Ludzie głupieją coraz bardziej ...... ))

Czy Ty za swoją pracę oprócz pensji dostajesz wdzięczność dodatkową od pracodawcy?

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz

ja nie jestem pracodawcą tych pań, chyba mylisz pojęcia

Gość_zadowolony rodzic
          Zgłoś
          Odpowiedz

Trafna riposta zawsze drażni .............. ludzi

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz

Uczciwy pracodawca doceni pracę dobrego pracownika

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz

Bardziej na miejscu byłoby socjalistyczne hasło "czy się stoi czy się leży .......

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz
              • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 107

Ale rodzice nie są pracodawcami przedszkola, chyba ktoś już to wyraźnie napisał. A składka jest symboliczna na koniec roku, więc w czym problem. Tym bardziej, że ma być za to m.in. zakupiony poczęstunek dla dzieci, więc nie rozumiem o co tyle szumu, nie sądzę, żeby nauczycielom zależało na Waszych kwiatkach, ale to już świadczy o "kulturze" niektórych, tu na forum.

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz

Dobrze powiedziane, nauczycielom nie zależy na kwiatkach, dziś pościele, zastawy, biżuterię a co trzy lata coś konkretnego. I to nie ściema. Niestety. Mamuśki coraz głupsze. Najlżejsza praca a najbardziej nagradzana. Czemu w urzędzie miasta, sklepie mięsnym, skarbówce czy u kosmetyczki nie kupujemy prezentów co roku? Ale trafne stwierdzenie, że kwiaty nie są dziś mile widziane.

Gość
                  Zgłoś
                  Odpowiedz
                • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 124

Mylisz się. Rodzice płacą za pobyt dziecka w przedszkolu, a osoby tam pracujące mają za zadanie opiekować się tymi dziećmi. Pracodawcą jest tutaj pośrednio właśnie każdy z rodziców. Przedszkole jest jedynie pośrednikiem, który wypłaca przedszkolankom pensje. Nadal jednak ta pensja pochodzi z pieniędzy rodziców.

Gość
                  Zgłoś
                  Odpowiedz
          • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 108

Już widzę wpisy i oburzenia, gdyby n-el nie przyjął kwiatów i tej bombonierki. Ciekawe co byście wtedy zrobiły. I tak źle i tak niedobrze. Wezmą źle, nie wezmą jeszcze gorzej, bo kasa wydana. Ja na miejscu wychowawczyń nie wzięłabym. Podziękowała ale po tylu wpisach nie wzięłabym

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz

bo nie przyjmą, zobaczycie, mają już dosyć tych poniżeń za parę złotych,a wy kwiaty zabierzecie sobie do domu lub podzielicie na wszystkich składających sie

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz
          • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 116

Nic nie mylę, to było pytanie retoryczne...

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz
      • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 110

popieram w 100%!

Również jestem bardzo zadowolona z tego przedszkola. Moje dziecko biega tam jak na skrzydłach, lubi swoją Panią (Panie), dużo się nauczyło, wszyscy są bardzo mili i pomocni, dużo się tam dzieje. Wiem ,ze nie zawsze i wszędzie jest tak kolorowo. Dlaczego więc mam nie podziękować. Otóż szczerze dziękuję i oby tak dalej.

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz

U Sowy nasi wielcy płacą za obiad kasą nie swoją 1500zł to wam szkoda 15 zł?

O, kurcze, macie racje:))))))))))))))))

Ja też jestem za by nie wynagradzać kogoś za pracę, do której się przyjął, i ma ustaloną płacę.

Chcesz mu się przymilać? Rób to sam, a nie za kasę innych.

Gość_Kursant
          Zgłoś
          Odpowiedz
20 postów w tym wątku zostało wyłączonych z wyświetlania ze względu na sprzeczność z Zasadami Forum lub czasowo. Możesz wyświetlić wątek wraz z tymi postami.

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -