Kwiatki tak, u nas zrzutka p[o 15zł dla zołzy, która uprzykrzała zycie dzieciom przez 4lata. Mamuśki psioczyły, skarżyły się u dyrektora i zamiast zrobić z babą porządek teraz ja obdarowują. A kto jest prowodyrem? Mamy nauczycielki, bo 20 pozostałych niby nie chce się składać a nauczycielki nie przeżyłyby tego i same pokazują, że nieważne jakim człowiekiem jest nauczycielka, ważne, że jak każdemu nauczycielowi łapówa się należy w czerwcu. Niedługo i na dzień mamy będą wołać.
Popieram wypowiedz z godz 11,18 duzo tu negatywnych wypowiedzi ale zadna z tych osob nie ma zielonego pojecia na czym polega praca w przedszkolu przydaloby sie choc na jeden dzien takiej mondralinskiej mamie pobyc z 15 rozpieszczonych maluchow to nie otwieralaby buzi ikrytykowala osoby ktore opiekuja sie ich pociechami Kochane mamusie znaja tylko swoj punkt widzenia
Gość_ktoś 21:40 Zawsze można zawód zmienić z przedszkolanki na mnóstwo innych jeśli nie odpowiada opieka nad rozpieszczonymi maluchami.
Do osoby z 11,29 oczywiscie ze zawod mozna zawsze zmienic tylko ze ten akurat jest wymarzony i w to co robie wkladam swoje cale serce i robie bo kocham prace z dziecmi a to co tu czytam na temat wychowawcy przedszkola to az serce boli ile jadu wylewacie na nas moze sa takie osoby ktore pracuja przy dzieciach po to tylko zeby pracowac i zarabiac pieniadze sa tez takie osoby ktore robia to bo kochaja dzieci .NIE OCZEKUJA OD WAS RODZICE ZADNYCH PREZENTOW TO WY SAMI CHCECIE I DAJECIE NIKT WAS DO TEGO NIE ZMUSZA !!!
Ludzie to jest dobrowolna składka, którą wymyślili rodzice. Kto nie chce niech nie płaci. Ja zapłaciłbym dużo więcej bo jestem bardzo zadowolony z tego przedszkola. 15zł to stanowczo za mało za podziękowanie za 3lata, tym bardziej że lista pań którym trzeba podziękować jest bardzo długa.
Dziękuję pani dyrektor, przesympatycznej pani wicedyrektor, paniom przedszkolankom, panią z obsługi i panią kucharką.
Proponuję po 150 zł w przyszłym roku, a może po jakimś samochodzie dla każdej Pani.
Ludzie głupieją coraz bardziej ...... ))
Czy Ty za swoją pracę oprócz pensji dostajesz wdzięczność dodatkową od pracodawcy?
ja nie jestem pracodawcą tych pań, chyba mylisz pojęcia
Trafna riposta zawsze drażni .............. ludzi
Uczciwy pracodawca doceni pracę dobrego pracownika
Bardziej na miejscu byłoby socjalistyczne hasło "czy się stoi czy się leży .......
Ale rodzice nie są pracodawcami przedszkola, chyba ktoś już to wyraźnie napisał. A składka jest symboliczna na koniec roku, więc w czym problem. Tym bardziej, że ma być za to m.in. zakupiony poczęstunek dla dzieci, więc nie rozumiem o co tyle szumu, nie sądzę, żeby nauczycielom zależało na Waszych kwiatkach, ale to już świadczy o "kulturze" niektórych, tu na forum.
Dobrze powiedziane, nauczycielom nie zależy na kwiatkach, dziś pościele, zastawy, biżuterię a co trzy lata coś konkretnego. I to nie ściema. Niestety. Mamuśki coraz głupsze. Najlżejsza praca a najbardziej nagradzana. Czemu w urzędzie miasta, sklepie mięsnym, skarbówce czy u kosmetyczki nie kupujemy prezentów co roku? Ale trafne stwierdzenie, że kwiaty nie są dziś mile widziane.
Mylisz się. Rodzice płacą za pobyt dziecka w przedszkolu, a osoby tam pracujące mają za zadanie opiekować się tymi dziećmi. Pracodawcą jest tutaj pośrednio właśnie każdy z rodziców. Przedszkole jest jedynie pośrednikiem, który wypłaca przedszkolankom pensje. Nadal jednak ta pensja pochodzi z pieniędzy rodziców.
Już widzę wpisy i oburzenia, gdyby n-el nie przyjął kwiatów i tej bombonierki. Ciekawe co byście wtedy zrobiły. I tak źle i tak niedobrze. Wezmą źle, nie wezmą jeszcze gorzej, bo kasa wydana. Ja na miejscu wychowawczyń nie wzięłabym. Podziękowała ale po tylu wpisach nie wzięłabym
bo nie przyjmą, zobaczycie, mają już dosyć tych poniżeń za parę złotych,a wy kwiaty zabierzecie sobie do domu lub podzielicie na wszystkich składających sie
Nic nie mylę, to było pytanie retoryczne...
popieram w 100%!
Również jestem bardzo zadowolona z tego przedszkola. Moje dziecko biega tam jak na skrzydłach, lubi swoją Panią (Panie), dużo się nauczyło, wszyscy są bardzo mili i pomocni, dużo się tam dzieje. Wiem ,ze nie zawsze i wszędzie jest tak kolorowo. Dlaczego więc mam nie podziękować. Otóż szczerze dziękuję i oby tak dalej.
U Sowy nasi wielcy płacą za obiad kasą nie swoją 1500zł to wam szkoda 15 zł?
O, kurcze, macie racje:))))))))))))))))
Ja też jestem za by nie wynagradzać kogoś za pracę, do której się przyjął, i ma ustaloną płacę.
Chcesz mu się przymilać? Rób to sam, a nie za kasę innych.