leczcie się chorzy rodzice zdrowych dzieci
To , aż taki problem, że musisz zakładać wątek????
Jej pewnie chodzi o drogi prezent dla nauczycieli, którzy przywykli do obdarowywania zupełnie bez powodu. 15zł x jakieś 25dzieci to sporo kasy. Nie uważam, że mamy urządzać mieszkania nauczycielom, tylko dlatego, ze tak sugerują. Mogli się uczyć i być lekarzami. I tak za 5h pracy mają niezłą kasę, a w zasadzie niczego nie muszą umieć. Więc, nie daj autorko. Lepiej dać na schronisko.
Baran.
ale wstyd ,ale idiotka i idiotki z tych matek że szok i takie matki mają te biedne dzieciaki,nawey baba nie wie na co płaci i rozprawia na forum
cóz 15zł a w innych 40zł dają dzieci które w tym roku rozstają się z przedszkolem
Dla mnie to jest porażka 15 zł na panią SZOK a pani która zbiera robi z siebie wielką damę i paniusię a samej mops płaci za przedszkole to może zamiast raz w roku zbierać pieniądze to niech zapłaci uczciwie za przedszkole to nie będzie musiała tak bardzo dziękować pani,a i ciekawe jakie 5 pań skoro je uczy dwie jak chce kase dla siebie to niech powie to zrobimy zbiórkę dla potrzebujących osób
dokładnie -składki sa dobrowolne ,ale wkurza mnie wyczytywanie kto zapł acił a kto nie w szkole na radę rodziców ,wkurza mnie ,ze jest grupka pań ,panów rodziców ,którzy bez wazeliny właża nauczycielom w tył i sami nie wiedza juz po ile na prezent wołać skłądki a przeciez nauczyciel to urzednik państwowy -czy wy do innego urzedu zanosicie kwiaty ,dajecie prezenty ?Raczej nie ,bo ustawa o urzednikach tego zabrania a nauczyciele jak zwykle świete krowy ...im wiecznie mało pieniedzy ,wiecznie maja za dużo pracy i tylko patrza przychylnie na rodziców mających dobre stanowiska i kaśe .reszta się nie liczy ...a na pewno mniej
Nie porównuj lekarzy do nauczycieli, oni w przeciwieńśtwie do nauczycieli posiadają często ogromną wiedzę i biorą odpowiedzialność za twoje zdrowie i zycie i czasem rzeczywiście warto dać jakiś upominek, kopert już się nie daje. A nauczyciel ma pensję a na dzień nauczyciela, dzień kobiet, imieniny, zakończenie roku dostaje prezenty, do których się przyzwyczaił i uważa, że mu się należą.
A musi coś dać? U nas nie ma zrzutki a zakończenie 3klasy, nie uważam, ze nauczyciel musi dostać prezent. Dostanie kwiatki od całek klasy i wystarczy. I o dziwo większość mam jest zgodna. Ludzie są coraz mądrzejsi i widzą jakąż to głupotą jest bieganie z prezentami do nauczyciela. Niby po co i za co te łapówy?
A co robi te zasrane państwo ? nie stać ich już utrzymywać przedszkoli ? wyrywają kasę na bezczelnego a wara od moich pieniędzy jak chcą niech sobie prywatną firm założą i kasę na czesne zbierają.Ciekawe jak URZĄD SKARBOWY widzi takie zbieranie kasy. Już piszę o kontrolę skarbową w tym przedszkolu
Ale dyplomy na koniec to by chcialy i za makulature gratiski to pierwsze leca juz nie mowiac o waszej wazelinie pani ............. caly rok wolaja a na kwiatka nie chca dac wstyd i chanba hahaha mysle ze grupy juz wiedza kto jest autorem i jak sie teraz w przedszkolu pokaza
a ja was zglosze do skarbowki ,to jest kwota za ktora nie zaplacono podatku,a to jest przestepstwo i macie przesrane,hahaha
A kwiaty dla nauczycieli to bardzo stara tradycja. Ja chodziłam do szkoly 30 lat temu i też kwiaty były. Nikt z tego nie robił problemu. Był szacunek dla nauczyciela i dlatego dzieci były grzeczniejsze, a rodzice nie dopatrywali się wszystkiego złego w nauczycielach,ze nauczyciel krzyknął, ,że nie wypuścił do łazienki,że zwrócił uwagę Twojemu dzieciaczkowi. A teraz, jak ma być szacunek, skoro rodzice ciągle narzekają na nauczycieli, za wszystkie niepowodzenia obwiniają właśnie ich, a nie swoje zawsze mające rację dzieciaczki.
Wychodzi na to, ze chcecie, zeby nauczyciele słuchały Waszych pociech a nie odwrotnie, i jak mają być rezultaty edukacyjne i wychowawcze?
czy ta rozmowa napewno tyczy sie tej grupy co lacznie(lacznie bo jedna Pani zbiera na poczestunek druga zas na upominki) zbiera 15 zl???
5 zl zbierane jest na poczestunek dla dzieci a 10 zl to kwota z ktorej beda kupione kwiaty i upominki dla 4 Pań jak juz wspomniala poprzedniczka 2-ie Panie uczace i Dyrekcja i ja osobiscie nie uslyszalam aby ktos powiedzial mi o jakimkolwiek przymusie placenia ,skladki zawsze byly dobrowolne i tak tez zostalo. Wiec albo ktos niezostal dobze poinformowany albo dobze sie niedowiedzial bo sama mysl skladki wyprowadzila go z rownowagi szkoda jedynie ze takie sprawy sa roztrzasane na forum a nikt nie ma odwagi powiedziec glosno...
Głuptasie, do kwoty 3091 zł rocznie jest wolne od podatku :p
zastanawia mnie co Admin widzi niestosownego w poście 9:44. Czy prawda jest czymś nagannym? Najwyraźniej tak.
A odnosząc się do dobrowolności składek spróbuj nie zapłacić będziesz wytykany, bo przecież te zbiórki są na liści z nazwiskami.
A' propos prezentów, to trójki klasowe podpytują, żeby ich nie powielić, bo nauczycielki w prywatnych rozmowach potem narzekają, że na strychu albo w piwnicy pełno serwisów porcelanowych itp. PORA Z TYM SKOŃCZYĆ! Są ludzie\ biedni mający np. czwórkę dzieci i 15x 4 to dla nich bardzo dużo. Trochę więcej empatii ze strony nauczycieli również.
A Ty Adminie zastanawiaj się co wyłączasz, bo nie ma tu treści obraźliwych, imiennych niecenzuralnych. O pogodzie pisać nie ma sensu .....)).
Nauczyciel za swoją pracę dostaje wynagrodzenie, nie pracuje za darmo. Nie twierdzę, że to są jakieś kosmiczne sumy, ale i nie głodowe, czy minimalne. Każdy wybiera sobie gdzie chciałby pracować, jeżeli tak jest źle, że trzeba cudze dzieci uczyć to zawsze można próbować sił w innych, mniej odpowiedzialnych zawodach, np. sprzątaczka.