A kto w XXI w robi drogi przez miejscowości gdzie niema miejsca na nic .Proponuję wyjechać za granicę i wziżść przykład z tamtych budowanych od lat dróg ,u nas wszystko jak za czasów epoki kamienia .Zero logiki buduje się na teraz a nie na przyszłość . Nasi urzędnicy zacofani ,o zwierzątka dbają nie o ludzi . Żab na łąkach żal lepiej puścić ruch ludziom przy oknach bo właśnie po zabierali działki pod drogę głupota nic więcej i zero planów na wybudowanie ekranów ochraniających ludzi przed hałasem już uciążliwym .
Widze że fachowiec nie wie nic o wczesniejszych planach z tą droga i napewno nie mieszka przy tej trasie.
Kolego myślę że jesteś moim sąsiadem, któremu wszystko przeszkadza. O ile wiem ma zostać najpierw wykonany remont drogi Ostrowiec - Ćmielów, potem obwodnica Ćmielowa, a potem Ćmielów - Ożarów. Według mnie obwodnica to będą pieniążki w błoto wyrzucone bo nie dość że od strony południowej (brak połączenia z miastem bo ulice Opatowska i Jaskowska są szerokości 6-7m, pofałdowany teren, brak ciągłości z obw. Ostrowca - a od północy są same łąki:( ale cóż niech będzie) to i tak kierowcy korzystający dołożą dodatkowe 3km. Jeśli jesteś mieszkańcem Ćmielowa to ciesz się bo samochody przed domem Ci na dziurach nie będą podskakiwać, jeśli mieszkasz poza odcinkiem Kościół - Szkoła to nie masz co narzekać i moim sąsiadem nie jesteś.
Nie nazwałbym tego drogą. Prace na Ćmielowie mają ropocząć się po 15 sierpnia pod zagadkowym szyldem "remont odwodnienia" i mają być prowadzone w kosmicznym tempie bo cała główna ulica zamknięta w dwóch kierunkach a ruch ma się odbywac ulicą Długą. Jestem ciekaw jak się na niej ktoś wyminie z autobusem:)
na niej normalnie się wymija autobus -bo tamtędy do szkoły jeżdzi z parkingu