Zauważyliście ceny ON na BP i Statoilu??Coś musiało drgnąć przed czasem już, bo jest obniżka o 7 groszy. Ale i tak wszyscy w sobotę!!!
po co ta agrecja automaniaku?
Kto cie dyma? powiedz konkretnie przeciwko komu protestujesz? Przeciwko wlascicielowi stacji benzynowej? Zaloz stacje, oplac wszystkie oplaty i sprzedawaj paliwo po 3 zl. Na pewno bedziesz mial pelno klientow i staniesz sie bogaty! Wiem ze ludziom ciezko, mi rowniez nie bylo latwo ale nigdy by mi nie przyszlo do glowy winic za to kogokolwiek. Zrozum ze Twoj los zalezy od ciebie i twojej pracy a nie od tego w kogo rzucisz cegla. Na pewno te polglowki zaczna rzucac roznymi rzeczami i moze sie zdarzyc ze prywatne samochody i posesje straca. Niestety nie bede na miejscu bo nie mieszkam od dawna w ostrowcu.
tylko ponad 50% ceny paliwa to podatki. A one nie sa nakladane przez wlasciciela stacji benzynowej tylko przez ten ........... ( bogate slownictwo mialem tu na mysli ) rzad. Bande zlodziei i wiesniakow co chcieli sie dorobic na ludzkiej krzywdzie.
Kolego dyma mnie państwo i to na każdym kroku czy Ty tego nie widzisz? Dyma mnie służba zdrowia, dyma urząd skarbowy, dyma hurtownia, dyma stacja benzynowa. Na każdym kroku ktoś Polaka dyma. Piszesz że los zależy od mojej pracy? I tak i nie znam ludzi którzy się zaharowali na smierć, a ci co żyją mają sterane zdrowie i głodową rentę. Kto ich wykorzystał? Ja? Ty? nie, wykorzystało ich Państwo, wycisnęło jak cytrynę i odstawiło na boczny tor, jak już nie mógł tyrać. Lub jak wolisz wyrzuciło jak śmiecia dając rentę za którą nie jest w stanie żyć na poziomie biedaka. Ten młody człowiek co skończył szkołę i nie mooże znaleźć godnej pracy, tylko kłania sie w pas prywaciarzowi, który często - gęsto podpisać się ledwo umie. Ale ma kasę i to sie liczy. Czy ten młody nie czuje się wydymany? Ciekawe co zrobią Ci młodzi jak dziadkowie poumierają i renty się pokończą? Nie każdy może wyjechać, a zresztą to nie jest wyjście, przecież ktoś musi pozostać. Czy kupując chińskie rzeczy które położyły na łopatki wiele polskich i nie tylko firm nie czujesz się sterowany przez kogoś. Co masz w Polsce polskiego? Chyba już nic, bo wszystko przehandlowano, w imię Twojego dobra. Bajeczki dla grzecznych dzieci jak to jest nam dobrze, jak Polska rośnie w siłę gospodarczo i nie tylko. Skąd to znamy? No przypomnij mi proceder. Ale skąd Ty masz o tym wiedzieć jak to było. Nie twierdzę że jest aż tak źle, ale dobrze nie jest. Napewno są dobre strony tego stanu, i jest ich naprawdę dużo, ale to co się ostatnio wyrabia z Polakami to już lekka przesada, ba nie lekka a duża. Ktoś napisze kogoś wybrał do władz tego masz i teraz płącz i płać. To nie tak. W sumie od tego tam na górze tak niewiele zależy, zależy od pesków, które wokół sie kręcą i poszczekują. Doradcó, ministrów i całej tej hołoty dorobkiewiczów, co tak na dobrą sprawę na niczym się nie znają tylko na tym jak zrobić przekręt. Wracając do nas napewno masz rację ze mogą się znaleźć nieodpowiedzialni którzy zaczną rzucać cegłami i ktoś lub coś ucierpi. Niestety tacy są polacy Niektórzy oczywiście. Właśnie tego się boję aby nie było zadymy i strat. Dlatego prośba do organizatorów pilnujcie tych zadymiarzy aby przez przypadek nie wyleciało w powietrze kilka stacji i pojazdów. Bo czym by się wtedy skończyło chyba wiadomo. Kulturą więcej się zyska. a Ty kolego proceder jak tu nie żyjesz i nie korzystasz z dobrodziejstw tego miasta to popatrz z boku jako obserwator i nie mieszaj, bo i tak nikt Cię nie posłucha. Wyjechałeś jak piszesz a my tu żyjemy i tu płacimy za paliwo i tu musimy coś zrobić aby nam się żyło tutaj lepiej. A tobie cóż? Zyczę szczęścia tam gdzie żyjesz i oby nikt nigdy Cię nie wyruchał w przenośni i dosłownie, bo może wtedy zrozumiesz sens tego co chcemy zrobić. A co do cegły, brałem udział w strajkach, rozruchach i jakoś nigdy niczym nie rzucałem ani w policję(tfu milicję) ani w samochody ani w sklepy. Znam inne sposoby lepsze a zgodne z prawem i nizagrażające innym Trzymaj się proceder a wpadnij czasem do ostrowca jak będziesz w pobliżu.
Kto może niech bierze faktury na paliwo
na 5 gr
Myslę ze najlepszą opcją byłoby w ogóle nie tankować przez kilka dni , wtedy rząd by to odczuł bardziej
Ja już rozmieniłem 300 zł po 1/2/5 gr ... zatankuje na BP bo to najdroższa stacja :)
proponuje wybrac najdrozsza stacje paliw w ostrowcu i przez miesiac nawalowywac ludzi do nie tankowania na niej, rozprzeczeniajac taka informacje jestestmy w stanie doprowadzic taka do upadku
benzyne tez mozna ??
Tankujesz jaką ilość chcesz benzyny , bo możesz zatankować za złotówkę i powiedzieć że ci się odłożyło przez przypadek, i musisz tyle zapłacić bo jak podniesiesz spowrotem nic już nie poleci.
Jedynie gaz robią tak by tankować minimalnie za 20zł bo obsłudze się nie odpąłca za mnie schylać, to ja akurat rozumię. Dla tego tankujcie najczęsciej benzynę
Pomysł z fakturami jak najlepszy, kto może niech bierze. Odliczymy sobie od podatku i zahaczamy przynajmniej protestem o urzędy :) Tylko martwi mnie jedno, czy na większości stacji nie jest tak, że można tankować powyżej dwóch litrów? Jeśli tak to co z tym się zrobi?
Oczywiście, że minimalna ilość to 2 litry.
Weźcie cb i nastawcie na kanał 20, nie zapomnijcie o kartkach na szybach, od tego ile będzie osób obecnych zależeć będzie ile stacji uda nam się zablokować, starajcie się tankować za jak najmniejsze kwoty i jak najwięcej czasu zająć przy kasie. Pamiętajcie o przestrzeganiu przepisów jesteśmy pewni że zjawi się "publiczność". Kolejne szczeguły będą się pojawiać. O wszystkim poinformowaliśmy prase czekamy na odpowiedź.
a komu tym na złość zrobicie?? tylko ludziom tam pracującym na których pracodawca(własciciel stacji) będzie się wytrząsał... niestety
W sumie to masz rację, najlepiej pojechać na jakąś polną drużkę (nie mylić z ul. Polną) i tam nikomu nie przeszkadzając protestować sobie. Nikt nie widzi, nikt nie słyszy, wszyscy zadowoleni ^^
Najlepiej siedzieć bezczynnie i narzekać że benzyna droga ! W końcu udało się zorganizować protesty przeciwko temu złodziejstwu, a Ty narzekasz ? Będzie blokowane kilka stacji, stacje sobie nadrobią to, inni potrzebujący kierowcy pojadą na inne stacje, a co do przejazdu przez miasto, to przecież i tak jest ograniczenie do 40 ^^ A czego pracodawca ma się wytrząsać ? Będzie miał ruch na stacji jak nigdy wcześniej. Tylko utarg mały.
popieram trzeba protestować wczoraj bodajże w tvn turbo był pokazany ranking najdroższych cen paliw w Polsce byliśmy w pierwszej trójce najdroższych zarówno w cenie benzyny jaki i ropy