Oj ludzie, ludzie!!!Czy ktoś ma samochód czy hulajnogę, to nie istotne.Podwyżkę ceny paliwa odczują nawet ci co się tygodniami z domu nie ruszają ,bo są naczynia połączone,za tą podwyżką pójdą zmiany cen wszystkich produktów,począwszy od soli a skończywszy na np. biletach samolotowych.A forma waszej dyskusji jest poniżej krytyki,zaczynacie od wzajemnych ,głupich pyskówek.Protest jest potrzebny,ale z wami to wstyd się gdziekolwiek wybierać.Przyjadę ale pokażcie na proteście trochę więcej klasy, jak na tym forum.Bo jak nam już pan,, T" wszystko zabierze to niech nam się choć duma pozostanie.Pozdrawiam,do zobaczenia w sobotę!!!
Małolaty będa jeździć bo bogaty tatuś da albo się sprzeda trochę "marychy" dziecku z podstawówki i już jest. Jeździć nie bedą ludzie którzy uczciwie pracują i utrzymują domy i rodziny. Tych juz pomału nie stać na paliwo, a poza tym licz sie z tym że wszystko podrozało i jeszcze podrożeje w slad za paliwem, więc to dotyczy wszystkich nas nawet tych co nie mają samochodu czy tam szrota jak to ty nazywasz. Dlatego Ci co chcą coś zrobić powinni miec poparcie a nie być wytykani jako wywrotowcy. Nie rób nic to za dwa lata będzie Cię stać zapalić silnik pod domem wyregulować posiedzieć w aucie i zgasić bo na jazdę już braknie pomyśł nad tym do czego to zmierza. Może wtedy zmienisz zdanie.
PONAWIAM PROŚBE O ZMIANĘ GODZINY NA 14. PRZECIEŻ TO TEŻ DOBRA PORA
W sumie ja tez robie do 14 ale sie urwe :) od czego są przepustki :) Karrtka juz wydrukowana :) i pamietajmy o klaksonach podczas jazdy ;) Ceny paliwa to jedna wielka paranoja ;/
Płaćmy grubymi banknotami!!!! Zablokujemy wszystkie stacje bo nie będą mieli drobnych do wydawania:D:D!!!!!!!!!!!!
Witam, umieściłem link na stronie.
Dodam Miasto oraz przebieg akcji po zaakceptowaniu przez głównego
organizatora.
Dziękujemy za wsparcie!
Pozdrawiam
Marcin
Jutro i nasze miasto powinno się znaleźć na liście miast na tej stronie, czekamy na akceptację przez Główny organizator:
Jasiński Łukasz. Pozdrawiam wszystkich
http://www.mmostrowiec.pl/artykul/w-ostrowcu-tez-beda-protestowac
Poprosilem i dodali nasza akcje ;)
Echo też podaje http://www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll/section?Category=POWIAT0107
Super sprawa jednak potrafimy się zorganizować.Wpisy na forum dały pozytywny efekt.Do zobaczenia w sobotę, pamiętać o kartkach.
automaniak nie jest tak zle. Nie badzmy fatalistami. Ludzie pohamujcie sie. Spojrzcie co sie dzieje w Europie i cieszmy sie ze jest u nas jeszcze jako tako. Wychylcie nos spoza kraju i wtedy obiektywnie oceniajcie. Polecam spojrzenie z zewnatrz. Ale protestowac sobie mozecie tylko to bez sensu. Lepiej te energie lepiej spozytkowac.
Może wreszcie obudzi się w nas coś. Jestem na 100%
Do ,,procedera"Bez sensu to jest twoja zła ocena otaczającej rzeczywistości.Czytając ciebie mam wrażenie ze jesteś jednym z włodarzy miasta lub powiatu.Bardzo Ci zależy aby ostrowiacy po raz kolejny zachowali się jak strusie,głowa w piasek,niech inni za nas zrobią ,po co się wychylać.Ale taka poza z głowa w piasku,zmusza do wystawienia tyłu,i potem historia nas kopie w ten tył i to dosyć mocno.A może ty jesteś lekko upośledzony umysłowo,bo są tacy ,którzy bez względu na to czy pasuje czy nie zawsze na ustach mają głupawy uśmiech.Pozdrawiam cię i życzę wróć do świata realnego.
jestem jak najbardziej realny. Nie mam nic wspolnego z wlodarzami miasta. Po prostu patrze trzezwo. Lepiej by bylo jakbyscie wszyscy postanowili zyc uczciwie, nie krasc pradu, nie zasmiecac lasow, nie pracowac na czarno i placic podatki i pracowac uczciwie w panstwowych instytucjach. Zawsze trzeba ciezka praca cos osiagac. Zrozumcie ze Polska to kraj na dorobku i nie bedziemy mieli warunkow zycia jak na zachodzie jeszcze z 30 lat.
Po prostu komuny nie da sie zatrzec.
No to może zacząć od siebie ?Bo właśnie komunizm pozostawił nam wyobrażenie rządzących o swej wielkości i nieomylności,że tępą masa można manipulować bez konsekwencji.A skoro mamy demokrację to mamy narzędzia do wyrażania swego niezadowolenia,oprócz wyboru władzy,możemy demonstrować swoje niezadowolenie,takimi własnie akcjami.Spokojnie ale tak żeby wreszcie ci którym powierzono władze, pamiętali że wybrani przez polaków, dla nich pracują
właśnie skończyłem transparent! nie wiem jak go rozwinę na samochodzie ale może da radę. mam też 4 koguty które rano przytargałem z piwnicy. kto będzie chciał pozostałe 3 sztuki to udostępnię. Im więcej kogutów tym więcej zamieszania.
A JAK MOGĄ SIĘ DOŁĄCZYĆ LUDZIE BEZ SAMOCHODU?>???????????????????
słuchajcie a co Wy na to gdyby zrobić jakieś plakaty z ogłoszeniem o proteście i porozwieszać na słupach czy w innych miejscach tak żeby więcej ludzi wiedziało o akcji? mogłabym się tym zająć:) tylko potrzebowałabym pomocy,bo całego miasta sama nie obkleję.