Witam Chcę prosić Was o pomc Dziś na wycieraczce znaleźliśmy suczkę wyglądającą jakby była w ciąży. Nie była w stanie się ruszać więc wnieśliśmy ją do domu. Sądzę że brakowało kilku godzin aby zamarzła, była ledwo przytomna. Po ogrzaniu jej pojechaliśmy do weterynarza, który podał jej coś na wzmocnienie. Po kilku godzinach zaczęła podnosić głowę. Jak się okazło nie będzie miała małych a ogromny brzuch jest wynikiem wodobrzusza. Od południa nie wstała. Czy ktoś z Was jes w stanie ją przygarnąć? Suczka ma około 10 lat i jej choroba pewnie zakwalifikuje ją do uśpienia... Czy ktoś z Was może się nią zaopiekować do czasu jej końca? :((((
A weterynarz nie zdiagnozował czy można zoperować ten brzuch? Może dałoby się ją uratować.
Wodobrzusze jest wynikiem powarznych chorób takich jak nowotwór, marskość wątroby, chore serce. Nie zostało jej dużo życia, ale lekarz mówi, że na razie ne cierpi. Kiedy dojdzie do siebie po dzisiejszym otarciu się o śmierć, może okaże sie, że jeszcze "normalnie" funkcjonuje. Czy są jacyś wolontariusze, którzy biorą pod opiekę takie zwierzęta?
moze to o tego pieska chodzi.. Witam . Dnia 23.12.2013r zaginoł pies , chory , ślepy , pies ma niewydolność krążeniową , astmę dusi się , Sara podczas spaceru uciekła nam szukalismy , pytaliśmy ale nikt nic nie wie aż tu dzis puka moja "Ukochana;/" sąsiadka i mówi ze widziała psa na osiedlu Rosochy lub Stawkach sama sie okreslic nie umie jesli ktos widział ją lub wie cos o stanie jakim ona sie znajduje niech da znac chcemy znalesc psa i doprowadzić do weterynarza żeby dostała odpowiednie leki 517963627 proszę dzwonic pies jest nie groźny, z łatwościa podchodzi do ludzi
Proszę o umieszczenie zdjęcia lub link do niego.
Niestety to nie ona :(((
link oczekuje na weryfikacje takze prosze wejsc we wszystkie posty
w postach czekajacych na weryfikacje prosze szukac
ja to ogloszenie znalazlam przypakowo na fb- pieski do adopcji- tresc skopiowalam i wkleilam z nadzieja ze to moze to ten piesek. wklailam takze sam link ale oczekuje na weryfikacje takze prosze wyswietlic wszystkie posty i moze sie wyswietli
w linku jest zdjecie psinki
Być może to ona, ale proszę o pokazanie zdjęcia. Czy Państwo umieściliście gdzieś ogłoszenie?
ja to ogloszenie znalazlam przypakowo na fb- pieski do adopcji- tresc skopiowalam i wkleilam z nadzieja ze to moze to ten piesek. wklailam takze sam link ale oczekuje na weryfikacje takze prosze wyswietlic wszystkie posty i moze sie wyswietli
czy piesek jest koloru czarnego na pysku siwa,lapki brazowe? na jakim osiedlu znalazla Pan/Pani pieska?
Niestety to nie ona :((( Czy ktoś może pomóc?
Biedna psina:( Mam psy i nie rozumiem jak ludzie mogą wyrzucać, lub nie leczyć zwierząt gdy zachorują :( Kiedy ta mentalność "ludzka" się zmieni. Mam nadzieję, że sunia wyzdrowieje, albo chociaż resztę swojego życia przeżyje u ludzi, którzy dadzą jej dużo miłości i opieki. Podbijam, może znajdzie się człowiek o dobrym sercu i pomoże założycielowi wątku?
A może ogłoś info na forach, stowarzyszeniach, gdzie pomagają chorym zwierzętom, może ktoś zechce się biedulką zaopiekować? Może zapytaj animalsów lub TOZ, gdzie można szukać pomocy? Ciężko znaleźć dom dla zdrowych zwierząt, a dla chorych...
I co dalej z tym pieskiem? Pomógł ktoś? Jak się psina czuje?