proszę o opinie auta MAZDA 626 rok 2000
ja mam 323bj 2001r to części są w miarę przystępnej cenie zależy jakie części cię interesuja nowe czy używane
chodzi mi czy mazda 626 jest droga w eksploatacji bo mam zamiar ją kupić
Posiadam mazdę 626 kombi 1999 rok,tak niezawodnego auta jeszcze nie miałam ,a jest to moje czwarte auto.Jesli chodzi o części to na szczęście nie trzeba ich często kupować ,bo auto jest na prawde dobre.Dla orientacji klocki hamulcowe kosztują około 70 zł,a tarcza ok.130 ,filtr oleju 17 zł,rozrząd ok 500zł o reszcie nie wiem bo nie było potrzeby wymiany .Jeżdżę tym autem szósty rok i nie ma większych problemów.Polecam
11 letnie auto to skarbonka. Stary rupieć. I w dodatku pewnie w Polsce będziesz musiał zapłacić z 10tyś. Absurd.
a ty tomek to z kąd jesteś z ameryki ???
ja powiem na swoim przykładzie tak, że nie które części są tanie a nie które drogie zależy od motoru czy to diesel czy benzyniak np. za komplet rozrząd do diesla w tamtym roku za Alledrogo zapłaciłem 940zł gdzie do benzyniaka kosztował ok. 500-600zł oryginalny i ten i tamten japoński. Ale ogólnie ludzie jak to mówili kupisz japońskie auto to będziesz za części płacił słono ale tak teraz bynajmniej nie jest. Dlatego tak niezbyt dużo jeździło Mazd teraz więcej dlatego większość kupowała niemieckie auta które względem stylizacji i awaryjności mogą się raczej uczyć. ALE WYBÓR NALEŻY DO KAŻDEGO
Tomek, nie wszystkich stać na nowe samochody. A niektóre nowe też potrafią być kapryśne.
Mam 626 z 1996 w benzynie, mój teść z 2001 w dieslu. I u mnie, a jeżdżę już kilka lat i u niego nic się nie dzieje. Zwróć uwagę na blachy. Moja starsza ma pełny ocynk i rdzy nie posiada. Po 2000 roku może być gorzej. Trzeba trafić dobry egzemplarz- szczególnie podwozie może pogryzać rdza. Części nowe są w porównywalnych cenach jak do niemieckich. Takie czasy. Ale przygotuj się jedynie na wymianę płynów eksploatacyjnych.
Ja mam 3 lata z 1998r do tej pory jestem zadowolony jedynie wymiana oleju filtrów itp ale to w każdym trzeba wymienić. A co do blach to zauważyłem nie tylko ma mojej to lecą z tyłu nadkola ja zrobiłem i na razie 2 lata spokój .