Kiedy wreszcie My Polacy wyjdziemy na ulice i zrobimy porządek z tymi złodziejami? W Ukrainie potrafią a my? Ludzie kiedy przestaniemy godzić się na wszystko i być tylko klientem naszego państwa potrzebnym tylko do płacenia.?
Dlaczego w np Niemczech litr benzyny kosztuje prawie tyle samo co u nas a pracownicy na stacji benzynowej zarabiają 7 razy mniej? Mam nadzieję że doczekam czasów kiedy ludzie powiedzą dość. Dość Pis,Po,Sld, Psl, Solidarnej i poślą tych wszystkich złodzieji za kraty!!! Pomysł na ożywienie Polski jest banalnie prosty. Wystarczy poprzez jedną ustawę dla podmiotów gospodarczych pierwotnie nie pochodzących z Polski wprowadzić obowiązek najniższej płacy minimalnej 2.5 tyś na rękę.Skoro stać jest Tesco, Shell czy inne firmy za granicą płacić godnie to niech płacą i u nas a jak nie pasje to wynocha. Proste??A zapewniam was że ich stać.
Zagraniczne markety marże mają porównywalną z tą osiąganą w innych krajach, a koszt pracowników już nie bardzo...
Płaca minimalna wzrosła nieomal dwukrotnie za czasów PO i dalej za mała?
Ceny za to wzrosły czterokrotnie gościu 06:24
Oczywiście, chleb po 10 zł a paliwo po 20
Ogólnie koszty życia poszły w górę, jeśli nie czterokrotnie to napewno wiele ich przybyło. Oficjalne POdnoszenie płacy minimalnej służy przeważnie tylko do POdnoszenia podatku od wynagrodzeń, a wielu z pracowników pracuje za i tak niższe pieniądze.
Czyli kolejna fikcja odPOwiedzialnych rządów phemieła i jego ministra finansów od zadłużania nas. Póki nic nie będzie się działo w przemyśle, naszym przemyśle nie tylko w przemyśle w Polsce to poprawy żadnej nie będzie w naszym bytowaniu. Handlu już prawie nie mamy, a z tej gałęzi gospodarki wielu w Polsce żyło, teraz Ci co sami czymś handlowali idą na zasiłek lub wyjeżdżają, czyli z naszych obywateli nasz kraj nie ma w najlepszym przypadku ... NIC !!!
Benny wracaj ze Szwecji i rozpal płomień rewolucji,byłem kilka razy na Ukrainie i coś tam wiem jak wygląda życie i o ile my jesteśmy ileś tam lat za krajami starej UE to oni do nas mają tyle samo co my do UE albo jeszcze dalej.
Trzeba Tuska odsunąć od władzy bo inaczej pograzy ten kraj do reszty.
Ja jestem tu tylko dlatego i to okresowo że własnie nie jest jak powinno być. Państwo nie dba o własnych obywateli więc nie rozumiem dlaczego obywatele mieli by dbać o państwo? Pieniądz jest siłą nabywczą,jeśli ludzie będą mieli ich więcej a podatek trochę spadnie w dół to gospodarka poszybuje w górę. A tak bogaci zagraniczni właściciele Biedronki np lub innych są bardziej bogaci w cale nie wydają tego bogactwa w Polsce. Myślę że kiedyś padnie wreszcie ta cała ściema pt UE i wreszcie zapanuje normalny wolny rynek oparty na popycie i podaży a nie obliczeniach w Brukseli. Polska uwolniła się spod dyktatu sowietów by trafić pod dyktat zachodu.
Pismen, co Cię to interesuje gdzie on płaci podatki. Z tego co zrozumiałem na pewno nie w Polsce i wcale mu się nie dziwię.
jak posłom i premierom zmniejszą pensje to pewnie by było lepiej bo za co im płacą tyle kasy miesięcznie jeszcze służbowe auta itd. MASAKRA ten nasz rząd to jedna wielka lipa
zarabiają tyle tyś. że ja to jak bym zobaczyła tyle kasy to chyba bym oniemiała , i za co ? za to że siedzą w tym sejmie i się kłócą też taką prace chce a do kłótni i negocjowania naprawdę się nadaje :)
no, ale to przeciez Premier mówił o klasie próżniaczej.
a wychodzi, ze teraz sam do niej należy....
to za co ta klasa miałaby dostawać kasę ?
Na pensję posłów jest jeden banalny sposób. Powinni ddostawać srednią krajową. Wtedy by robili wszystko, żeby pensje szly w górę.
Podejrzewam ze nigdzie, bo jakby szwedzkie zaplacil, to inaczej by spiewal
od dawna to powtarzam co benny, dodam jeszcze że kasa znalazła by się szybko, wjechać na majątki rządzącym.