nie wiem o co chodzi ale, dziś jechałem mpk i kierowca z Ćmielowa daje mi bilet za 2,50 i już go chciałem opitolić, ale on mówi, że jakaś promocja i tyle kosztuje, no to mnie się to uśmiecha, tam i z powrotem i mam piwo za free.
http://www.mpkostrowiec.com.pl/aktual8.php tu jest wszystko wyjaśnione
co to za promocja skoro nie wszyscy mogą korzystać
Jawna dyskryminacja. A tyle się mówi o równouprawnieniu. Wstyd.
nie wiem jak teraz jest z podatkiem VAT ale czy od różnicy (tzn promocji) też trzeba odprowadzić podatek VAT????
Hahahaha chciałoby się taki autobus jak z plakatu promocyjnego MPK Coo? :D Marzenia ... ;)
ja dziś jechałam z Janika za 2 zl i nie interesuje się tym kto i ile ma vat zapłacic , grunt to , że ja zapłaciłam mniej
a dlaczego wykluczeni z promocji sa ci pomiedzy 36 a 49 rokiem zycia?
ciekawe jak to sprawdza? kanar nie ma prawa wolac ode mnie dowodu osobistego. moze co najwyzej poprosic policje aby sprawdzila dokument...
Niestety nie masz racji. Kanar ma prawo zażądać od Ciebie okazania dokumentu tożsamości uprawniającego Cię do zniżek, ulg i promocji.
na jakiej podstawie? regulaminu MPK? od kiedy jest on wyzej niz ustawa?
na jakiej podstawie? regulaminu MPK? od kiedy jest on wyzej niz ustawa?
Ustawa z dnia 15 listopada 1984 r. Prawo przewozowe
Art. 87a [Odmowa zapłacenia należności i okazania dokumentów] Podróżny, który w czasie kontroli dokumentów przewozu osób lub bagażu, mimo braku odpowiedniego dokumentu przewozu, odmawia zapłacenia należności i okazania dokumentu, umożliwiającego stwierdzenie jego tożsamości, podlega karze grzywny.
Ustawa z dnia 15 listopada 1984 r. Prawo przewozowe
Art. 33a [Kontrola dokumentów] (…)
7. Przewoźnik lub organizator publicznego transportu zbiorowego albo osoba przez niego upoważniona ma prawo:
1) w razie odmowy zapłacenia należności – żądać okazania dokumentu umożliwiającego stwierdzenie tożsamości podróżnego;
2) w razie niezapłacenia należności i nieokazania dokumentu – ująć podróżnego i niezwłocznie oddać go w ręce Policji lub innych organów porządkowych, które mają zgodnie z przepisami prawo zatrzymania podróżnego i podjęcia czynności zmierzających do ustalenia jego tożsamości;
Ponieważ jesteś uczciwym obywatelem nikt nie ma potrzeby sprawdzania twoich dokumentów, przecież ty nigdy nie kłamiesz, oszukujesz, kradniesz.
to powiedz mu ze spotkacie sie po pracy
a w sklepie płacisz za chleb? to tu płacisz za bilet, tam stoi ochroniarz żeby łapać złodziei,a tu masz kanarka. ps. mnie oni nie przeszkadzają(czyt. mam zawsze bilet).
tatus? zatkało ruskie kakao? Antares nic dodać nic ująć.