Założeniem tego programu jest pomoc osobom pracującym,stąd nazwa.W rodzinie minimum jedna osoba powinna pracować, aby skorzystać z programu.
A nie lepiej najpierw wygrać wybory i dopiero zmieniać prawo?
Na jakiejś podstawie trzeba wygrać , prawda? A skąd ludzie mają znać nasz program, jeśli nie będziemy informować?
Nie mam czasu i ochoty na zbędne, nieprowadzące do niczego dyskusje z tobą. Moje zdanie na ten temat zostało wyrażone już kilkakrotnie w tym wątku wcześniej, tak samo jak i wyżej.
Czyżby zaczyna się licytacja,kto da więcej,przecież 500+ miało być klapą.Zamiast się licytować i skarżyć do brukseli to tęgie umysły niech wymyślą swój program do przyciągnięcia elektoratu.Nowoczesna to już praktycznie PO a ta partia się narządziła.
To nie jest licytacja. Wiadomo,że program pomocy rodzinom należy utrzymać,ale trzeba też zachęcić do pracy, gdyż teraz wiele kobiet aby nie stracić tego dodatku porzuca prace lub w cale jej nie szuka. Jest też niesprawiedliwy dla rodziców z jednym dzieckiem,samotnych rodziców lub takich gdzie jedno dziecko jeszcze się uczy,ale jest dorosłe i z automatu na młodsze już nie dostają ,bo nie łapią się w widełki dochodowe.
Jest takie przysłowie"nie dziel skóry na niedzwiedziu".
Skąd nowoczesna weżmie na to pieniądze?Przecież 500+miało rozwalić budżet.
jesli jest tanszy, to znaczy, że .... ludzie dostaną mniej.
Dokładnie tak gościu 18:33. Kasandra się zakiwała w swojej propagandzie.
I widzisz Kasandra zaorałaś się sama.
Tak i mam już wyrobione zdanie na twoje popularyzowanie i przekaz publiczny.
To tak samo jak ja gościu 19:27. Nigdy nie przepadałem za tą całą Nowoczesną ale teraz po wszystkich wpisach Kasandry mam wprost alergię na samą nazwę tej partii. Jak więc widać takie działania przynoszą odwrotny skutek niż się zakłada.
Płacą ci na tym forum czy jak?