Dla odmiany chciałabym zaprezentować program mojej partii "Aktywna Rodzina" będący bardziej sprawiedliwym programem wspierającym rodziny.Jest programem uwzględniającym wiele aspektów z życia rodziny. Objęte nim zostaną jedynaki -dzieci samotnych rodziców, a także dzieci z rodzin,gdzie najstarsze niedawno ukończyło 18 lat.
W kolejnym poście dodam linki i zapraszam do rzeczowej i kulturalnej dyskusji.
https://aktywnarodzina.eu/
https://www.facebook.com/Nowoczesna.oficjalnie/videos/1074762146012039/
Dodam jeszcze iż umieszczam te informacje nie dla propagandy,jak zapewne co niektórzy moi ulubieńcy zechcą mi zarzucić ale z innego powodu. Otóż te posłanki, przez niektórych nazwane wdzięcznie 'pustaki' lub "nowośmieszne" pracują ,konsultują programy, projekty ustaw miesiącami po to, aby uwzględnić wszelkie aspekty z życia rodzin. Raz jeszcze proszę o wypowiadanie się osób,które mają naprawdę coś do powiedzenia, rzeczowo. Jeśli pojawi się coś czego tam jeszcze nie ma, można napisać do posłanek lub ja to zrobię.
Nigdy tego nie robię. Nie biorę z Was przykładu.
Zimno za oknem, prawda?
No niestety Kasandra, kalkulator wyliczył mi, ze opcja Pis-u jest dla mnie korzystniejsza.
Mnie wyliczył coś co zupełnie nie zgadza się z tym co jest więc traktuję to jako propagandę i tyle. Działa to w ten sposób żeby wychodziło ze nowośmieszna da więcej. Nijak się to ma jednak do rzeczywistości :)
Nie widzę takiej potrzeby. Poza tym po co rezygnować z czegoś co jest już realnie na rzecz jakichś obietnic, które nie wiadomo czy i kiedy zostaną spełnione ? Sorry ale to się po prostu nie opłaca. Inna sprawa to taka że Twoja partia prawdopodobnie nie wejdzie nawet do parlamentu po wyborach nie mówiąc już o realnym wpływie na władzę.
Mnie się podoba, przeczytałam, przeliczylam i jestem za, lecz obawiam się ze w obliczu propagandy 500+ ten program to tylko złudne nadzieje.
A co z osobami, które mają dzieci powyżej 18 lat? Kto im pomoże jeżeli zarabiaja najniższą krajową? Jaki jest program dla takich rodzin?
Też nad tym myślałam, bo przecież takie dziecko jest nadal na utrzymaniu rodziców, zwłaszcza gdy pójdzie na studia. Proponuję pisać do posłanek .Adresy mailowe są bardzo łatwe- imię. nazwisko , małpa sejm gov.pl.
Trzeba nagłośnić problem i jeśli dostaną na ten temat maile to na pewno się tym zajmą.
Ja już im mówiłam, że problem nie znika z ukończeniem 18 lat.
13:42. Akurat ty nie będziesz pouczać mnie w jaki sposób mam wychowywać swoje dziecko, nie masz innego zajęcia niż bezustanne wklejanie tej swojej nudnej propagandy i dyrdymałów? Z pewnością masz dzieci i rodzinę, zainteresuj się nimi, ugotuj obiad zamiast korzystać z dowozowego jedzenia z cateringu. Co ma zrobić PIS to i tak zrobi.
Do 13.47 w którym momencie Kasandra 66 cię pouczała masz jakąś obsesje na jej punkcie.Typowy przedstawiciel PIS pełen agresji i pogardy dla innych.Program moim zdaniem całkiem w porządku.
Nie mam żadnej obsesji 15:25. Niech każdy sądzi według siebie.