Jak sądzicie,czy program 50 plus działa?Jakie szanse na pracę, maja osoby 50+?
Chyba mało interesujący temat,tak mi się wydaje...Pracy nie mogą dostać młodzi,a co tu mówić o 50+?
Jaki program 50+?
Mój mąż ma 50+, zarejestrowany jest od dawna w BP i nie dostał ani propozycji pracy, ani propozycji zrobienia kursu, a zawsze o to pyta.
Ostatnio modne to pisiont, a to pisiont groszy, a to pisiont twarzy, a teraz i to pisiont plus. Też mam pisiont + , ale nie udało mi się zarejestrować w British Petroleum w skrócie BP, ale wiadomo o jaki urząd chodzi. Program ten powstał, bo pewno nasze państwo ma problem z nami piernikami, bo to roboty nima w ogóle, młode pojado za granicę, a z tymi nima co począć.
Zarejestrowany jest i niema pracy młody to niech ruszy tyłek i poszuka gdzieś dalej .Głosowaliście na młodych i co Starachowice maja pracę a tu nic.Starsi też maja małe dochody a jak chorują to co można zrobić .Będąc w większym mieście widzę że w sklepach na kasie siedzą starsi .Młodzi wolą lepsze prace .Choć dojeżdżają a tu w Ostrowcu to takie halo dojechać do Starachowic czy gdzie indziej.
niewiadomo czy sie opłaci dojeżdżać odlicz koszt paliwa amortyzację samochodu no chyba że się zarobi kolo 2.5 tys.to minimum za które mozna dojezdzać inaczej szkoda samochodu i zdrowia a to podstawa
Gość z 07:03 i na dojazdy byś chyba tylko zarabiał! Zastanów sie co piszesz.
Program 50+ to tylko kasa dla tych co go tworza i pieniazki. Tak działaja programy!!!
Pracownik 50+ jest zdecydowanie za "stary" dla pracodawcy.Wolą zdecydowanie młodszych,mimo tego,iż na niektóre stanowiska nie ma chętnych.
Ukazują się ogłoszenia podające dla ułatwienia rekrutacji limity wieku,zazwyczaj do 35lat.
Jesteś w wieku 50+,to w Ostrowcu nie masz żadnych szans,aby dostać pracę.
Nawet na staż nie chcą przyjmować,za darmoche a co dopiero jeszcze pensje płacić niestety.
A co by bylo jak by nie zmienili wieku emerytalnego i do 67 trzeba by żyć?
Z czego? z zasiłku MOPR-u ? Nie bardzo bo trzeba alkoholikiem być. Masakra.
W Wa-wie na kasach w marketach pełno jest kobitek 50+ a tu do 35 Nic tylko pakować manatki i wyjechać,ale ŻCZYNAĆ WSZYSTKO OD POCZATKU PO 50?
Tak jak napisali poprzednicy-osoby,które skończyły 50 lat,a nawet te po 40-stce,nie mają już żadnych szans na znalezienie pracy w Ostrowcu.Oferty pracy skierowane są przeważnie do osób młodszych niestety.
Jak znaleźć pracę w wieku 50+?Czy takie osoby są jeszcze potrzebne do pracy?Jeśli tak to do jakiej?
Wyjechać za granicę,tam liczą się umiejętności i chęci do pracy,a nie w jakim wieku jesteś.