Ja sie dziwię że tyle lat jest proboszczem i władze biskupie nie usuneły go jeszcze !! Według mnie on ma układy tam wyżej i dlatego nadal siedzi na tym stanowisku .
A stary wątek na ten sam temat został zlikwidowany? Cenzura?
Właśnie - dlaczego został zlikwidowany wątek o proboszczu z rosoch? - szukam i znaleźć nie mogę
Nie było tam nic obraźliwego napisane, tylko sama prawda od parafian
Teraz już jestem pewien że ostrowieckie forum jest cenzurowane przez księży i zakonnice :) a admin pewnie jest po KULu
ksiądz jak kazdy inny, czemu sie jego czepiacie. Jak ktoś cos ma do niego to powiedzcie mu to osobiście a nie przez forum...
Nie taki sam. To jedyna parafia, gdzie nie ma żadnego organisty. Czasami, raczej z doskoku przychodzi facet zagrać na jednej mszy. To za mało. Msze nie są tak uroczyste jak w innych parafiach, brakuje czegoś i to da się zauważyć. Wszystko jest jakby na odczepnego i tak jest tam od początku istnienia parafii. Myślę, że zmiana proboszcza wyszłaby tam tylko na dobre.
Msza to msza. Co za różnica, że z organistą czy bez? Do kościoła przychodzi się pomodlić/spotkać z Bogiem, a nie posłuchać organisty.
Oczywiście nie popieram proboszcza. Znam kilka osób śpiewających w scholi i wiem, że są trudności. Kilkakrotnie miała się rozpaść, bo było wiele konfliktów z proboszczem.
A Wielkanoc na mszy o 12.30 nie było ani jednego ministranta
Palikot też po KUL-u i co?
Proboszcz ja rząd koalicji PO i PSL więcej robi szkody jak dobrego i nie chce podać sie do dymisji. Papież Franciszek uczy pokory ubóstwa a on robi inwestycje które i tak sie do niczego nie nadają tak jak zwieńczenia filarów i ramy 3 krotnie większe niż obrazy. A w bocznych nawach są ramy wcale nie potrzebne bo jest przepych. Figury i ramy albo jedno albo drugie. Bezguście totalne. A nie ma odważnego pośród wikariuszy by to mu powiedzieć.
niezle chody musi miec ze tyle lat juz jest tu
Który wikarusz podskoczy proboszczowi?
Na drugi dzień dostaje przenesienie na inną parafę.
Szef ma zawsze rację - łatwiej jest parafianinowi powiedzieć niż wikaremu
za zniknieciem watku stoi pewnie watykan oni maja wszedzie przebicie
może nawet i rudy z kaczowatym do spółki stoi już a nie tylko watyan, nie zdziwiło by mnie
parafianie mówią proboszczowi a on nic sobie z tego nie robi. traktuje [parafie jak swój prywatny folwark. powinna być rada parafialna na którą proboszcz nie chce sie zgodzić i zarządzać budżetem parafii. wtedy byłoby wiadomo na co idą nasze pieniądze.
Nie oplatajcie bzdur , trzy osoby na krzyż na mszach , trzech księży na parafii , bieda na Rosochach aż piszczy bo co drugi bez pracy a Wy nakręcacie się że proboszcz w luksusie opływa ???? Zastanówcie się co piszecie.
a czyja jest to wina że ludzie z rosoch wolą iść na msze na ogrody? bo chyba nie parafian
A swoją droga to tak patrze sobie na kościół i ich chawire i sie zastanawiam co ma więcej m2