Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Czy jesteś za przeprowadzeniem w Ostrowcu Świętokrzyskim referendum odwołującego prezydenta miasta
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.

problemy z passatem 2,0 8V 115km

Ilość postów: 4 | Odsłon: 495 | Najnowszy post
  • problemy z passatem 2,0 8V 115km

po nocy odpalam silnik i chodzi bardzo nierówno(jakby mu paliwa brakowało albo nie chodził na wszystkie cylindry)zapalam drugi raz i już pracuje równo ale komputer pokazuje bardzo wysokie spalanie-podłączony pod komputer nie wykazuje żadnej usterki a problem jest dodam że obrotomierz chodzi równo samochód reaguje na gaz nic nie szarpie-szukam kogoś kto rozwiąże problem a nie skasuje 50 zł za podłączenie komputera i stwierdzenie że diagnostyka nic nie pokazuje i wszystkie parametry są dobre

Gość_Sebastian
    Zgłoś
    Odpowiedz
    • Odp.: problemy z passatem 2,0 8V 115km

rozwiązaniem problemu jest odpalanie 2 razy - za drugim razem jest już dobrze, więc będzie Pan zadowolony. Co do spalania - passaty tak mają, że jak się je 2 razy odpala, to spalają więcej - ten typ tak ma.

Za moją poradę wezmę tylko 15 zł.

to chyba niewiele ?

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 3

Odp.: problemy z passatem 2,0 8V 115km

Kolego, przy niskich temperaturach tak sie dzieje. Mam Passata z silnikiem ADR 1800. Przy odpaleniu zimnego silnika podczas niskich temperatur, silnik ma podwyższone obroty do 1100, jak się zagrzeje to mu spadają do 800-900. Nie wiem czy to rodzaj autmatycznego sania , pewnie komputer zwiększa dawkę paliwa i powietrza żeby się zagrzał. Co do zużycia paliwa to normalne że podczas takiego rozruchu chla go więcej. Miałem problem z silnikiem taki że przez jakis czas brakło tego nazwijmy go ""ssania" Zimny silnik odpalał może za 20 razem i trzeba go było trzymać na lekkim gazie. Sprawdzałem przepływki, czujniki temperatury cieczy , robiłem zimny start komputerowi itp itd. Stojąc w korku zgasł, zacząłem zjeżdżać już na rozruszniku i odpalił. Po tej akcji wszystko wróciło do normy. Co ciekawe, nie był sygnalizowany żaden błąd.

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz
      • Odp.: problemy z passatem 2,0 8V 115km

Te passaty na starcie po nocy na kompie moga pokazac nawe 2.4l/h obroty ok 1100 a po chwili spadnie na kompie 1.0 l/h 0.9 l/h i bedzie sie wahac to normalne mialem dlugo takiego passata i tam nie ma sie co psuc i larwy jest w naprawie a jak cos zobacz tez uklad dolotowy powietrza od samego wlotu do przepustnicy ledz za koleja filtr przeplywka sprawd plastiki czy lewego powietrza nie lapie ja jak mam uszkodzona rure dolotowa pow. To faluja obroty jak cos to pisz jak bede umial to pomoge

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Losowa firma:
Biuro Rachunkowe "Complex"
Branża: Biura rachunkowe