Twój pasek diesel ma normalnie 9tys obrotów??? Powinien miec około 900. Może za dużo tej benzynki?
No i masz poco kupuijesz niemiecki szajs trzebabyło jeszcze wieśwagena kupić
Kolego ja w swoim passacie wczoraj miałem ten sam problem tyle tylko, że mi nie zgasł w drodze, ale ciężko odpalił i również chodził jak traktor na dodatek tak kopcił, że cały parking był zadymiony hehe:-)no i od razu wymieniłem filtr paliwa, a także świece ponieważ jak się okazało jedna już była wypalona i dziś rano jak ręką odjął ładnie zapalił i nie kopcił. Ponieważ wymieniłeś filtr wymień świece TYLKO WSZYSTKIE NIE POJEDYNCZO.
Damian nie zaciemniaj problemu skoro nie wiesz o co chodzi.1,9 TDI 110 KM nie jest na pompowtryskach. Nie znasz się to sie powstrzymaj od porad. Swiece tez nie maja z tym nic wspólnego. Żaden ulepszacz do ropy nic tu nie pomoże. Obroty zwieksza komputer analizujac dane z czujników m.in. temperatury. Myslę,że trzeba zrobić diagnozę Vag-iem. Jakiś czujnik odbiera nieprawidłowe dane i zwieksza obroty silnika.
no rzuca właśnie motorem i chodzi strasznie nierówno, ale to przez jakąś chwile potem się uspokaja
kolego , 20 tys obrotów lub9 tysięcy obrotów to nawet wściekłe FERRARI nie ma tyle ,nie znam obrotów silników odrzutowych...może...Głośna praca diesla :tłuka się wtryski ,(tak-wtryskiwacze) zwory,.Fakt że Ci zdechł po paru minutach może świadczyć o zamarzniętym przewodzie zasilającym (od zbiornika paliwa do pompy wtryskowej)Wstaw auto do ciepłego garażu na kilka godzin,sprawdż czy ropa dochodzi do pompy lub filtra .Wydaje mi się ze ropa gdzieś zamarzła po drodze od baku do wtryskiwacza
Jak ja odpaliłem mojego wieśvagena,to załączyły mi się moje okrutne pompowytryski
i moja laska musiała włączyć wycieraczki
ReVir23 1.9 TDI też jest na pompowtryskiwaczach silnik o oznaczeniach AVF czy AWX i o ile pamiętam to jeszcze AVB więc widze że jeszcze mało wiesz o TDI. Pozdrawiam
Jak bedziesz miał wode w benzynce to sie dowiesz czy nie maja :))Jesli odpalił i przejchaleś troche to zapewne masz dobre wszystko oprócz paliwa ,zapewne teraz sie zapowietrzym i bedziesz musial dosc duzo czasu krecic by wszytstko wrociło do normy Od zbiornika po pompe jest troche dystansu i to wlasnie mzesz wypalac a poniej kaplica ewentualni edostaje tak mlo paliwa pompy ze rozniez spada moc a komputer odcian zaplon