Potwierdzam - w renderze mają najdrozej i jeszcze paragonu nie dostalem
To życzę powodzenia ! Laptop zapewne był naprawiany przy użyciu domowego sprzętu i popsuje ci się za tydzień czy miesiąc. Wtedy będzie bezużyteczny lub będziesz z nim jeździć do serwisu co chwila.
Koleżanko Agaxd , bardzo nam przykro jeśli tak było. Być może serwis źle zdiagnozował usterkę choć wątpię. Bardziej mi to pachnie pseudo reklamą Vobisu. Zresztą nie będę polemizował z nikami tymczasowymi, bo najprościej kogoś oczernić anonimowo bez odpowiedzialności za swoje słowa.
Ja za reballing płaciłem 170zl laptop działa już 18 miesięcy. może suszarką to robili ale dobrą. Nie powiem gdzie ale nie w Render.
Gdyby ktoś jeszcze miał problem z laptopem to serdecznie zapraszam.
http://www.ostrowiecnr1.pl/ogloszenie/laptopy-skup-sprzedaz-naprawa/
podłącze się do tematu
otóż ja mam problem z cd/dvd, sam w sobie działa, płytą kręci dioda miga normalnie ale nie czyta, w biosie go nie widać
acer spire 5520
Jeżeli laptop jest na platformie AMD to masz do wymiany jeden z mostów.Usterka typowa w HP DV6000 i wszystkich podobnych z mostami Nvidia.
Nie zaglądałem w specyfikację ale jeżeli miałeś tam grafikę Nvidia 6100/6150 to na bank masz uwalony most.
Jeżeli jest na Intelu to na 99% masz uszkodzony napęd.
W razie czego proszę zadzwonić 883-11-44-63
jest na AMD athlon dual-core 64x2
grafika nvidia geforce 7000m/nforce 610m
czyli by sie zgadzało że jeden z mostów
odezwę się już po "łykendzie"
Litości...Ci przy PKS potrafią jedynie bezpiecznik wymienić.Z naprawą płyty głównej może być ciężko.