4 piknięcie z czego pierwsze wydaje się dłuższe od pozostałych
1 długi, 3 krótkie – błąd podczas testów pamięci RAM
Wymień pamięć RAM, jeżeli są 2 włożone to wyjmij jedną, a potem ją włóż i wyjmij drugą. Przy którejś kombinacji powinien ruszyć.
RAM sprawdzony na wszelkie możliwe sposoby i dalej nic
Tyle to już wiem.
Oddałem go do serwisu z ogłoszenia powyżej.
Zobaczymy co z tego będzie.
Kolego Gość_Serwis-Render2000 coś mi tu nie pasuje.Wyceniasz naprawę nie widząc sprzętu?
Nowy układ graficzny potrafi kosztować nawet 400 zł więc gdzie tu zarobek?No chyba że prowadzisz działalność charytatywną lub pracujesz na używanych układach.
Gwarancje chociaż dajesz?
Czy do drzwi?
Heh jesteś trochę nieobyty w cenach. Układy graficzne kosztują standardowo od 100 do 250zł (taka średnia, wiadomo że są i droższe). Naprawa nie zawsze polega na wymianie na nowy, często grafika puszcza na kulkach i wówczas dokonuje się reballingu przy użyciu tego samego chipa, bo nie ma potrzeby go wymieniać.
Gwarancję ustala się indywidualnie zależnie od ogólnego stanu laptopa. Przeważnie jest to 6 m-cy.
Mama do was zanosiła laptopa, szybko oceniliście naprawę na 650 złotych a w innym sklepie zrobili za 150. Ładny tam macie zarobek.
Nie polecam. Lepiej zanieść do Vobisu.
Ja wole oddać kompa do dobrego i taniego fachowca przyjezdza do mnie zabiera kompa naprawia i mam problem z głowy chociaż za rozsądną kasę a nie jak w sklepie ze płace 3 razy tyle a oni na dodatek zachowują się jakby łaske robili ze naprawiają w ogóle.
Pozdrawiam
Wszyscy jesteście tam nie żli a znacie się jak świnia na gwiazdach :-/Gość Serwis przy użyciu sprzętu domowego to gofrownice możesz sobie naprawić a nie laptopa bądz komputer także najpierw się dowiedz a potem pisz głupoty
Ja za reballing płaciłem 170zl laptop działa już 18 miesięcy. może suszarką to robili ale dobrą. Nie powiem gdzie ale nie w Render.
podłącze się do tematu
otóż ja mam problem z cd/dvd, sam w sobie działa, płytą kręci dioda miga normalnie ale nie czyta, w biosie go nie widać
acer spire 5520
Jeżeli laptop jest na platformie AMD to masz do wymiany jeden z mostów.Usterka typowa w HP DV6000 i wszystkich podobnych z mostami Nvidia.
Nie zaglądałem w specyfikację ale jeżeli miałeś tam grafikę Nvidia 6100/6150 to na bank masz uwalony most.
Jeżeli jest na Intelu to na 99% masz uszkodzony napęd.
W razie czego proszę zadzwonić 883-11-44-63