Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Czy jesteś za przeprowadzeniem w Ostrowcu Świętokrzyskim referendum odwołującego prezydenta miasta
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.

problem z komputerem

Ilość postów: 18 | Odsłon: 1145 | Najnowszy post
Aktualny widok mógłby udostępnić posty, które oczekują na weryfikację (m.in. sprawdzenie, czy są zgodne z Zasadami Forum). Jednak w tym wątku brak jest takich postów. Przywróć zwykły widok wątku „problem z komputerem”.
  • problem z komputerem

witam potrzebuje magika do naprawy komputera.mianowicie chodzi o brak dzwieku.glosniki 100 % dzialaja bo sprawdzalem u kolegi.sterowniki tez raczej dobre relatek HD audio podobno pasuja do płyty glownej.mozliwe ze w biosie jest cos zle ustawione lub karta dzwiekowa ktora jest zintegrowana nie dziala ale nie znam sie za bardzo wiec to moze byc zupelnie cos innego.macie jakies pomysly w czym problem??czy jest ktos w stanie to naprawic?z gory dzieki za pomoc.pozdrawiam:)

Gość_pk
    Zgłoś
    Odpowiedz
    • Odp.: problem z komputerem

a może karta dźwiękowa do wymiany? koszt 20 zł

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz

mozliwe ze karta dzwiekowa:(ale nie wiem jaka nawet kupic do tej plyty glownej eh.a po za tym trzeba bylo by chyba wylaczyc ta stara zintegrowana w biosie i uruchomic nowa ale nie dam rady tego zrobic sam.moze mial ktos podobny problem?ogolnie czy jest osoba ktora podjela by sie naprawy??nie mam za duzo pieniedzy ale flaszke moge komus postawic ewentualnie dwie:):):).

Gość_pk
        Zgłoś
        Odpowiedz
      • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 13

Odp.: problem z komputerem

Jak wymienić kartę dźwiękową zintegrowaną z płytą główną?

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 4

Jeżeli system widzi kartę, to w biosie wszystko raczej ok. Zerknij na płytę główną, czy wszystko wygląda dobrze. Sprawdź inne sterowniki, bo z nimi różnie jest. Ja używam do zintegrowanej karty jakichś znalezionych sterowników, bo te ze strony producenta mi nie działały. Sterowniki usuwaj programem, znajdziesz w necie.

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz

Ja wymieniłem kartę na Słonku obok poczty za 20zł

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz
      • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 6

Popieram. Ja miałem problem z realtekiem, po trzecim zainstalowaniu wszystko poszło ok.

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz
      • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 7

Może trzeba pozmieniać ustawienia w programie obsługi karty - Menedżer dźwięku

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz

inne sterowniki sproboj

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz

Ludzie co wy za rady dajcie?

Sterowniki to oprogramowanie dedykowane i powinno się zawsze używać sterowników odpowiednich dla danego urządzenia. Zainstaluj oryginalne, najnowsze sterowniki dla swojej karty dźwiękowej i dopiero później szukaj rozwiązania jeśli nadal będzie problem.

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz

do goscia z 14 47.nazwa płyty głownej asrock am2nf4g-sata2 karta dzwiekowa jest zintegrowana.jakie sterowniki proponujesz??

Gość_pk
              Zgłoś
              Odpowiedz

Sterowniki AUDIO do Twojej płyty głównej przy założeniu, że Twój system operacyjny to Windows XP 32-bitowy. Tak? Bo jeżeli jest inny system, to trochę trzeba nakombinować. W każdym razie mimo wszystko podaję link, który po otwarciu natychmiast wywołuje pobieranie.

http://66.226.78.21/downloadsite/drivers/Intel/Audio/Realtek_XP64_XP_2K(R1.41).zip

server
                Zgłoś
                Odpowiedz

Proszę mi dać znać, czy to pomogło, bo jestem ciekawy, czy moje źródła są pomocne;]

server
                  Zgłoś
                  Odpowiedz

Od dłuższego czasu zauważyłem pewną zależność.

Jak tylko ktoś napisze prośbę o pomoc w naprawie komputera, to za chwil parę robi się wysyp odpowiedzi.

Wnioskuję z tego, że w tym mieście mieszkają sami specjaliści od napraw komputerów.

Wszystko byłoby OK, gdyby nie fakt że później muszę oglądać u siebie na serwisie szroty, po takich właśnie domorosłych fachowcach.

A wracając do tematu - przyczyn braku dźwięku może być naprawdę wiele:

- złe sterowniki

- uszkodzona karta dźwiękowa

- uszkodzony przedni panel

- wyjęte zworki z płyty głównej

- i wiele wiele innych

Powodzenia

Gość
                    Zgłoś
                    Odpowiedz

Rozumiem, że o domorosłych fachowcach piszesz przy okazji a nie w odniesieniu do wszystkich osób, które odpowiedziały. W tym wątku nikt nie polecił czegoś, co mogłoby zbliżyć komputer założyciela wątku do szrotu, który ląduje Ci w serwisie.

Gość
                      Zgłoś
                      Odpowiedz
                    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 17

Nigdy nie sądziłem, że po "domorosłym" fachowcu komputer z dobrego staje się szrotem. Niby co procesor staje się gorszy? A może płyta główna zmienia się na gorsze?

Gość
                      Zgłoś
                      Odpowiedz
                    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 18

Już nie dopisuj takiej filozofii do tego gościu 23:39. To, że masz serwis to się chwali ale nie znaczy to, że musisz wszystkich uważać za gorszych od siebie. Nigdy nie korzystałem z usług tzw. serwisów komputerowych. Zawsze radzę sobie ze tym sam bo wbrew pozorom nie trzeba do tego wielkiej filozofii. Znajomym też pomagam, po co mają komuś płacić. Oczywiście, ktoś kto nie ma o tym zielonego pojęcia nie powinien się brać za to ale takich ludzi jest bardzo mało.

Gość
                      Zgłoś
                      Odpowiedz

"Oczywiście, ktoś kto nie ma o tym zielonego pojęcia nie powinien się brać za to ale takich ludzi jest bardzo mało." rzecz względna.

Gość
                        Zgłoś
                        Odpowiedz
1 post w tym wątku został wyłączony z wyświetlania ze względu na sprzeczność z Zasadami Forum lub czasowo. Możesz wyświetlić wątek wraz z tym postem.

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -