Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Kto zostanie nowym Prezydentem RP
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.

Problem z drukarką HP F380

Ilość postów: 9 | Odsłon: 3475 | Najnowszy post
  • Problem z drukarką HP F380

Mam problem z kasetkami drukującymi w Hp F380. Gdy chciałam coś wydrukować wyskoczył taki błąd : "Problem z kasetą drukującą Pojawił się problem dotyczący następującej kasety drukującej: $CartridgeName1$, $CartridgeName2$ Zapoznaj się z dokumentacją drukarki." Miga mi kontrolka na czerwono, świeci się E.

Wcześniej drukowałam bez problemu, tusze na pewno się nie kończą. Mam zamienniki.

Próbowałam różnych metod, które odnalazłam w pomocy HP i w necie. Miedzy innymi czyszczenie, podłączanie i odłączanie drukarki.

Czy ktoś może mi pomóc? co mogę zrobić aby zaczęła drukować

Gość_babeczka
    Zgłoś
    Odpowiedz
    • Odp.: Problem z drukarką HP F380

ta drukarka jest okropna, ciagle mam z nia problemy :D

jestes pewna ze tusz Ci nie zasechl?

Mania95
      Zgłoś
      Odpowiedz

Problem jest właśnie z zamiennikami. Zamienniki trzeba przynajmniej raz w tygodniu przedrukować, aby dysze nie zastygły.

Spróbuj dać narzędzia konserwacyjne jeżeli sięuda i czyszczenie głowic. Może się uda je rozruszać. Spróbuj je też wyjąć i wacikiem nasączonym jakimś czystym spirytusem przemyć dysze.

Należy pamiętać również o tym, aby drukarka nie stałą non stop włączona jak się z niej nie korzysta. Ponieważ budowa cadriga jest taka, że dysza jest podgrzewana celem rozrzedzenia atramentu, wtedy kapie z niego a jak wyłączymy drukarkę to zaraz zasycha i tak się dzieje. Jeżeli to nie pomoże, trzeba wymienić zestaw tuszy. Należy też zwrócić uwagę na podróbki, bo są również podróbki podróbek. Polecam ActivJety, z doświadczenia wiem, że odsetek złych jest sporo mniejszy niż u innych firm zajmujących się podróbkami tuszy. Nie polecam też nabijać do HP cadrigy.

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz

Więc nom stop ona nie jest włączona. Włączam ją tylko jak chce drukować i nie robię to aż tak często, tylko czy to jakieś faktury czy inne od czasu do czasu rzeczy.

Ostatnio od x lat zakupiłam sobie zamiennik z kolorem ale drukowałam już pewien czas i nic złego się nie działo jak teraz. Czarny tusz to on jest na wykończeniu ale coś tam jest. A może właśnie spróbować kupić nowy tusz czarny i zobaczyć?

Gość_babeczka
          Zgłoś
          Odpowiedz

Po prostu drukarka sygnalizuje uszkodzenie pojemników z tuszem i tutaj cudów raczej się nie zrobi. Mam takie same objawy w swojej starej drukarce C3180, a to podobna seria. Albo trzeba wymienić wkłady na nowe zamienniki (co raczej może być mało rozsądne, bo zamiennik to zamiennik i kropka) albo kupić oryginały i wtedy powinno wystartować. Najlepiej byłoby pożyczyć od kogoś działające pojemniki, włożyć i zobaczyć co się będzie działo, bo jak to nie pojemniki to ponad 100 wyrzucona w błoto na nowe.

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz
      • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 4

Odp.: Problem z drukarką HP F380

Powiem Ci , że mam ją od tylu lat.... i nigdy nie miałam z nią żadnych większych problemów jak teraz :) może staruszka mi już zaczyna protestować , że za dłogo ją męczę...

Gość_babeczka
        Zgłoś
        Odpowiedz

długo*

Gość_babeczka
          Zgłoś
          Odpowiedz

Nie ma chyba gorszych drukarek w sensie awaryjności po krótkim czasie niż HP. Były w ciągu 1,5 roku 4 drukarki HP u mnie w firmie. Dramat. Każda padała a serwis sugerował, że wymiana płytki albo mechanizmu wyjdzie tyle ile kupno nowej. Kup Epsona albo Canona i już.

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz

Tez mam podobny problem z drukarką HP F2480. Gdzie można z nią pójść żeby ktoś zdiagnozował? Może to wina zamienników tuszu?

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Losowa firma:
Kamo Polska Kamil Pastuszko
Branża: Elektryczne usługi