Ja proponuje złotą bransoletkę, do której będzie można "doczepiać" zawieszki. Można dokupić pierwszą zawieszkę aby kojarzyła się z dniem Pierwszej Komunii Świętej a później dziecko będzie samo mogło "doczepiać" kolejne zawieszki w jakichś ważnych momentach np. urodziny, bardzo ważny egzamin, bierzmowanie, 18-stka itd. itp:)
A ja proponuje dac pieniądze i dziecko z rodzicami kupi to co dziecku potrzebne i taka będzie miało pamiątkę z komunii.o pamiątkę z komunii powinni zadbać rodzice dziadkowie.Syn rok temu dostał pieniądze i był bardzo zadowolony ,kupił to co chciał ,swój komputer swoje biurko itp.Takie moje zdanie.
Ktoś coś jeszcze doradzi??
A ja uwazam zeby porozmawiac z tym dzieckiem co by chcialo dostac na komunie moze jest cos co nie ma aby chcialo.i pojsc z nim i pozwolic wybrac.bo z dawaniem pieniedzy roznie bywa.czasami je zabieraja rodzice.
A ja proponuję młotek żeby sobie resztę prezentów wybiła z głowy, z waszym tokiem myślenia to za kilka lat trzeba będzie po samochodzie kupować.
ja nie wiem czemu teraz tak na komunie sie dzieci rozpieszcza. ja uważam, że nie powinno dostawać xboksów, tabletów, telefonów itp.
wiem,że czasy sie zmieniają, ale to jest KOMUNIA, wiec jeśli masz 500zl wydac to myślę ze na coś związanego z jakimiś dewocjonaliami, nie wiem pismo świete dla dzieci, fajna oferta w księgarniach na komunię, album komunijny, lepszy zegarek można wygrawerować coś z tyłu.
ja kupiłam siostrzeńcowi wielkie klocki lego na komunie. tam sie budowało samochód, do tego wyskocznia była itp i sie cieszył bardziej z tego niż z tableta, którego dostał.
nie zapominajmy, że to wciąż są DZIECI, które powinny przez jakiś czas nimi pozostać. nie każmy przez takie prezenty siedzieć im w domu przed xboxem czy komputerem czy tabletem.
Komunia odbyta. Przepięknie było na uroczystości. Jedzenia b dużo i przepyszne dania. Dziękujemy za przemiłą gościnę.
Witam, dawno nie byłem na komunii więc może ktoś życzliwy podpowie ile "wypada " podarować dziecku ( wiemy, że zbiera na laptopa i obóz letni) od czteroosobowej rodziny( nie jestem chrzestnym :)
Z góry dzięki za podpowiedź.
dacie ze 2 stówy i bedzie dobrze.moim zdaniem to całkiem sporo
Dzięki za podpowiedź, naprawdę nie mam pojęcia ile itd. Nie chcę przesadzić, ale też nie chcę wyjść na "sknerę".