Premier Donald Tusk dostał nagrodę jubileuszową za 30 lat pracy w wysokości 25 tys. zł
Sprawa wyszła na jaw po tym, jak posłowie PiS porównali zarobki premiera z roku 2010 i 2011 (nie ma jeszcze oświadczeń majątkowych za 2012 r.). Stwierdzili, że w 2011 r. Tusk zarobił, jako szef rządu, 223 784,5 zł, rok wcześniej - 198 771,24 zł, czyli o ok. 25 tys. zł mniej. Poprosili o wyjaśnienia. Po ponad dwóch miesiącach rzecznik rządu Paweł Graś napisał, że wspomniane 25 tys. zł to nie premia, tylko nagroda jubileuszowa przyznawana z okazji 30-lecia pracy zawodowej.
O co ci chodzi??
Napracowało się Donaldzisko to i nagroda się należy.
By żyło się lepiej.
Zyje sie lepiej? Zyje.
Dobre premier państwa zarabia na poziomie nadleśniczego w Ostrowcu .W urzędach nadal są wypłacane nagrody jubileuszowe a ,że ma jak na warunki Ostrowieckie sporą pensje nawet większą jak się okazuję o 8 tysięcy ROCZNIE od miejscowego nadleśniczego to i jubilat spory .Fantastyczna wiadomość .
no ale ile pod stołem! hej!
Biedny jest ten nasz pan nadleśniczy.
mój brat pracuje w dużym banku w W-wie w kadrze managerskiej i zarabia w każdym miesiącu ok. 30 tys. zł.Nagrody jubileuszowej nie ma ale roczna nagroda z zysku to kwota grubo pond 100 tys. zł. Prezydent , Premier mogą pomarzyć.
prywata a budżetówka to róźnica. W pryywacie mogą sobie i kilka milionów wypłacić jak ich stać,a budźet zasilany jest z NASZEJ KASY i z naszej sobie płacą. Więc to mnie obchodzi.
To pewnie kolejna medialna wrzutka PiSu. Poza tym są ludzie którzy zarabiają więcej a nikt tego nie nagłaśnia. Wszystko idzie w dobrym kierunku. Wiem, bo większość czasu który jestem na emeryturze spędzam przed komputerem i telewizorem.
to wrzutka wszystkich tych, którzy o takiej kasie moga pomarzyc, niestety. a praując w budżetówce, uczciwie, po studiach, po 15-20 latach mogą o tym tylko poczytać.
Marnie sie erzacku starasz, najpierw sprawdz o czym piszesz jak nie wiesz. Tak jakby panowie z PISu nagrod jubileuszowych nie przyjmowali, gdy im firmy wyplacaly.
moje podatki to nie firma pismenie.
Nawet na dobrą furę nie wystarczy.
jak myslisz za co? znowu podniosl vat i tym samym dolozy kolejne procenty do bezrobocia
http://podatki.onet.pl/od-kwietnia-drozej-w-kawiarniach,19923,5439398,1,prasa-detal
wlasnie za to u nas przyznaje sie nagrody
A przepraszam,gdzie on przepracował te 30 lat?
http://www.gazetaprawna.pl/artykuly/712019,byli-poslowie-zasypali-sejm-prosbami-o-zapomoge-w-zeszlym-roku-wyplacano-335-tys-zl.html 16 tysi na m-c i o zapomoge idzie