Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Czy jesteś za przeprowadzeniem w Ostrowcu Świętokrzyskim referendum odwołującego prezydenta miasta
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.

Prawie 5,5 miliona głosów nieważnych w ostatnich wyborach samorządowych

Ilość postów: 11 | Odsłon: 782 | Najnowszy post
  • Prawie 5,5 miliona głosów nieważnych w ostatnich wyborach samorządowych

Tak więc w ostatnich wyborach samorządowych nieważnych było 5331277 głosów.

W Polsce mamy ~30 milionów ludzi uprawnionych do głosowania,

frekwencja wyniosła ~40% (dokładnie 39,97%)

40% z 30 mln to 12 mln

Na 12 mln głosów nieważnych było 5,5 mln, czyli prawie połowa. Jak to dobrze, że mamy hehe demokrację, ale co ja tam wiem, jestem tylko pisowcem, korwinistą czy tam innym lewakiem z forum, prawda? W końcu jak to nieraz platforma pokazała - liczby kłamią. Jest tylko jedna racja! I ja! My ją mamy!

Gość
    Zgłoś
    Odpowiedz
    • Odp.: Prawie 5,5 miliona głosów nieważnych w ostatnich wyborach samorządowych

bo tak ułozone były karty zeby ludzie nie zrozumieli

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 3

Odp.: Prawie 5,5 miliona głosów nieważnych w ostatnich wyborach samorządowych

Prawda jest taka,że nie umiesz liczyć i nie znasz zasad głosowania którym się tak podniecasz.Oddawałeś głosy na 3 listy więc głosów powinno być 36 milionów,część osób się myliła i głosowała na każdej kartce,część oddała czyste karty,jeszcze inna głosowała tylko na radnego,sejmik,prezydenta a resztę miała gdzieś-to też jest głos nieważny.Kiedyś jak dawano Ci listy do głosowania dawano Ci instrukcję gdzie i ile krzyżyków możesz postawić na każdej karteczce/książeczce teraz mieli zakaz żeby nie było,że wskazują na kogo oddać głos.Jeszcze inną sprawą jest to,że większość inteligentnych ludzi wyjechało z Polski na jakiś czas albo na stałe i skutki są takie jakie są.

Czlowiek
      Zgłoś
      Odpowiedz

Tak, czy siak założyciel wątku ma rację. Ponad połowa głosów była nieważna a platformersi z chłopkami mówią że nic się nie stało.

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz

Dokladnie tak

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz

W RMFFM śmiali się dziennikarze w środę, po zatrzymaniach przez CBA osób przekupujących wódką na Podkarpaciu że na wsi zapewne już bimber pędzą na wybory 2015.

http://wyborcza.pl/1,76842,17648437,Alkohol_za_glos_na_kandydata__CBA_zatrzymalo_dziewiec.html

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz
        • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 8

Odp.: Prawie 5,5 miliona głosów nieważnych w ostatnich wyborach samorządowych

Kolego mam wrażenie,że nie umiesz liczyć możesz się pochwalić jak Ci wyszła połowa głosów ?.Bo mi wychodzi mniej niż co 6 głos jako nieważny.

Czlowiek
          Zgłoś
          Odpowiedz

No to niezły wynik jak na DEMOKRACJĘ !!! ... PO POLSKU czy po chłopsku:))

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz

To oznacza jedno albo Polacy to analfabeci wtorni (i za tym bym osobiscie optowal-powod prezydent Komorowski tez jest na bakier z ortografia,ze skladnia i poprawna polszczyzna) albo druga opcja ze wybory były sfalszowane

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz

Fajne liczenie, tym bardziej iż każdy wyborca dostawał nie jedną a kilka karteczek + książeczkę w zależności od gminy, Dużo zdrowia życzę rachmistrzom. Aha, odliczcie od razu moje 5 nieważnych.

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Losowa firma:
Salon Kosmetyczny Agata Żelazowska
Branża: Kosmetyczne salony