z tego co wiem to 1 już nieoficjalnie jest przyjęta :) więc powodzenia
raczej 4 zwolnic w ramach akcji tanie państwo, kryzys
Na stronie BIP Ostrowiec Św. też nie ma żadnych informacji, są jakieś stare ogłoszenia z 2005 roku. A powinny widnieć ogłoszenia a pracę... Śmieszne.
Ogłoszenia pojawiają się na stronie, ale zaraz trafiają do archiwum jako zakończone, żeby przypadkiem ktoś obcy nie dostarczył CV.
Nie spotkałem się jeszcze z przypadkiem, żeby ktoś z ulicy został przyjęty do Urzędu Miasta.
Liczę na to że przyjdzie kiedyś taki dzień w którym całe to "kolesiostwo" zniknie z różnych urzędów i instytucji.
Życzę im tak samo żeby CBA w końcu dobrało się im do tyłków za te wszystkie przekręty.
Dla przykładu: w Starostwie pracowała pewna osoba, która ledwo ukończyła gimnazjum.
Dodam że nie zamiatała ona podłóg.
Można ?
Nie liczy się szkoła, umiejętności czy też zdobyte doświadczenie.
Liczą się tylko i wyłącznie ZNAJOMOŚCI !!
Nie liczcie na to że bez znajomości dostaniecie się na urzędniczą posadkę.Szkoda waszych starań.
W takim razie jest podstawa do unieważnienia konkursu.
nie spamuj.
Nie ma takiej możliwości, żeby do UM lub Starostwa dostała się osoba "z ulicy"
To jest hermetyczne środowisko i każdy obcy (bez rekomendacji) stanowi zagrożenie dla tego układu.
Najgorsze w tym wszystkim jest to, że zwykły obywatel tego grajdołu nie ma szans na otrzymanie tam posady.
To jest cholernie niesprawiedliwe i tu już nie chodzi o to czy w urzędach zarabia się kokosy czy ziemniaki, nie chodzi o to czy się siedzi i dłubie w nosie czy ciężko pracuje.Chodzi o to że zwykły człowiek z ulicy, mimo swojego wykształcenia i chęci pracy nie dostanie się tam nawet jako żywa niszczarka do dokumentów.
Liczą się tylko znajomości, układy, poparcie itp.Czy to normalne ?
Czy jest to normalne że pracują tam całe rodziny z pokolenia na pokolenie?
NIE ODPOWIADAJCIE - TO NIE JEST NORMALNE !! TO JEST CHORE, TAK SAMO JAK CAŁE TO MIASTO.
Ale kiedyś zawali wam się urzędasy to wszystko na głowy.Odbije się wam to wszystko bardzo ostrą czkawką !!I życzę wam tego z całego serca !!
Miasto się wyludnia i to widać gołym okiem.Ciekawe co zrobicie jak nic i nikt tu już nie zostanie.
Pracy nie ma, a jak już się jakaś znajdzie to za głodową pensję na śmieciowej umowie, szkół wyższych nie ma, za to pełno banków i marketów.
BRAWO !!
Nawet własnego interesu nie opłaca się tu otwierać bo klientów garstka, a jak wejdzie duży ZUS to już pozamiatane.
Zarobisz 2000 zł - mały ZUS 450 zł = 1550 zł (nie ma rewelacji ale na zupę ci starczy)
Zarobisz 2000 zł - duży ZUS 1050 zł = 950 zł (nie licząc kosztów prowadzenia działalności takich jak paliwo, biuro rach., itp.)
Po zapłaceniu kosztów utrzymania w tym grajdole (czynsz, energia i inne) jesteśmy pod kreską i nie stać nas nawet na jedzenie.
B R A W O !!!
DO MIESZKAŃCÓW OstroWsi - Pamiętajcie że ostatni gasi światło :)
Kochani ostrowiacy lub ostrowczanie, mieliście szansę w wyborach oddać swój głos na ludzi nie związanych z obecnym układem, macie szansę pozbyć się tego układu w nadchodzących wyborach, ale WY wolicie biadolić na forach jak to WAS robią w bambuko niż uczestniczyć aktywnie w demokracji. Do kogo macie pretensję? ONI są zorganizowani zwarci i gotowi, a WY jak ofiary żale swe na forach wylewacie. Żadne CBA, ABW, czy NIK za was nie pójdzie do urn, nie oderwie od telewizora w niedzielę rodziców i dziadków.
Mam dla was radę, idźcie do wyborów wraz z całymi rodzinami wszyscy, tak aby do urn trzeba było stać 3 godziny, a obiecuję wam że w poniedziałek po wyborach obudzicie się w świecie bez układu. Czekam na WAS przy urnach
Wasz kandydat na prezydenta w nadchodzących wyborach.
a gdzie konkursy? Przeciez tak urzad dziala ...masakra jakas
No ciekawy filmik. Ale jednostronny. Jeżeli dzisiaj zwolnimy połowę urzędników. To będziemy mięli tyko więcej bezrobotnych. Należy zacząć od zmiany stanu prawa obowiązującego w Polsce. Nie wiem jak Wy ale ja tego nie ogarniam. Jeden przepis przeczy drugiemu, jedna ustawa ma pięć różnych o 180 stopni interpretacji zależnie od tego kto ją czyta. To jest hamulec rozwoju naszego kraju a nie liczba urzędników.
judoka masz racje tylko chodzi mi o to ze administracja w tym panstwie nabrala kolosalnych rozmiarow i tyle
NIE DAJCIE SIĘ OMAMIĆ PRZED WYBORAMI !!!! BEDĄ SIĘ KRYGOWAĆ W "swojej gazecie" otwierać, przecinać wstęgi, po to tylko żeby WZBUDZIĆ NADZIEJĘ W SPOŁECZEŃSTWIE. NIC BARDZIEJ ZŁUDNEGO!!!
WYBIERZCIE TAKICH KTÓRZY WYP........ CAŁE TO TOWARZYSTWO I CBA DOBIERZE SIĘ IM DO TYŁKÓW.
Do "kandydata z dziś 07.51 WHO IS IT???. I WANT TO NO....
Nie wiem czy zagłosować na takiego kandydata, który ma zwalczać bezprawie, a nie ma odwagi - jako kandydat na prezydenta - podpisać się (choćby jakimś pseudo...). Mówię poważnie...