Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Kto zostanie nowym Prezydentem RP
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.

Praca w Ostrowcu

Ilość postów: 72 | Odsłon: 7228 | Najnowszy post | Post rozpoczynający
        • Odp.: Praca w Ostrowcu

ja przyjęłam stażyste z urzędu pracy, wcale nie po znajomości.

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz

też bym chciała chociaż staż znaleść tym bardziej że w domu się nie przelewa ;(:(

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz

Jak ktos chetny to poszukuja barmanki do baru na Sienkiewicza - po dawnym Altonie

lakios
              Zgłoś
              Odpowiedz

No i juz oferta pracy jest -- ale lakios - poczekaj i zaraz sie zacznie marudzenie - ze praca barmana to bleee .. ze trzeba sie uzerac z goscmi, byc odpowiedzialnym za pieniadze .. bla bla bla ...

Pamietam jak kiedys jako barman zarabialem marne 450zl miesiecznie .. ale przynajmniej lapalem doswiadczenie, kontakty, umiejetnosci rozmowy z ludzmi i czegos mnie to nauczylo ... ale dzisiaj jest tak ze malo kto sie bierze do pracy majac 16 lat (tyle mialem gdy zaczynalem) a pozniej sie dziwia majac 25 ze szukaja 1 pracy i sobie nie moga poradzic.

teoost
                Zgłoś
                Odpowiedz

Zależy ile płacą, bo nie każdego "stać" na podjęcie pracy za małe pieniądze, bo zwyczajnie się nie opłaci. I żadne łapanie doświadczenia, kontakty itp. tego nie zrekompensują. Zależy kto jakie ma potrzeby, aspiracje i kwalifikacje.

Gość
                  Zgłoś
                  Odpowiedz
                • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 60

Odp.: Praca w Ostrowcu

ostatnio złożyłam cv na pomoc kucharza i mnie nie przyjęli z powodu innej osoby, jeżeli myślisz, że nie szukam nawet takiej pracy to jesteś w błędzie. Może kiedy pracowałeś jako barman nie wymagali od Ciebie zawodu kucharza albo technika gastronomii i żywienia oraz książeczki sanepidowskiej a teraz nawet tą książeczkę potrzeba do pracy jako hostessa.

Gość_ja
                  Zgłoś
                  Odpowiedz

wymagali -- taka tez skonczylem szkole ;)

ksiazeczka sanepidowska - zaden problem ja wyrobic

Gosciu z 14.09 ... no tak jak malo placa to na taka prace nie "stac" - lepiej jak sie nie ma NIC to wtedy stac na wszystko :)

teoost
                    Zgłoś
                    Odpowiedz

I widzisz - wymagali. Ja takiej szkoły nie skończyłam. A nie zamierzam wydawać pieniędzy na książeczkę bo to by było bez sensu skoro nie mam kwalifikacji (czyli zawodu kucharza itd). W Kielcach bez doświadczenia w barze można być jako kelner/barman i bez książeczki a tu wielkie wymagania mają.

Gość_ja
                      Zgłoś
                      Odpowiedz

Wiec ryzykuja bo taka ksiazeczke wymaga sanepid i albo maja uklady z sanepidem albo biora ryzyko na siebie.

Swoja droga sam jako klient tez bym nie chcial zeby jedzenie przygotowywala mi osoba ktora nie zrobila sobie badan na to czy nie przenosi jakis wirusow do pozywienia

teoost
                        Zgłoś
                        Odpowiedz

i nie sa to jak napisalas "wielkie wymagania"

teoost
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

chodzi mi o wymagania w sensie kwalifikacji czyli potrzebnego zawodu. w większych miastach nie patrzą na to czy ktoś ma technika żywienia aby pracować w barze. A za granicą na pewno na zmywaku jak nie masz książeczki senepidowskiej to jesteś skreślony.

Gość_ja
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
        • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 69

No drodzy moi jak dla Was zrobienie książeczki sanepidowskiej stanowi problem to o czym mowa. To co bedzie jak wlasciwie znajdziecie etat, zaczną się szkolenia, czasami dluzsze siedzenie w pracy czy tez doksztalcenie sie samemu. Najlepiej marudzic i wykazywac sie na forum jak to zle w Ostrowcu, bo za pisanie wątkow nie płacą.

lakios
          Zgłoś
          Odpowiedz

Tu chyba chodzi bardziej o to, czy jest sens robić taką książeczkę na zapasa, bo idąc tym tropem można zrobić sobie stertę papierów, kursów i szkoleń, i nie wykorzystać połowy z nich albo wcale. A wszystko kosztuje.

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz

gościu z 20.29 dokładnie o to mi chodzi ;)

Gość_ja
              Zgłoś
              Odpowiedz
          • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 77

Tak jak ci napisalem - zaraz sie zacznie marudzenie jak to zle ;)

teoost
            Zgłoś
            Odpowiedz

No Teoost miales racje:) Mialem napisac kupe zdan ale odpuszcze bo to bez sensu..zreszta pijany jestem:) Powodzenia zycze tym co chcieliby miliony siedzac na d...jak rowniez zycze najlepszego osiolkom,ktorzy pracuja za tysiaka. Dzieki Wam Ostrowiec jest jaki jest. Slodkiej nocy zycze myslącym. Teoost Twoje zdrowie:)

lakios
              Zgłoś
              Odpowiedz
      • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 80

Racja!!!!!!

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz

Znajoma mi mówiła, że podobno była oferta pracy w delikatesach przy ulicy Iłżecka 26, szkoda, że nie dowiedziałam się wcześniej

Gość_Milena
          Zgłoś
          Odpowiedz
4 posty w tym wątku zostały wyłączone z wyświetlania ze względu na sprzeczność z Zasadami Forum lub czasowo. Możesz wyświetlić wątek wraz z tymi postami.

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Losowa firma:Dodaj firmę