A nikt nie pomyślał że pracodawcom też jest ciężko. Nie ma ludzi do pracy a jak są to nie maja doświadczenia. Kiedyś za praktyki się płacili pracodawcy a dziś pracodawca płaci za przeszkolenie. Często przedsiębiorcy biorą kredyty bo żyją nadzieja że może nadejdą czasy ze Bedzie lepiej. Jednak patrząc realnie - nie będzie lepiej. Będzie gorzej jak babcie i dziadkowie wygra i nie będzie pomocne dłoni dla wnukow
Nikt nie mówi tu o mikro działalności lub jednoosobowej firmie, jak ktos prowadzi stragan z bielizną to wcale mnie to nie szokuje, ze wiaze koniec z koncem. Mowa tutaj o wiekszych firmach, przemysle.
Jakieś nowe oferty pracy,oprócz ogłoszeń?Może ktoś pracuje w Firmie,gdzie kogoś potrzebują?
A w ilu firmach byłeś przez cały tydzień, aby dowiedzieć się, czy nie potrzebują kogoś do pracy? Pochwal się.
Wiem że jakaś firma na sandomierskiej kogoś szuka ale nic więcej.przejdź się i popytaj
Jest firma w Ostrowcu Cxxxxxxx.Cały czas są oferty pracy.Przyjmują ludzi non stop i po trzech miesiącach nie przedłużają umowy.Płaca minimalna .można dorobić nadgodzinami,pracuje się więc po 10 godzin plus soboty a jak jest pilna wysyłka to i w niedziele.do ręki jakieś 25000-2700.ale po trzech miesiącach nie przedłużają umowy.rok temu pracowali sami polacy trzy miesiące temu 10ukraińców pryjęli a teraz ukraińcuw jest z pięćdziesięciu.To co to za polska pytam.Czy ja mam znów za chlebem do obcego państwa wyjechać?
Tak jak Polacy wyjeżdżają za granice tak Ukraińcy przyjeżdzają tutaj.
Nie ma co się dziwić. Zostaną tylko niedorajdy co narzekają i do pracy się nie nadają. Niech w końcu zabiorą wszystkie zasiłki i dodatkowe pieniądze typu 500+. Koniec z tym pasożytowaniem!
Co ty gościu pieprzysz!W rżyciu mi nikt nic nie dał ,Rodzinnego nie brałem bo jedno dziecko i z duży dochód był.A jak chciałem coś więcej to tyrałem za granicą pare lat.Teraz chciał bym normalnie pracować w polsce.Tylko u nas to każda firma powinna mieć szyld z dopiskiem Kant i wyzysk sp zoo.Bo jak nie klienta to pracownika .Kogoś trzeba w ,,rogi walnąć".Tacy to przedsiębiorcy z bożej łaski
Nie bierzesz pod uwagę że jest sporo ludzi po 40ce których dzieci są samodzielne .Dorobili się już czegoś i chcą normalnie pracować.Nie wegetować na jakimś zasiłku.
Załóżcie działalność i dajcie przykład. To przecież takie proste.
Działalność powiadasz?Bez układów ,łapówek,opłacanych przetargów,obiadków przed i po?Mój ojciec kupę lat prowadził działalność ,zatrudniał ludzi 2-3 zależnie od zleceń.Opłacał im składki a pęsje w latach 80-90 mieli większą niż hutnik.Ojciec ma teraz 1700zł emerytury.Brat pociągnąłto jeszcze przez 8 lat i dał spokój.Wielu znajomych prowadzi różne działalności jakoś kokosów nie mają
Więc proszę Was bardzo. Przestańcie narzekać. Sam widzisz, że jest ciężko i ludzie chcą coś osiągnąć aczkolwiek trudno jest dziś znaleźć dobry zespół i dogadać się tak żeby każdy był zadowolony.
Nie bądź śmieszny przedsiębiorco. Sama działalność nie czyni Cię żadnym pracodawcą, co najwyżej wyzyskiwaczem. Mam działalność ale pracuję sam bo nie stać mnie na pracownika. Wiem, że nikt za minimalną pensję nie zrobi dobrze mojej pracy a więcej zapłacić bym nie mógł. Nie wymądrzaj się więc przedsiębiorco od siedmiu boleści.
18.46 pracujesz sam na dg, bo widocznie masz taki profil działalności i ludzie niekonicznie są ci potrzebni. Jakbyś prowadził sam dg, gdybyś miał 5 aut, którymi trzeba rozwieźć towar? Aha, a średnio raz w tygodniu jeden z kierowców przychodził do pracy ,,po spożyciu,,.A umowy z odbiorcami rzecz święta i kary duże. Sam byś prowadził dg?