Kolego piszesz bzdury Weiss nie dostał nawet jednej złotówki dotacji i dlatego wybudował tylko połowę projektowanej hali. Wiem że miasto zwolniło ich na początek z podatku od nieruchomości. Na ile Weiss wydoił ludzi to inna sprawa. Chciałbym aby było w Ostrowcu więcej tak dojących ludzi firm.
oferta pracy z pup, jakiś byznysmyn chce pracownika od 25000 brutto, z 3 językami średniozaawansowanymi :D chętni? :>
A może to jest 2500 brutto per język? :) Niemiecki, angielski, holenderski - może to 3 stanowiska, każde w innym języku? Ale to ciągle za mało miesięcznie przy znajomości niemieckiego czy angielskiego, o holenderskim nie ma co nawet wspominać.
Co prawda te języki to na poziomie B1 (dobrze napisana matura podstawowa - dotyczy niemieckiego lub angielskiego, z holenderskiego matury nie ma:) i być może jeden jest de facto wymagany, ale do tego jeszcze, a właściwie przede wszystkim, wykształcenie wyższe techniczne. Pensja netto jakieś 1800 zł. Ogłoszenie z gatunku komicznych.
Na prawdę chciałbyś żeby w Ostrowcu było więcej takich firm, które się otwierają i po 5 latach znikają z rynku? Stabilność zatrudnienia po zbóju, powody do radości i zachwytów.
To rzeczywiscie wielkie aspiracje zawodowe i dla rozwoju miasta co niektorzy maja. Wiecej firm ktore chociaz daja prace i jakies tam pieniadze to pojawiaja sie i po kilku latach znikaja, a ich pracownicy traca miejsce pracy. Wcale nie inwestor strategiczny jest potrzebny, taki ktory chce sie osiedlic na dluzej i podniesc to miasto z kolan. Lepsze sa firmy krzaki ktore daja zatrudnienie na krotko.
https://www.olx.pl/oferta/poszukiwana-opiekunka-do-dziecka-CID4-IDxKY7s.html#140a9a058a
....czyżby ostrowieckie realia płacowe?
A może ktoś orientuje się ile może zarobic w Ostrowcu stolarz? Bo właśnie wróciłem z zagranicy i potrzebuję pracy na miejscu-20 lat w zawodzie, a zupełnie nie wiem o jakiej stawce godzinowej teraz można rozmawiac z pracodawcą.
Na stacji na Kilińskiego widziałem wywieszkę że potrzebują do pracy.
Dlaczego w Ostrowcu tak rzadko organizuje się giełdy pracy?
Bo tutaj jest tylko praca dla swojakow albo sprzedawczykow.
Giełda pracy to powinna być organizowana przynajmniej raz na 3 miesiące
Giełda pracy w Ostrowcu to darmowa promocja kilku firemek i nic więcej.