Młodzi nie dają się i nie będą się dawać, bo oni nie chcą przegrać życia. Nigdy się nic w tym mieście nie zmieni z taką mentalnością ludzi "jak ci nie pasuje to won, nie potrzeba nam tu takich" lub "pakuj się i jazda, narzekaczy nam nie potrzeba". Lepiej gotować się we własnym sosie tym którym jest dobrze, bo mają układy albo gdzieś się okopali niż próbować słuchać uwag że jest źle. I takie nastawienie jest od wielu lat, dopóki się nie zmieni to sytuacja na z pracą i płacami nie ulegnie poprawie.
Musiała by powstać konkurencyjna Firma,która spowoduje(wymusi)zwiększenie zarobków w mieście.Ale to tylko marzenia.Podejrzewam,ze nawet gdyby pojawił się nowy t zw "inwestor"to zrówna zarobki do istniejącego rynku pracy czyli min.krajowego.
Jeśli się godzisz pracować za min.krajowe mimo swojego doświadczenia zawodowego i kwalifikacji,to do kogo mieć pretensje?
Dobrze że jest min krajowe,inaczej trzeba by pracować za połowę tego...
Ciekawa oferta pracy...
http://www.ostrowiecnr1.pl/ogloszenie/dam-prace-dla-kazdego-400/
Mogę obierać ziemniaki..tyle umiem...Wie ktoś coś?
Mądralo z 11:08 lepszy rydz niż nic.
Tylko idiota pracuje za minimum bądź osoba bez kwalifikacji.
W Ostrowcu nawet osoby z dużym doświadczeniem zawodowym i kwalifikacjami zarabiają min,albo niewiele ponad.A jeśli ktoś się godzi pracować za takie małe pieniądze,to już jego osobista sprawa.Rynek pracy jest jaki jest i nic nie zapowiada się,ze będzie lepiej.
Ludzie nie maja większego wyboru i dlatego pracują za tyle ile oferuje Firma.Ps.PUP Ostrowiec- oferty 90%,to min. bez względu na zawód czy doświadczenie lub kwalifikacje.
A ja muszę chodzić po śmietnikach bo mnie już nikt nie zatrudni 50+...))
jest jej bardzo wiele tylko rąk do pracy brakuje i taka jest prawda
Osoby,które są w wieku ok.50-60 lat tylko żebry Mops pozostają niestety
Szukam pracy 5 lat i nic,ze względu na wiek nie mam szans...Zostaje tylko ul Długa
Nie ma pracy,bo za prace się płaci godziwe pieniądze.Praca to nie hobby..))
Pracownik gospodarczy potrzebny do rozładunku pojemników m.in.Ale trzeba do takiej pracy wysłać pracodawcy swój życiorys.Ciekawe?