Pracowałam w Netii 4 miesiące. Nikomu nie polecam. Mobbing na każdym kroku, najgorsza była koordynatorka M.W, taka niska gruba blondyna. Chodźby człowiek sobie flaki wypruwali to dla nich i tak będzie za mało. Idealny pracownik to dla nich osoba która nie ma życia, siedzi po 10h w pracy i nabija im te cyferki. Jeśli chodzi o premie za umowy to płacą dopiero od dwudziestej w danym miesiącu, czyli jak zrobisz 19 to w czynie charytatywnym. Na początku praca miała być od 9 do 15, potem szanowna koordynatorka stwierdziła że za mało ciśniemy i kazała siedzieć od 8 do 16. Jak ktoś miał więcej niż 120 godzin i nie miał żadnej umowy to mu nie płacili, ona specjalnie zwiększała ilość godzin. W innych zespołach wychodzili wcześniej a my musieliśmy siedzieć. Kiedyś jak wychodziła z pracy to pracownicy ją pobili bo już mieli dosyć. Do tego pracownicy to sama patologia, ze mną Np. Pracowała dziewczyna po odsiadce. Strach było cokolwiek zostawić na stanowisku z obawy przed kradzieżą. Nie raz były sytuacje że odchodziły całe zespoły bo nie dostali swoich pieniędzy. Do tego zła lokalizacja, nie dość że nic nie zarobisz to jeszcze wydasz większość na paliwo. Radzę wszystkim trzymać się od tego miejsca jak najdalej. Totalna patologia. A tą darmową kawę Którą się tak chwalą to niech sobie wsadzą w.
Mają bo za coś żyć trzeba. Jak masz rodzinę to zaciskasz zęby i robisz.
Godność zostawiasz w domu, bo honorem dzieci nie nakarmisz.
Słuchasz jak trener porównuje cię do śmiecia (wiecie dlaczego macie śmieciówki? Bo jacy ludzie taka umowa) tulisz po sobie uszy i dzwonisz...
A i nie wspomniałam o jednej, ważnej sprawie - DAWANIE UMÓW NA MAILA KOLEŻANKOM/PUPILKOM KOORDYNATOREK. O co chodzi? Koordynatorka dawała jakiś niby niezauważalny znak do danej osoby, tak żeby reszta grupy nie widziała, że na mailu wysłała jej dane do umowy. I taka osoba miała za darmo, bez wysiłku podpisaną umowę. Stała praktyka u koordynatorki M.W, nie wiem jak u innych. Do tego jej pupilki albo koleżaneczki siedziały na lepszych bazach, gdzie była większa szansa coś sprzedać. Oczywiście zazwyczaj też koordynatorka mówiła danej osobie bazę na której ma usiąść w tajemnicy przed reszta grupy XD Do tego jakieś durne przesadzanie, ciagle kazała nam zmieniać stanowiska jak tylko widziała że ktoś się z kimś zbytnio zakumplował. Bo przecież masz być robotem i nabijać im wynik a nie zawierać przyjaźnie. Zachowanie poniżej poziomu przedszkolaka. Cała Netia to jeden wielki burdel ale w zespole M.W zawsze działo się najwiecej syfu, i u niej także była największa rotacja. Jak ktoś już naprawdę ma nóż na gardle i MUSI tam iść do pracy, to szerokim łukiem radzę ją omijać
A były koordynator Gabriel G. Robi lachę eurocwelom w Play-u
Dokladnie, umowy są przypisywane ulubionym konsultantom. A to że umowy wysyłane są na @ to potwierdzam sam byłem świadkiem jak koordynatorka mówiła : xxx wejdz na maila poczym wpisywal sztukę na tablicy bez odczytywania skryptu. I uprzedzam nie jestem osobą która zwolnili, sam odszedlem po 2 latach pracy.
Co do wyplat zawsze na czas, wysokosc wynagrodzenia zalezy od zaangazowania konsultanta,ale tez od tego czy jest sie pupilem wyzej opisywanej pozal sie boze koordynatorki,bo wlasnie jest dokladnie tak jak bylo to opisywane czyli umowy wysylane na maila,wystawianie bez dzwonienia do klienta,sadzanie na lepszych bazach itd. Co do zachowania tejze pani MW,ktos napisal ze jak to zwolnic najlepsza pania koordynator....to ze jej grupa robi lepszy wynik nie daje jej prawa do dreczenia psychicznego pracownikow,powinna nauczyc sie szacunku do drugiego czlowieka. Jezeli zarzadza zespolem powinna cos soba rwprezentowac a to jest dno i reszta mulu. Jesli juz raz byla zwolniona za takie wlasnie ponizanie pracownikow i jednak nic ja to nie nauczylo,to co ona tam jeszcze robi? Chyba ze to ciche przyzwolenie kierownictwa na takie zachowanie? Jesli chodzi o sama prace nie jest najgorsza atmosfera fajna i mozna calkiem dobrze zarobic. Najlepiej przyjsc i samemu sie sprawdzic czy taka praca odpowiada.
Koordynatorzy w Netii mają płacone za każdą umowę podpisaną przez konsultanta z ich zespołu. I to nie mało. Oczywiście wypierają się, a przynajmniej MW, ale wiem jaka jest prawda od kogoś z góry. Czyli tak naprawdę drodzy pracownicy Netii robicie na czyjąś pensję. Teraz już wiecie czemu tak cisną? Pozdrawiam :)
Ta M.W to nich ciśnie siebie,a nie ludzi którzy chcą zarobić.
Niepracowalem w Neti ale oniej dużo słyszałem od różnych ludzi co ona wyrabia niech ona się zastanowi nad tym co robi bo komuś może zabraknąć cierpliwosci
Dokładnie tak jest koordynatorzy z polecenia i po znajomości na awans nie masz co liczyć premia wskaźniki ciągle im mało dla nich tylko tablica wyników malo ciągle umowa zlecenia i jeszcze wymagają ciągła rekrutacja a teraz jeszcze jakiś gay rekrutuje P.S śmieszne sam nie siedział na słuchawce a rekrutuje dobrą rzetelna firma daje umowę o pracę i ma dobrą opinie
Dokładnie tak jest koordynatorzy z polecenia i po znajomości na awans nie masz co liczyć premia wskaźniki ciągle im mało dla nich tylko tablica wyników malo ciągle umowa zlecenia i jeszcze wymagają ciągła rekrutacja a teraz jeszcze jakiś gay rekrutuje P.S śmieszne sam nie siedział na słuchawce a rekrutuje dobrą rzetelna firma daje umowę o pracę i ma dobrą opinie
Za moich czasów też PIP był i nic to nie dało. Dyrektorka na czworakach chodziła między nożami i prosiła aby źle nie mówić. Bo stracimy wszyscy pracę.
Osobiście pracowałam od samego poczatku- trzy lata.
Co do szkoleń.....poziom mierny. Była Mary, która miała przerost własnego ego i bycia żona psa. Ciągle o tym mężu napierdala. Każda anegdota kończyła się historia z życia męża. Ileż można....
Dziś w Netii będzie gorąco. Pracownicy z grupy MW, dostaniecie wycisk.
Ja zdam relacje po pracy jak było.
M
Zarząd Netii powinien coś zrobić z tą laska. Wynik sprzedażowy wynikiem, ale renoma firmy też jest ważna. To wrzód na dupie dla tego callcenter.
Co taka cisza?
Aż tak było grubo, że nikt nic nie pisze?
i jak było? czekamy na relacje
Cicho, spokojnie, coś tam szeptali. MW pokornie siedziała nawet nie bardzo chodziła po salach.
Hahaha dobra ściema. Jak M.W mogła siedzieć w Netii jak sód tygodnia pracuje zdalnie? Ludzie weźcie się kurwa za robotę a nie pisanie głupot na forach.
A co to za akcja miała być? Ktoś coś?