Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Kto zostanie nowym Prezydentem RP
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.

Praca do 67 roku życia, emerytura od 67 lat

Ilość postów: 13 | Odsłon: 942 | Najnowszy post
  • Praca do 67 roku życia, emerytura od 67 lat

Brawo! Głosowaliście na PO! W najbliższych wyborach też głosujcie na PO to wam podniosą do 70? 80? 90? a może do śmierci?

Gość
    Zgłoś
    Odpowiedz
    • Odp.: Praca do 67 roku życia, emerytura od 67 lat

i zamiast z wnukami siedzieć cieszyć się że wnuków doczekaliście, to będziecie siedzieć w pracy pod warunkiem że dożyjecie ostatniego dnia pracy. :)

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz

najlepiej na emeryturę w wieku 40 lat prawda?

tylko kto na tych młodych emerytów będzie pracował?

najwyższy czas zerwać z przywilejami socjalistycznej ojczyzny.

do roboty

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz

ta w ogole może nie pracowac gosciu 17;37?? od razu po szkole na emeryture? mówię o tym że np 60 nie mogło być lub 65 lat? na razie pewnie młody/a jesteś więc że tak powiem masz na to wyje*ane. Dożyjesz np do 55-60lat nie daj Boże choroba Cię dopadnie to zrozumiesz wtedy problem pracowania do 67 :)

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz

17;40 - poczytaj, doucz się; żyjemy coraz dłużej, świat się rozwija w tempie błyskawicznych, mamy coraz więcej leków nowej generacji, przyjdzie moment (ja w to wierzę), że rak będzie chorobą uleczalną - to nie 19 wiek, żyj człowieku do przodu, myśl pozytywnie, polub swoją pracę, jeśli nie to ją zmień na taką, która ci da satysfakcję. Ja swoją pracę uwielbiam i mam zamiar pracować jak najdłużej. Uczyłem się po to na wybranym i wymarzonym kierunku, by robić to co mnie interesuje. I robię fantastyczne rzeczy. Nie w O-cu to jasne. Ale kilka dni w roku tu u najbliższych spędzam. I teraz tu właśnie u mojej mamy wypoczywam sobie.

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz

żyjemy coraz dłużej?? beż chorób? dobrze się wszystkim żyje? a któż Ci takie ściemy wciska? TV? Prasa? Radio?

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz

Czytaj ze zrozumieniem - nie napisałem, że bez chorób. Napisałem,że żyjemy coraz dłużej i to jest prawdą. Poczytaj wydawnictwa dotyczące demografii. Ciekawe. Tak jak forum.

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz

I jeszcze jedno - nikt nie musi mi nic wciskać. Mam swój rozum i widzę, obserwuję, wnioski wyciągam.A tv, radio i prasa też jest dla ludzi.

Gość
                  Zgłoś
                  Odpowiedz
                • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 9

Odp.: Praca do 67 roku życia, emerytura od 67 lat

Nic nie będę czytał czy dłużej żyjemy tzn nie będę wierzył w słowa pisane mówione! wystarczy popatrz sobie na klepsydry w jakim wieku i do ilu lat ludzie żyją. Niektórzy nie chorują, bez wypadku, sami z siebie umierają, albo nagle jakiś wylew itp itd. Za dużo się gazet naczytasz tv naoglądasz i wierzysz. :)

Gość
                  Zgłoś
                  Odpowiedz

polecam ten filmik ciekawy wykład prof.Rybińskiego z 15 maja 2011

http://www.youtube.com/watch?v=WLVUMad9xA8&feature=related

gustafson
                    Zgłoś
                    Odpowiedz

Ale jesteście maruderzy. Ludzie zawsze umierali. Ale statystyki są nieubłagane - żyjemy dłużej. Z takim malkontenctwem nie wróżę wam długiej i spokojnej starości. Więcej optymizmu. Pesymizm nie sprzyja długowieczności.

Gość
                      Zgłoś
                      Odpowiedz

wznawiam temat

Gość
                        Zgłoś
                        Odpowiedz
              • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 10

Odp.: Praca do 67 roku życia, emerytura od 67 lat

ten co założył wątek to chyba ma klapki na oczach,rozejrzyj się troche i zobacz ilu obecnych emerytów dorabia na lewo choć emeryturki mają spore bo przyznane kilkanaście lat temu,niby tacy chorzy,przepracowani a zapierniczają lepiej niż młody,sam znam kilku i widze co się dzieje,ma porządną emerytke i drobi na lewo 1600 i co ty GOŚCIU na to?ty szukasz roboty jako młody a taki dziadek ci miejsce odbiera i to na lewo,żeby jeszcze składki opłacał i podatek to ok.,ale wtedy emerytka się pójdzie malować,a tak emerytka jest i dorobi sie i jest ok.,przejrzał ktoś na oczy i dobrze zrobił,a co do chorób,dbaj o zdrowie na codzień a nie tylko raz w roku i będzie ok.,z emeryturami mundurowych też wreszcie trzeba zrobić porządek,dlaczego taki mundurowy ma przepracować 15 lat?zaczynał w wieku 20 lat i w wieku 35 jest emerytem,dlaczego?a poseł 'AGENT TOMEK' jest już emerytem,czy wygląda na chorego albo przepracowanego?nie,czas zrobić porządek bo ja nie mam zamiaru na takich zapierniczać

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Losowa firma:
Magdalena Bęben Design
Branża: Biura projektowe