Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Kto zostanie nowym Prezydentem RP
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.

Praca do 67 roku życia - czy w Ostrowcu damy radę?

Ilość postów: 24 | Odsłon: 2896 | Najnowszy post
  • Praca do 67 roku życia - czy w Ostrowcu damy radę?

No to nieciekawie bo wielu Polaków emerytury po prostu nie dożyje. Mój tata zmarł gdy miał 48 lat a mama 61. A wielu moich rówieśników po 40 roku życia już zmarło rak albo zawał od wiecznych stresów, O to chyba rządowi chodzi żeby jak najmniej ludzi dożyło emerytury. Pewnie że wiele grup zawodowych za wcześnie produkowało emerytów np. wojsko ale po co karać za to innych? A co z KRUS mają po 200 ha ziemi i nie płacą ZUS? Skandal!A taki sklepikarz co ledwo przędzie w małym mieście musi płacić na ZUS co miesiąc 900 zł.

Gość_XYZ
    Zgłoś
    Odpowiedz
    • Odp.: Praca do 67 roku życia - czy w Ostrowcu damy radę?

a w tym wszystkim chodzi o to aby nie płacic emerytur bo jak sie przełuży wiek emerytalny a do tego ograniczy dostępnośc na leki dla tych co ich nie bedzie stac na wykupienie drogich leków to poprostu ograniczy sie ilość ludzi którzy dożyją do emerytury i w ten sposób pan tusk bedzie miał kase na ratowanie banków niemieckich i francuskich bo on bardziej dba o zagraniczny kapitął niz o ludzi w kraju

większośc ludzi w 67 roku po prostu leży już na cmentarzu.

tak ...starzy niech zapierdzielają całe życie ostatkiem sił starości nie dożywając godnej emerytury, a młodzi niech siedzą w domach, popadają w choroby psychiczne i kradną żeby cos do garnka włożyc... Kiedys było inaczej, młoda kobieta rodziła dzieci, szła do pracy a babcie pomagały przy opiece maluchów, a teraz jak jest ?? Ludzie pracy nie mają, klepią biede i nawet nie myślą o potomstwie, jeszcze troche a bedziemy płacić podatek od bezdzietnosci- tzw. bykowe nie dość ze ludzie mają mało to rząd i tak ich podskubie... Nie dziwcie sie później ze takie skurczysyństwo jest w kraju, inne państwa sie rozwijają a my sie cofamy .

Gość_maliczek
      Zgłoś
      Odpowiedz

Gość_maliczek
        Zgłoś
        Odpowiedz
      • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 5

Odp.: Praca do 67 roku życia - czy w Ostrowcu damy radę?

9 października 2011 r miałeś szansę odsunąć drani od władzy.

Zamiast tego głosowałeś na nich lub pozostałeś w domu.

Teraz daremne żale.

Skutki braku myślenia ,lenistwa i głupoty będą starszne.

Sami sobie zafundowaliście taki los.

Ale co tam. Najważniejsze ,że tak pięknie Polska prowadziła prezydencje w Unii Europejskiej. Wszyscu dookoła nas chwalą.

Najważniejsze ,że Kaczor w odwrocie.

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz

ZGADZAM SIĘ W ZUPEŁNOŚCI - MĄDRY POLAK PO SZKODZIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość_MAREK
          Zgłoś
          Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 4

Jeśli wpuszcza się lisa do kurnika to teraz proszę się nie dziwić ,że kury już nie żyją.

9 października była wielka szansa odsunięcia od władzy mafii.

Niestety. Udzieliliście mafii mandatu na kolejne 4 lata.

Teraz żale ,płacze ,utyskiwania.

Trzeba było myśleć wcześniej.

Dziś jest za późno. Pozostaje płacz i zgrzytanie zębów....

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz

przecież o to im chodzi ,aby ludzie nie dożywałi do emerytur-prosta jak budowa cepa,dają duzo kasy komunistycznym UBekom ,milicjantom ,pseudo -żołnierzom ..tak tak tam sa poważne emeryturki -skąd wziąć pieniążki dla obecnie pracujących? kolejny sejm ustali granice wiekowa np 70 lat. W ten sposób rozwiążą problemy ZUSu.

Rządowe cwaniaki

Gość_majka
        Zgłoś
        Odpowiedz

I potrzebna eutanazja?-Potrzebna:) Powinni uchwalic:)

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz

JUŻ JEST CICHA EUTANAZJA DLA BIEDNYCH EMERYTÓW I RENCISTÓW, PRZECIEŻ WIDAĆ CO DZIEJE SIĘ W SŁUŻBIE ZDROWIA !

Gość_MAREK
            Zgłoś
            Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 11

Biorąc pod uwagę w jakich warunkach pracuje się w Ostrowieckich zakładach tj. stary i nowy zakład (bez wyróżnienia poszczególnych firm, spółek bo wszędzie jest podobnie) nie wyobrażam sobie pracy tam po 60 roku życia. Osoby z którymi pracuję mają lewo po 50 a wyglądają na co najmniej 60, a zdrowie pewnie w jeszcze gorszym stanie. Zapylenie,kilka miesięcy w roku praca na mrozie i w przeciągach, hałas, niedostatecznie silne oświetlenie. Ta ustawa to BANDYCTWO względem ludzi którzy pracują w naprawdę ciężkich warunkach, w przeciwieństwie do np.nauczycieli ( mam nadzieję że niebawem ukrócą się te śmieszne przywileje - ukończenie studiów pedagogicznych to betka, może kiedyś było to coś ) na których trzynastki, wakacyjne,nagrody musi robić człowiek na hali produkcyjnej, niebawem do 67 roku życia...

Gość_apex
      Zgłoś
      Odpowiedz

Powiem szczerze , że zacząłem się zastanawiać baardzo poważnie nad przejściem do czarnej strefy i po prostu nie płacić zus-u i podatków . Wiem , że ryzykuję , ale w obecnej sytuacji to lepsze zło . Kalkulacja jest prosta wystarczy tylko 30 lat pomnożyć średnio przez jeden tysiąc złotych (a zostanie mi na pewno więcej w kieszeni) i mam niezłą sumkę . Jak zachoruję i tak muszę za wizyty u specjalisty płacić , a za leki podejrzewam , że w większości będziemy sto procent płacić .

Wracając do kalkulacji to jak odłożę na konto to będę coś z tego miał , a jak nie ja to dzieci . A co z zus ? Dzieci nie skorzystają nic . A ja raczej wątpię , że dożyję 67 , bo dziś jestem tuż przed 40-stką i w podstawówce było nas 17 osób , a 11 już nie żyje . Mnie to daje do myślenia . Nawet jak dożyję to jak patrzę na kalkulacje zusu ile dostałbym na dzień dzisiejszy emerytury to nie daje nadziei na żadne rozsądne pieniądze w przyszłości .

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz

Zgadza się .Tusk zakłada ,ze po prostu zdecydowanej większości Polaków nie będzie trzeba płacić emerytury bo po prostu wcześniej umrą.

Jest to antyludzkie.

Ogłupiony propagandąm TVN i GW naród głosuje wbrew własnym interesom.

Czemu Polacy są tak podatni na propagandę tych ubeckich gadzinówek wspierających PO??? Czemu Polacy są tak beznadziejnie głupi??? PO myśli tylko o własnych interesach. Czemu tego nie widzicie?>>>

Gość_POirytowany
          Zgłoś
          Odpowiedz
        • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 16

Gościu z 20:02, jak dla ciebie studia i zostanie nauczycielem to "betka" to dlaczego nie korzystasz z tego miodu, dlaczego nie zrobiłeś takich studiów? Miałbyś te nagrody, trzynastki i inne o których piszesz.

Nie jestem nauczycielem, zastanawiałem się nad zrobieniem takiej specjalności na studiach, w końcu wybrałem inną i dzięki Bogu, bo widząc jak traktuje się nauczycieli i jakie ludzie twojego pokroju mają o nich zdanie, to cieszę się, że wybrałem inny zawód, na który nikt nie psioczy.

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz

No dobrze , bo zaczyna się tutaj robić atmosfera bo to wina PO , nie będę ich bronił , bo to prawda i nie stoję po ich stronie , ani po żadnej innej . Po prostu wiem , że czy to będzie PO , Pis czy jakakolwiek inna partia to wynik jest zawsze taki sam , że my zwykli ludzie najmniej się dla nich liczymy . Dbają tylko i wyłącznie o własne interesy i z czystej kalkulacji brną dalej w politykę zmierzającą donikąd . Muszą być na arenie politycznej , bo gdyby z niej zeszli nie umieliby nic innego robić i byłby problem z pospłacaniem długów partyjnych .

Politycy już dawno zapomnieli , że to ludzie ich wybierają i , że polityka i politycy powinni służyć i iść drogą ku dobru społeczeństwa , a nie drogą ku własnym i partyjnym interesom .

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz
      • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 18

Zapomniales dodac jeszcze o pracy w ciaglym stresie co juz ma wplyw na krotsze zycie.

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz

jeden da bo pierdzi w stołek,drugiego szlag trafi lub go zwolnią bo za stary albo pójdzie do bozi

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz
        • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 20

och, przepracować na stalowni 47 lat... a później, tylko cieszyć się życiem

Gość_gosc da grasso
          Zgłoś
          Odpowiedz

A ja uczę dzieci w klasach 1-3. Kto chce, żebym uczyła jego 6-letnią pociechę w pierwszej klasie, gdy będę miała 67 lat?

Gość_m
            Zgłoś
            Odpowiedz
1 post w tym wątku został wyłączony z wyświetlania ze względu na sprzeczność z Zasadami Forum lub czasowo. Możesz wyświetlić wątek wraz z tym postem.

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -