Praca za 8 zł na godzinę w budowlance.Opłacalna stawka aby iść i się zarabiać dla kogoś2 razy tyle albo więcej?Co myślicie.Dodam że dojechać muszę ok 40km dziennie w obie strony
Twoje życie, twój wybór. Jesteś dorosły, myśl samodzielnie i podejmuj decyzje. Będziesz słuchał obcych ludzi ?
przekalkuluj czy ci się opłaci i podejmij decyzje sam.
jeśli nie chcesz pracować na kogoś to bądz tym na którego będą pracować i po problemie, dziwi mnie podejście polaków w tej kwestii a do pracy Cię nikt nie zmusi (chyba że bieda)
Pewnie że go nic nie zmusi do pracy i to jest jego wybór. Najlepiej jeszcze napiszcie, że jak nie on to kogo innego szybko znajdą na jego miejsce. Tak mówią często tacy chlebodawcy, którzy nie traktują człowieka z godnością.
jak nie weźmiesz tej pracy to szybko znajdą inną osobe na twoje miejsce
Na lepiej się nie ma.Masz pracę to nie olewaj jej.Jednocześnie możesz rozglądać się za lepszą.
jak na pełną umowę to bym pracował, ale to pewnie na czarno lub 1/2 etatu.
na czrnucha robota jest.Wiem że to mój wybór ale forum jest po to aby pytać ludzi.
Nie jest to rewelacja, ale niestety nic lepszego na razie nie ma. Moim zadaniem, bierz.
borcuch placi operatorom koparki 10 zl, i tez na czarno, a jak się upomniesz np. za nadgodziny lub sobote, to burknie, że on nie kazal przychodzić, więc uważaj żeby też za darmo nie pracować.
borcuchowi PIP się dobierze do dupy.Juz niedługo.
Powiem Ci tak można sprubować tu i tak pracy nie ma ale czy zapłacą??czy oszukaja jak wielu???
ja szukam jakiej kolwiek pracy chociaż i za 4zł i nigdzie nie mogę znaleść bierz co jest
Czyli miesięczna pensja na poziomie niewiele wyższym niż najniższa krajowa przy założeniu że 8h dziennie przez 5 dni. 40 km dojazdu to pokonane 80 km dziennie czyli przy podróży samochodem jakieś 30-40 zł na samo paliwo w zależności od spalania. Miesięcznie 600 zł na wachę przy zarobku na poziomie 1300 netto. No to wychodzi że wydasz 650 żeby zarobić 650. Przy takich założeniach to się interes nie opłaci.
nie, trochę inaczej bo ma 40 km dziennie i w budowlance robi sie też 10h, więc ma 80 zl dniówki, minus paliwo, czyli 65-70 zl x22 = 1400zl BIDA, jak jesteś młody to szukaj zagranicą, są różne agencje pracy w Wawie, Wrocku. Spotkałem w Paryżu właśnie takich młodzieńców z tarnowa, jechali naprawiać palety za 8 €/h
To jest wlaśnie dobrobyt @pismena, praca na czarno za 8 zł.