Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Kto zostanie nowym Prezydentem RP
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.

Praca 6 dni w tygodniu i naiwne oszustwo pracodawcy

Ilość postów: 3 | Odsłon: 3245 | Najnowszy post
W aktualnym widoku dostępne są posty sprzeczne z Zasadami Forum. Ten widok ma pewne ograniczenia (np. nie można odpowiadać na posty). Przywróć zwykły widok wątku „Praca 6 dni w tygodniu i naiwne oszustwo pracodawcy”.
  • Praca 6 dni w tygodniu i naiwne oszustwo pracodawcy

Witam wszystkich ma forum. Proszę o pomoc lub komentarz w sprawie pracy w każdą sobotę w miesiącu no chyba że jest wolna czerwona kartka w kalendarzu. Rozumiem wasze następne wypowiedzi i tak dalej wiec zacznę od początku. Praca od poniedziałku do piątku od 10 do 18 i do tego w sobotę od 9 do 14 bez dodatkowego wynagrodzenia ani dnia wolnego na tygodniu do odebrania.Już widzę kolejne wpisy jak ci się nie podoba to się zwolnij i tak dalej ciesz się ze masz prace. Ale nie oto tu chodzi.Dodatkowo pracodawca wykreśla mi dni w pracy w ciągu tygodnia i niby jest ok. Ale rekompensaty nie ma jak zareagować w takiej sytuacji i co należy zrobić. Weźcie pod uwagę realja Ostrowca i jak to jest możliwe udzielcie mi konkretnych porad a nie wszystkiego w stylu mądry Polak bo anonimowy. Dodam iż mój pracodawca ma troszkę znajomości bo z tygodniowym wyprzedzeniem wie o PIP lu US.

Gość_xyz
    Zgłoś
    • Odp.: Praca 6 dni w tygodniu i naiwne oszustwo pracodawcy

Jak się daje - to się kraje. Jeśli masz umowę o pracę to nie masz obowiązku pracować w sobotę bez dodatkowego wynagrodzenia lub godzin/dni wolnych do odbioru. Twój tygodniowy czas pracy to jest 40 godzin, wyższy powyżej ma być dodatkowo rozliczane. Będziesz tak miała dopóki będziesz się na to godziła niestety. Tu nie ma dobrej rady poza upomnieniem się u pracodawcy o swoje racje, a jak się boisz że jak się upomnisz to Cię zwolni to dalej będziesz wykorzystywana i koło się zamyka.

Gość
      Zgłoś
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 9

Odp.: Praca 6 dni w tygodniu i naiwne oszustwo pracodawcy

Wydaje mi się,że jedynym na obecną chwilę rozsądnym rozwiązaniem dla Ciebie jest próba rozmowy z pracodawcą. Jezeli spokojnie spróbujesz przedstawić swoje racje- myślę,ze masz spore szanse na pokojowe rozwiązanie tej sytuacji. Możesz spytać po prostu, czy za godziny sobotnie będziesz mieć osobno zapłacone, czy w premii, czy do podstawy to będzie doliczone? Powiedz,ze nie wiesz jaki dochód będziesz musiała do Skarbówki, MOPSU wykazać, czy do 500+ (wymyśl coś). Daj pracodawcy szansę na naprawienie tego waznego przeoczenia. Z PIPem zaczekaj jeśli zależy ci na utrzymaniu tej pracy- na to zawsze znajdziesz czas. Spróbuj zacząć rozmowę od zapytania.

Być moze (co jest mało prawdopodobne) pracodawca nie wie jak jestes rozliczana, bo zlecił to komuś, kto robi to w sposób nierzetelny. Dopóki nie porozmawiasz - taki stan będzie się utrzymywał.

Powodzenia!

Gość
      Zgłoś
W tym wątku znajdują się 2 posty, które oczekują na weryfikację (m.in. sprawdzenie, czy są zgodne z Zasadami Forum; możesz wyświetlić wątek wraz z tymi postami).

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -