Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Czy masz zaufanie do ostrowieckiego szpitala?
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.

Praca

Ilość postów: 8 | Odsłon: 542 | Najnowszy post
  • Praca

Witajcie forumowicze,

piszę z takim pytaniem, czy waszym zdaniem osoby szukające pracy chętnie wezmą udział w rekrutacji (oczywiście on-line), i drugi pytanie, czy w ogóle osoby szukające pracy odwiedzają portale z ogłoszeniami czy w tym czasie się wstrzymują?

Praca w Ostrowcu w biurze.

Gość
    Zgłoś
    Odpowiedz
    • Odp.: Praca

Wystarczy sprawdzić ile się zaczęło pojawiać ogłoszeń na odpowiednich portalach dla szukających. Załóżmy, że w zeszłym roku na jednym z nich potrafiło się wyświetlić około 40 (w ujęciu jednodniowym). Przeglądałem z ciekawości nie dalej jak wczoraj tę samą stronę i z naszego województwa, nowych - z ostatnich 3 dni, pokazała mi się niecała strona. W większości były to agencje pracy za granicą. Tak wiem - śmiesznokrzyskie i jego specyfika rynku. To co nadejdzie będzie pandemią, ale na rynku pracy.

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz

tak, tylko to podejście pracodawcy o którym piszesz, czyli wyhamowanie zatrudnienia z powodów wiadomych. Mi zależy na informacji z drugiej strony, czy jest sens dawać ogłoszenie rekrutacyjne w obecnej sytuacji? i tu moja niewiadoma czy potencjalni kandydaci szukają pracy w tych warunkach? Bo dać ogłoszenie to nie problem ale jak "spłynie" 4 aplikacje to lipa.

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz

Jeśli bym potrzebował kogoś do pracy, to nie ważne jaka jest sytuacja. Wystawiałbym. Ludzie muszą coś włożyć do gara. Z Twojej strony ryzyko jest praktycznie żadne. A może trafisz na kogoś wartościowego.

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz

racja, dzięki.

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz

Ja Ktoś mi zaoferuje dobrą pracę na miejscu,to chętnie ją przyjmę,a jak nie to czekam aż ucichnie i wracam za granicę.

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz

Za granicą szykuje się potężne bezrobocie wśród tubylców. Za każdą granicą. Powodzenia przy szparagach!

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 8

Odp.: Praca

W biurze? Projektowym, komornika, sekretariacie szkoły, księgowym?

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -