Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Kto zostanie nowym Prezydentem RP
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.
                        • Odp.: Powstało 3 Koło wędkarskie PZW w Ostrowcu Św. Jak ktoś ma pytania, odpowiem

Jarek pewnie kiedyś byłeś na tych wycieczkach i widziałeś,te dziesiątki kilogramów ryb zabranych po zawodach nawet przez jednego uczestnika(nie będę pisał przez którego bo to w środowisku wędkarskim już legenda).Powodem chęci wyjazdu na te wycieczki w tym czasie nie jest wypicie litry wódki tylko poznanie czegoś nowego i przeżycie przygody połączonej z realizowaniem wędkarskiej pasji.Istnieją wędkarze,którzy latami rozpracowują wybrany przez siebie zbiornik wodny i ulepszają metodę łowienia drobnych rybek(huta .Częstocice Ozmo,Brody itp.).Są tez tacy,którzy mają w sobie instynkt drapieżnika i ciągle szukają nowych doznań.To właśnie ta grupa osób wybiera podróże na komercję,wyjazdy za granice,,zamiast zasadzania się za szczupakiem na Czestocicach.Ludzie szukają więkrzej swobody braku zawiłych przepisów i zakazów.Po takim wędkowaniu na dobrej komercji opowiesci z wyprawy można snuć bez końca,ale zamiast pisać,lepiej samemu to przeżyć.Dobrze Ci było ciągnąc dużego karpia na Twoją pałkę w Zochcinie i przeżywania tego jeszcze przez cały sezon(znam ten moment ze słyszenia).I nie mów mi o wyborach na walnym bo przychodzi na niego dwadzieścia parę osób w tym osiemnaście z zarządu.,przegłosowujecie wszystko co pasuje- odpowiedź jest banalna prosta większość ma to w dupie czy Ty weźmiesz na zanętę z koła PZW 150zł na Grand Prix czy jak było 100zł. Wysyłając dwie drużyny za te pieniądze można tych emerytów i rencistów zabrać na takie łowisko i pokazać im nowe doznania.Dlatego Macieja zrobi im wycieczkę i fama rozniesie się po mieście.Czego jak czego,ale kreatywności mu nie brakuje, po takim bagażu doświadczeń(w tylu kołach był i okręgach),że CHYBA wie co robi.Tylko nie bierz dosłownie wszystkiego do Siebie dałem przykłady i nakreśliłem mój punkt widzenia.

Gość_sam
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Odp.: Powstało 3 Koło wędkarskie PZW w Ostrowcu Św. Jak ktoś ma pytania, odpowiem

Dobrze powiedziane. Jak ktos nie potrafi wymyslic nic nowego to sie czepia innych Brawo kolego

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Witam wszystkich czytających i piszących. Bym nie zapomniał, wspomnę od razu o Jarku. Fajnie Cię tu poczytać i bardzo się nie denerwuj. Ale i Gość_sam jest ciekawy. Wędkarz też pisze z sensem. W ogóle wszytko co tu czytam jest ok.

Przyznam, że dzisiaj to tylko liznąłem z braku czasu. Jutro postaram się to bardziej ogarnąć.

Zapoczątkowałem dyskusję, ale na nią nie liczyłem. Ot, jako, że Forum jest dla każdego dostępne, wspomniałem o nowym Kole Kamienna. Lubię robić takie rzeczy (pewnie ktoś mi to wytknie) bo jeśli coś robię, staram się to robić dobrze. Dlaczego o tym wspomniałem?

Może dlatego, że są osoby w okolicy, które nie miały żadnego wyboru wcześniej. Ja osobiście, jako, że planowałem odejście z mojego koła (byłem w nim od początku swojego uczestnictwa) do Bodzechowa, bardzo się ucieszyłem, że zostaję w moim rodzinnym mieście.

Dyskusja na ten temat jest tą która pokazuje, że są przeciwnicy i zwolennicy nowego.

Przez myśl by mi nie przeszło, że będzie trzecie koło w Ostrowcu Św. Ale skoro już jest pozwólcie każdemu decydować o tym gdzie się chce zapisać.

Mój kolega z Koła Miasto powiedział, że nie powinienem zachęcać wędkarzy by wstępowali do Koła Kamienna, bo to nie wypada. No tak, tylko że jeśli jestem w pracy to co, nie mogę? A co innego robią w sklepach wędkarskich?

No to powiem w ten sposób. Wszyscy najeżdżają na nowe, ale to właśnie nowe nigdy nie wypowiedziało się w jaki sposób te"stare" starają się o nowych członków. A tu jest spore pole do popisu.

Dzisiaj ja wspomnę, że nie zawsze jest to walka ok.

zbyszu
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Zbyszku czy w nowym kole dzieje się coś dla osób które spininguja?

Gość_Czupak
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Jest sekcja spinningowa i mamy zamkniętą grupę na FB w której sie umawiamy na wyjazdy i dzielimy zdjęciami znad wody. Jest w planie 6 zawodów spinningowych. Osobiscie na walnym stwierdziłem że to dużo i może się nie udać. Ale od tego jest ekipa.

Czupak jest sekcja która jest jeszcze bardzo młoda. Zobaczymy jak się to wszystko potoczy

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Jak się dostać do tej sekcji? Jest sens czy lepiej darować sobie?

Gość_Czupak
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 61

Odp.: Powstało 3 Koło wędkarskie PZW w Ostrowcu Św. Jak ktoś ma pytania, odpowiem

6 to bardzo dużo a gdzie te zawody.?

Gość_Czupak
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Znalazłem na stronie koła niewiem co oni chcą łowić na kamiennej w okolicach Skarbki ale reszta mi pasuje tylko niewiem jak się do nich załapać jezeli ktoś ma wiedzę niech pomoze

Gość_Czupak
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Czupak fajny nick.

Jak się załapać? Po pierwsze trzeba być członkiem Koła Kamienna. Jesteś? Potem napiszę Ci resztę.

zbyszu
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Nie jestem

Gość_Czupak
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

No to SERDECZNIE zapraszamy

Gość_Grzesiek
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

No to może za rok bo już opłaciłem w kole 34 a jak niema innej możliwości to będę musiał się wstrzymać do przyszłego roku

Gość_Czupak
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

No ale w Twoim Kole również ktoś zajmuje się spinningiem i tam możesz się odnaleźć.

zbyszu
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Wiesz kto? Szkoda że tak mało zawodów organizuja

Gość_Czupak
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

I jest ciekawie. Koło Kamienna odwołuje zawody gdyż niestety pojawił się lód na Gutwinie. Ale nie odpuszczając organizuje wycieczkę nad Wisłę. Fajne to:-)

zbyszu
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Gdzie nad Wisłę ta wycieczka?

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Była już niestety. Ale jeśli jesteś członkiem tego Koła to poproś kogoś by Cię dodał do grupy spinningowej lub feederowej i wtedy masz informacje z pierwszej ręki. Grupa codziennie jest aktywna ale zamknięta:-(

zbyszu
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 71

Odp.: Powstało 3 Koło wędkarskie PZW w Ostrowcu Św. Jak ktoś ma pytania, odpowiem

Chciałbym zaprosić prezia na rybki gdzie mogę jechać,aby rybka była pewna?

Gość_smieszny z mopsu
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Losowa firma:Dodaj firmę