Byłam w szoku jak weszłam na halę targową w sobotę o godz 5:00 ,myślałm że będę pierwsza ,a tu szok wielki kolejka do boksu za wedliną , myślałam że może darmo rozdają ,podsłuchałam rozmowę z kolejki ,jaka to dobra kiełbasa ze świeżego mięsa i może poleżeć w lodówce 1 cały miesiąc ,no właśnie to wdać jak musi być nafaszerowana czymś tam ,żeby poleżała ,zato ludnośc już od 24:00 stoją w kolejce .Czyżby średniowiecze ogarneło ostrowiec? życzę smacznego ja wolałam kupić normalną smaczną kiełbaskę która 1 tydzień poleży w lodówce ,i tak właśnie co tydzień mam świeżą wędlinę ,Życzę smacznego
Ja tagże widziałam tą kolejkę i tylko zastanawiałam się czemu oni tak bardzo z rana wysprzedają tą wędline a póżniej jak halę otworzą ich już niema ?
Ano dlatego tak wcześnie proszę Paniuś, bo tej wędliny jest niewiele i później już jej nie ma. Można powiedzieć,że "Ostrowiec ogarnęło średniowiecze" jeśli chodzi o chęć zakupu zdrowej żywności - w średniowieczu na pewno była ona zdrowsza.
Jakoś nikt nie wyśmiewa kolejki w supermarkecie po super odświeżoną i przetworzoną wędlinkę i czy jakieś inne świństwa o głupich nazwach, na których widok traci się apetyt.
Proponuję spróbować w boksach z masarni z Opatowa schab czy polędwicę, boczek czy pasztetową może zmienicie zdanie, choć nie ma co zachęcać, bo sama będę musiała wtedy wcześniej wstawać, żeby kupić.
kiełbasa dobrze zrobiona może poleżeć miesiąc i to bez konserwantów
" czemu oni tak bardzo z rana wysprzedają tą wędlinę a później jak halę otworzą ich już niema ? " ano pewnie dlatego że mają dobra wędlinę stań w kolejce a się przekonasz .
A wstać o 5 rano, żeby parę plasterków wędliny kupić to nie komuna Pani Tereso? :)
To się nazywa zaściankowość. A jak komuś się podoba wcześnie wstawać to jego sprawa. Nie jest to coś nienormalnego. Nie rozumiem niektórych ludzi w tym mieście. Większa tolerancja jest dla np. pijaków.
To kupcie w ,,markiecie,, kiełbasę i niech wam poleży choćby tydzien zaraz obslizła.
Dawniej robiono wyroby i długo ,bardzo długo leżały, kiełbasa wysychała jak kabanos, a niepsuła się.
Teraz nikt nikomu nie każe stać w kolejkach, każdy może wybrać to co lubi, albo to na co go stać.Ja osobiście wole zjeść tej pasztetowej lub kaszanki niż najlepszej szynki ze sklepu.Życzę smacznego .
a niby ma braknąć tej szynki w sklepie, że kupujesz ją na tydzień?
Nie lubię chodzić do sklepów codziennie, po taką super dobrą szynkę, wole zrobić raz na kilka dni zakupy i to lepszej jakości.Tobie nikt nie każe tam stać, życzę smacznego konsumukjąc szyneczki ze sklepu
ZA PAPIEREM toaletowym jeszcze nie stoimy, jak wtedy. zapomniało się??
sama polazla o 5 na targowice, a mowi na innych
Pani Tereso . Pisze pani o rzeczy o której nie ma pani pojęcia .Wędlina dobrze zrobiona i wywędzona naturalnym dymem może poleżeć miesiąc i dłużej bo dym jest naturalnym konserwantem .Proponuję kupić świeżą soczystą wędlinkę w supermarkecie . Życzę smacznego///////////
Wędlina tam jest pyszna to mają kolejkę.w Leclercu za wędliną tez kolejka ale niestety ich kiełbaska nawet 2 dni nie wytrwa zaraz robi się śmierdząca
To po co pani tam chodzi o 5 rano: "myślałm że będę pierwsza ,a tu szok wielki kolejka do boksu za wedliną". Więc to rozczarowanie, a nie kwestia kiełbasy :) he, he... Dostanie się pani Teresie HEJTÓW za dziwny wątek - z resztą słusznie :)
Taka z ciebie wszystkowiedząca teresa a nie wiesz, że dym jest bardzo dobrym i znanym od baaaardzo dawna konserwantem. Po dobrym wędzeniu kiełbasa może bez problemu leżeć i miesiąc.
Wreszcie ludzie świadomie kupują. Wolą wstać wcześniej, wystać swoje i kupić porządną zdrową żywność niż jechać do supermarketu też odstać swoje i dostać szynkopodobne coś klejące się po dwóch dniach.
No i co ta Pani Teresa narobiła? Śmiała wyrazić swoją opinię, be nieładnie. Wstyd Pani Tereniu. To nie te czasy - mamy demokrację?
Przyjemne z pozytecznym. Kielbaske kupia, ze znajomymi sie spotkaja, bo i tak spac po nocach nie moga.
A dla mlodych okazja zobaczyc jak raj wygladal w czasach komuny, kiedy w takich kolejeczkach stalo sie czasami ponad 24 godziny, tez w celu zakupu kielbasy tylko znacznie gorszej jakosci