Wszyscy tu super gotujące smacznego.
To niezłe :)) Twoja pierwsza randka? i twój chłopak? zabawne ;D:D :D kup kurczaka i upiec za 13 zeta masz jedzenia ;DD pozdrawiam :))
Ja zawsze robię tak.
2 kotlety karkowe podsmażam na rumiano na dużym ogniu żeby mięso się zamknęło.
Potem hmmmmmm masz matkę niech Cię nauczy :)))
Po pierwsze karkówka powinna być wcześniej zamarynowana, tak przynajmniej na ok 10 godzin, następnie duszona badz pieczona w piekarniku i TYLKO Z NATURALNYMI PRZYPRAWAMI, bez tych zadnych sztucznych przypraw o ktorych piszecie, bo to jest niejadalne i psuje caly smak miesa, jesli jestescie zainteresowani dokladnym przepisem na zdrowa i samczna karkowke piszcie:) Pozdrawiam
dziewczyna chce ugotować sos a kcuharki z doświadczeniem klarują jej jak zrobić pieczeń i to do tego przy pomocy sosów z torebek. Zgroza.
Czy nikt nie słyszał o zagęszczaniu sosu przez odparowywanie? Najgorszy grzech zagęszczać sosy mąką! Zgroza!
Przygotuj według tego przepisu:
https://www.przepisy.pl/przepis/klasyczny-sos-tatarski
przetestowało się do tej pory sporo sosów, ale ten jest najlepszy. Sos pasuje do kanapek, hamburgerów oraz do mięsa ( zdarza mi się jeść razem z kotletami).
Rzadko kupuję słoikowe Domowy jest lepszy.
Witam, czy ktoś ma przepis na pieczoną karkówkę z suszonymi pomidorami i (chyba) rodzynkami? Kiedyś jadłam taką karkówkę będąc w gościach i chciałabym odtworzyć ten smak. Mięsko było bardzo miękkie i kruche. Będę wdzięczna za przepis :)