Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Czy jesteś za przeprowadzeniem w Ostrowcu Świętokrzyskim referendum odwołującego prezydenta miasta
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.

Poszukuję małego kotka

Ilość postów: 14 | Odsłon: 928 | Najnowszy post
  • Poszukuję małego kotka

poszukuję małego kotka czy ma ktoś do wydania najlepiej żeby to była kociczka

Gość_mała
    Zgłoś
    Odpowiedz
    • Odp.: Poszukuję małego kotka

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 3

Odp.: Poszukuję małego kotka

Mam 3 małe kotki. 3 tygodniowe. Myśle ze jeszcze 3 tyg. I bedą do wydania

Gość_Borys
      Zgłoś
      Odpowiedz

Czwórka ok.3 miesięcznych kociąt przebywa czasowo w lecznicy w Szewnej.Zdjęcia w profilu OSPZ Animals na facebooku.Koteczki są zdrowe,oswojone.W każdej chwili do przygarnięcia.

Gość_animals
        Zgłoś
        Odpowiedz

Mam cudną kotke - 6 miesięczną do adopcji. Rudo -brązowa. proszę o maila to wyślę zdjecia.

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 6

ja mam superasne kociaki moge wyslac foto na meila albo 502444735 zadzwon

Gość_luk
      Zgłoś
      Odpowiedz

Ludzie, zgodnie z Ustawą o ochronie zwierząt, rozmnażanie zwierząt poza zarejestrowanymi hodowlami jest zabronione (chyba, że wszyscy macie zarejestrowane hodowle). Podpada to pod znęcanie się nad zwierzętami, w związku z bardzo dużą ilością bezdomnych zwierząt (ciągle się zwiększającą). Kotka może mieć i 5 miotów w roku, po 4-5 sztuk, każde żyje około 15 lat. Ile zwierząt skazujecie w ten sposób na bezdomność, a co za tym idzie cierpienie głodu, pragnienia i chorób? Chyba, że wszystkie trzymacie w domu i zapewniacie im opiekę.

Gość_A.
        Zgłoś
        Odpowiedz

Wierzysz w to, że trzymają w domu? Raczej do reklamówki i do lasu. Żadnego poczucia odpowiedzialności ludzie nie mają. Wiem co pisze bo średnio 3 razy w roku znajduję jakiegoś kociaka i szukam mu domu. Sama mam ich już 4 i więcej nie dam rady przygarnąć. Z drugiej strony jak przejść obojętnie kolo trzęsącej się z zimna albo ledwo widzącej na oczy kuleczki futra? Czy tak ciężko jest iść do weterynarza i wysterylizować?

Gość_lilka
          Zgłoś
          Odpowiedz

Myślisz, że ludzi stać na sterylizację? Ktoś mieszkający na wsi nie szuka kota, koty są tam podrzucane. Moja sąsiadka ma cztery znajdy i niestety 3kociczki i w tym momencie dwie kotne. Myslisz, że miała 300zł na sterylizację? Przygarnęła, karmi i to wszystko. Najgorsze jest to, że ludzie swiadomie biorą kota i nie przejmują się jego losem, aby jeśc dają,a później wyrzucą i ktoś z dobrym sercem weźmie kociaka.

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz

Myślę, że jak ktoś bierze świadomie kota, to powinno być go stać na sterylizację. Natomiast jeśli komuś ktoś podrzuci zwierzę czy zwierzęta, to oczywiście nie uogólniam. W tej sytuacji warto jednak poszukać instytucji, która zwierzaki zabierze i przygotuje do adopcji, można w gminie czy powiecie zgłosić bezdomne zwierzę do darmowej sterylizacji ( a pieniądze na takie są przynajmniej w O-cu)

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz

sERIO? Mam dorosłą kotkę i urodziła 3tg temu, z chęcią poddam ją sterylizacji za darmo, tak jak małe kociczki. Sorry, ale nie stać mnie na sterylizację kilku kotek, przygarnęłam jedną dziś mam 5 kotów. Gdzie się zgłosić, żeby coś za darmo dostać?

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz

Bezdomne koty można sterylizować i kastrować na koszt Gminy Ostrowiec. Pomagają również organizacje zajmujące się bezdomnymi zwierzakami. W ubiegłym roku na koszt ostrowieckiego Animalsu wysterylizowano kilkadziesiąt zwierzaków. Spróbuj zadzwonić 666-514-284.

Gość_animals
                  Zgłoś
                  Odpowiedz
                • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 13

Wg definicji, ta kotka i jej kocięta są Twoją własnością. UM nie uzna ich za bezdomne.

Dodałaś ogłoszenie do grupy na FB sprzedam - kupię - zamienię? 14000 odbiorców!

Gość_A-s
                  Zgłoś
                  Odpowiedz

Jeśli koty są pod Twoją opieką, to one są Twoje a nie bezdomne. Nie możesz ich od tak ani oddać do schroniska, ani wysterylizować na koszt UM. Ponadto koty sterylizuje się/kastruje dopiero po osiągnięciu przez nie dojrzałości płciowej (ok. 8 m-ca życia). Ogłoś gdzieś, poza forum, że masz je do wydania - jest gumtree, jest na fb strona Ostrowiec-sprzedam-kupię-zamienię, gdzie powinno gładko pójść, porozwieszaj ogłoszenia w przychodniach wet. i sklepach zoologicznych, w anonsach prze Internet można za darmo dodawać ogłoszenia.

Gość
                    Zgłoś
                    Odpowiedz

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Losowa firma:Dodaj firmę