Witam, czy są na tym forum kobietki, które rodziły w szpitalu w Staszowie, ponieważ termin mam na połowę marca chciałabym zapytać czego wymaga szpital. Ubranek? Jeżeli tak to jakich? Kosmetyków dla dziecka? Jeżeli tak to jakich? Co mialyscie ze sobą w szpitalu? I jak Wasze opinie o Staszowie? To mój pierwszy poród do którego pozostało niewiele czasu. Już glupieje i nie wiem co wziąć a z Ostrowca daleko do Staszowa żeby mąż mógł szybko przywieźć. Proszę o wyrozumiałość jestem zielona w temacie porodu :)
Na stronie internetowej szpitala powinna być informacja co zabrać. Ale wydaje mi się, że standardowo jak na każdy oddział położniczy. Można też zadzwonić na oddział i zapytać. Na położniczym mają fajne pielęgniarki, zaś jak wcześniej trafisz na ginekologię to tam panie są dość naburmuszone i niezadowolone.
Na ginekologii leżałam na badaniach, panie tam są okropne.. chyba tylko jedna kobietka jest tam przyjemna. :)
Z Ostrowca do Staszowa - paranoja . Nie myśl , że cie tam na rekach będą nosić i nic nie będziesz czuła . Ogarnij sie dziewczyno i jedz do Ostrowca - blisko rodzina dojedzie w każdej chwili . Moja głupia siostra chciala rodzić w Kielcach bo tam chodziła do lekarza . Owszem pojechała wcześniej ale nikt się nią zbytnio nie przejmował , gdyby jej teściowa nie narobiła krzyku to malutki urdziłby się martwy taką miała opieke w tych Kielcach aby z tobą w tym cudownym Staszowie nie bylo podobnie .