Jak to wygląda w tej chwili, czy się płaci, czy trzeba się umawiać wcześniej na chęć rodzenia z mężem. Proszę o odpowioedź
Rodziłam rok temu, za poród rodzinny nie płaciliśmy (nie wiem jak wygląda to na dzień dzisiejszy), a chęć porodu rodzinnego zgłasza się na ginekologicznej izbie przyjęć przy przyjęciu, jeśli sala jest wolna to nie ma problemu.
na poród rodzinny nie trzeba się umawiać, nie płaci się nic, ale często jest tak,że na porodówce rodzinnej leży jakaś pacjentka po porodzie i wtedy od dobrej woli lekarza zależy czy ją przeniosą czy nie. Informuje się o tym lekarza na izbie przyjęć, że chcesz rodzić z mężem. Ogólnie polecam taki poród super sprawa.
Po pierwsze czasem poród może zaskoczyć i ciężko będzie się umówić.
Nie płaci się za poród rodzinny.
W momencie przyjęcia na izbie trzeba powiedzieć że chce się poród rodzinny, wtedy jeżeli porodówka rodzinna jest wolna (bo jest tylko jedna sala przystosowana) to jest to możliwe!
podobnosz przy przyjeciu na oddzial zglaszasz ze chcesz porod rodzinny i trzeba liczyc na to ze ktos cie nie wyprzedzi i ze sala bd wolna i nic sie nie placi
Ja rodziłam w lutym 2012r. i nic nie płaciłam, choć można kupić jakąś cegiełkę. Sali też się nie rezerwowało, jak była wolna to rodziłaś jak nie to miałaś pecha i rodziłaś bez męża. Ja miałam to szczęście, że mój mąż był przy mnie.
Nic sie nie placi. Nie umawiasz sie, po prostu kiedy rodzisz jedziesz do szpitala i jak sala rodzinna jest wolna, rodzisz z meżem. Jak zajeta niestety rodzisz sama, proste.
Ja rodziłam w tym roku w styczniu , na izbie przyjęć powiedziałam ze chce poród rodzinny, udało się bo sala była wolna polecam wszystkim kobitkom taki poród . a i nic się nie płaci