Ale pis uważa, że wszystkim się należy a patologia w ogóle nie istnieje.
A jeżeli 20%, 50%? Twoje szacunki są czymś poparte?
A Twoje są czymś podparte ? Moi znajomi korzystający z 500+ nie przepijają tej kasy. Margines zawsze się znajdzie.
Co takiego uchodźcy zrobili u sąsiadów co cię tak przeraziło. Porównaj z przestępstwami które miały miejsce w tym samym czasie u nas, a dopiero wtedy panikuj
Mam przyznane 500+ na dzieci, jest mi ciężko żyć z jednej pensji z dziećmi, ale dawałam sobie rade wcześniej bez nich więc teraz też daje rade a pieniądze z tego programu wpływają mi na osobne konto. Kiedyś z nich skorzystam, oczywiście na dzieci może studia albo coś innego. To są ich pieniądze w końcu mam szanse odłożyć im na przyszłość.
Bardzo podobała mi się dziś wypowiedź pewnej Szwajcarki dotyczącej referendum.
Pieniądze należy zarabiać ciężką pracą, a nie otrzymywać od Państwa za nic.
A referendum dotyczyło "dawania" obywatelom w przeliczeniu na nasze ok 10 000zł / miesiąc. Mądry naród - (ok. 77%) sprzeciwiło się.
Ludzie oj ludzie wasza zawisc jest tak wielka ze az strach-lokujecie wszystkim pieniadze na kontach,prowadzicie selekcje kto na co ma wydac i ze wszystko z waszych a nie naszych podatków.I o czym wy m,owicie????mowicie ze pieniadze nalezy zarabiac ciezka praca tak?bardzo prosze wie po pierwsze gdzie ta praca w Ostrowcu?czym sie zajmuje biuro pracy skoro na interwencje nie ma a odbycie stazu to cud jakis -i to jak sobie wychodzisz ten staz wychodzisz,uprosisz lub wybłagasz bo inaczej nie e da rady.Bo pracodawca twoje cv wkłada w szuflade kwitujac ;kolejne .....nastepne i tak sobie lezakuje a ty chodzisz...no chyba ze masz znajomosci to inna sprawa to juz jestes dzieckiem szczescia,dostałes prace w latach 80-90 i sie trzymasz posadki i grzmisz na innych ze nieroby a zwolnij sie i zacznij szukac pracy,zrob eksperyment...poczuj sie jak ktos bez pracy,bez pieniedzy i bez wiary ze jutro te prace dostaniesz,zareczam załamiesz sie po dwoch dniach z bezsilnosci.Oto brutalna rzeczywistosc.
uwazam ze program jest bardzo dobry wreszcie jest pomoca dorazna dla wielu rodzin.Jest bardzo dobry lecz niedoskonały bo pomoc powinni dostac albo ci z ustalonym progiem dochodowym np 1500 na osobe albo wszyscy.Oprocz osob bardzo zamoznych-tym to juz starczy.Oczywiscie program popieram z drobnymi korektami.I nie jest on porazka a wrecz przeciwnie wreszcie pomaga.
Dlaczego zatem w Polsce za ciężką pracę nie chcą dobrze płacić gościu 21:55?
Widocznie na chleb im nie brakuje i w biedzie nie żyją.
słucham konferencji o programie Mieszkanie Plus. I trochę nie wierzę, że rok po napisaniu "13 pięter" słyszę jak przedstawiciele rządu mówią w telewizji takie rzeczy. Nawiążę do tonu, który na łamach GW zaczął Grzegorz Sroczyński - BYLIŚCIE IDIOTAMI!!! - wy wszyscy, którzy wiedząc przez tyle lat w jakich warunkach żyją Polacy i co muszą robić, żeby mieszkać spokojnie. Rozwiązania, które są w tym programie były do wzięcia 5 i 10 lat temu. Ale byliście IDIOTAMI, STRASZNYMI, STRASZNYMI IDIOTAMI bo uznaliście, że Polacy sami sobie z tematem mieszkania poradzą. A wystarczyło poczytać badania, co Polacy o swojej sytuacji mieszkaniowej myślą, wystarczyło się porównać z innymi krajami UE. Naprawdę, wystarczyło umieć czytać. Ale BYLIŚCIE OKRUTNYMI IDIOTAMI. Mieliście to w dupie. No i teraz PiS ogłasza program, który nie jest żadnym odkryciem Ameryki, tu nie wymyślono koła. To jest coś, co było do wzięcia i zrobienia. I jak im to wyjdzie, to będą im tak słupki leciały do góry, że jak zechcą, to Trybunał Konstytucyjny wyślą w kontenerze na Kamczatkę. A opiniami Komisji Europejskiej będą się podcierać. Dzięki!
PS. A Puszczę Białowieską zaorają
https://www.facebook.com/FilipSpringer?fref=nf
Od paru dni ten krótki tekst pojawia się w wielu miejscach. List jak list, nie znam zdania Filipa Springera na gospodarkę ani politykę więc nie wiem czy to się wpisuje w jego poglądy czy nie.
Ale czytam komentarze publicystów i ludzi, o tym że "faktycznie, czemu na to nie wpadli" i wychodzi mi z tego taki wniosek (zresztą to nic odkrywczego, ale ten przykład jest dosyć dobitny)
W zasadzie to nieważne dla nich czy panuje socjalizm czy kapitalizm.
Nieważne czy podatki wysokie czy niskie.
Nieważne czy mieszkania są rozdawane czy łatwiejsze do kupienia dzięki ulgom podatkowym.
Nieważne czy obniżacie kwotę wolną czy podnosicie płacę minimalną.
Nieważne czy pieniądze idą na inwestycje czy drogi. Na przedszkola czy ścieżki rowerowe. Na szpitale, szkoły czy boiska.
To co robią, to jak robią - to wszystko jest dla lemingów z obu stron nieważne.
Ważne żeby robili to "nasi".
Dramat.
Bardzo dużo ludzi ciężko pracujących w naszym kraju żyje w biedzie gościu 09:37. Nie wspomnę już o tych, którzy pracy w ogóle nie mają.
16:10 Z pracy, a konkretnie w państwie z podatków. W PL patologicznie nas doją i nasza praca jest nieopłacalna, skoro na nis nas nie stac. Więc lepiej leżeć i brać dodatki z MOPS.
Pytanie za 100 pkt. Jak to sie stało że z 15 mld w 2011 wyłudzeń VAT zrobiło się 90 mld w 2015?
W polowie przypadków skąd?ano tez trzeba byc przebiegłym i sprytnym złodziejem lub wiedzieć co kiedy i gdzie bedzie i tam zainwestować itd. temat rzeka...
Kochaniutka drukowane są by zadowolić głupców i lepiej nimi rządzić .