To i ty się zwolnij 18:39 ajk masz taki ból czterech liter. Po co fantazjujesz?
Ty to sam wymyśliłeś czy mówili w TV albo słyszałeś od kolegi kolega od koleżanki.Następny mądry z 18:29 kontrolował by wszystko a numer do MOPSu już masz żeby dzwonić.
A nie przyszło ci do głowy że te kobiety często zamiast wychowywać dzieci myślały za co ich nakarmić?
ludzie sie boją sanepidu co gania za trujące szczepienia, dlatego mniej urodzeń.. a co myslisz że wszechobecna cheia w jedzeniu to nie ma wpływu na bezpłodność? fluor w wodzie, dowiedz się przez kogo i w jakim celu dodają
@antynwo kiedy ostatnio porwali cię kosmici ? jak czytam te Twoje mądrości to zastanawiam się czy z tymi szczepionkami nie masz czasem racji,być może faktycznie coś w głowie się od nich robi.
20:53 wiesz, to, że ciebie tylko jakiś ochłap z mopsu obchodzi, zakupy w biedronce i jutrzejszy kapuśniak to nie znaczy, że antynwo nie ma racji. Ma, ale większośc z nas jest zbyt leniwa, żeby się interesować przyszłością dalszą niż jutro. 500zł, ma jak miłość do szczęścia wystarczy lemingom, do tego tvn, forum ostrowca czy innego miasta a i pochód KODU dla tych "ambitniejszych". I tak nic byś zapewne nie zrozumiał z tych ważniejszych rzeczy, dlatego nawet nie czytasz i może lepiej bo jeszcze ślepia sobie zepsujesz i nie będziesz widział czy ma pińcset na koncie czy nie.
Drogi założycieli wątku a czy nie jest ci szkoda naszych pieniędzy, które idą np. na utrzymanie więźniów?Są to dużo większe kwoty,z których czasami muszą się utrzymać całe rodziny a w/w przypadku idą na jedną osobę. Żałosne bardzo jest to czepianie się tych 500+ ,zakładanie tyłu wątków a 3.000 na więźnia na miesiąc nikt nie chce rozliczać?
18:46 W rodzinach zastępczych 1000zł/dziecko. Dziecko, którego nikt nie kocha, nie dba często o niego a i nierzadko krzywdzi. No ale wg osób takich jak autor/ka lepiej żeby zabrali sąsiadowi dziecko, bo nie daj Boże nie wszystko wyda na dziecko. Żałośni jesteście.
Do goscia z 18:46 nie ja ustalamy stawki wiktu więźniów dla mnie to jest chore zeby więcej pieniędzy szło na utrzymanie więźnia niż na chorego w szpitalu. Więźniowie są zdrowi trafili tam na wlasne życzenie niektórzy traktują to jak swoj dom bo maja tam lepiej gdybym miał taka władze więźniowie musieli by zarobić na te luksusu chdzby przy rozwiązaniu gnoju na polu jak niechce posiłek raz dziennie zero radia telewizji w celi
Co do statystyk to zobaczycie dzięki programowi wzrośnie liczba urodzen ale daje mu jakieś max 2lata i kasa się skacze tak zostanie zasłużone państwo takie będą efekty rozdawania pieniędzy komu popadnie bez żadnej kontroli.
Dziś nawet w TV prawie zadeklarował jeden Pan, że dzięki programowi bierze pod uwagę zmajstrowanie drugiego dziecka.
To dopiero KOD by donosił do Brukseli jaki to PIS nie humanitarny bo więżniowe umierają z głodu.
Bardzo dobry program, wreszcie dzieciaki nie narzekają na niskie kieszonkowe - teraz mają po 500 na swoje potrzeby a ja nie muszę im nic dawać.
20:56 a dawaj i niech się uczy gospodarować. Ja jakbym dała mojej 16latce to na pewno by to oszczędziła, pomyślała o lokacie bo ma sporo oszczędności, nie szasta kasą, oszczędza od lat, ale młodszej jak dam 50zł to od razu ma już plan, gdzie wyda i trzeba jeździć po sklepach a są i takie dzieciaczki po 15-16rż co znajdą fajne rzeczy za tą kasę, takie, których nie powinni próbować i kasa może ich zniszczyć na starcie.
11:08 a nie masz prawdziwych problemów? Nie boisz się, że uchodźcy mogą u nas za moment zrobić to co u sąsiadów i nie tylko u nich? Nie boisz się czipowania? Nic cię nie interesuje tylko to, żeby dokuczyć rodakowi i go szpiegować? Dzięki temu nie będziesz miał lepiej. Poprawiajmy swój byt a nie myślmy jak pogorszyć czyjś. Tracisz energię na głupoty. Gdybyśmy mieli rozum i go używali, dziś u nas te 500zł dostawałby każdy na każde dziecko, tak jest w cywilizowanych krajach. No ale u nas lata długie rządzili nie Polacy a Polacy rozumu nie mają jak widać.
http://wiadomosci.onet.pl/kujawsko-pomorskie/wloclawek-ciemna-strona-500-plus-pijanstwo-i-libacje/6x4ryd
Łooo jak to medialnie brzmi "pijaństwo i libacje". Tytuł musi chwycić i od razu sugerować, że ten program to zło wcielone. Jak rozumiem przed 500+ takie zjawiska nie miały miejsca i było po prostu fantastycznie. Jest po prostu pewna grupa społeczeństwa, która niezależnie od tego co i od kogo dostanie to i tak przepije. To nie wina 500+. Po prostu trzeba w miarę skutecznie eliminować kasę dla takich osób i tyle. Za jakiś czas się unormuje. Ciekaw jestem jaki jest procent marnowania w ten sposób kasy z programu ? 2 % , 5% ?
trzeba sprawdzić w ostrowcu ile % idzie rzeczywiscie dla dzieci