Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Kto zostanie nowym Prezydentem RP
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.
                  • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 47

Odp.: Ponad 9 mln złotych zebrano w tym roku na budowę Świątyni Opatrzności Bożej

Jeżeli już coś cytujesz to należałoby się powołać na żródło. Nieprawdaż? Tak ja ja to czynię. "Ze strony tej samej co Twój cytat:

Gdyby pokusić się o ranking, to w tym roku najwięcej na nagrody przeznaczyło Ministerstwo Obrony Narodowej. Wydano już 6,6 mln złotych. Zaraz za nim plasuje się Ministerstwo Spraw Wewnętrznych z sumą 6,4 mln złotych. Trzecią pozycję w tym zestawieniu zajmuje Ministerstwo Finansów z kwotą 5 mln złotych.

Na tym tle 3,5 mln złotych z Ministerstwa Finansów oraz Ministerstwa Skarbu już nie wygląda tak okazale. Zaledwie 2,6 mln złotych przeznaczyło na premię Ministerstwo Sprawiedliwości. Jeszcze mniej, bo 2 mln złotych dla swoich urzędników

przeznaczyło Ministerstwo Rolnictwa.

Jak czytamy na dziennik.pl niewiele ponad milion na nagrody przeznaczyły resorty środowiska, administracji i cyfryzacji, edukacji narodowej, rozwoju regionalnego oraz pracy i polityki społecznej.

Kancelaria Prezydenta na nagrody dla swoich urzędników przeznaczyła łącznie 2,5 mln. Natomiast Kancelaria Premiera 2,4 mln złotych.

Poniżej miliona złotych na nagrody przeznaczyły resorty zdrowia, nauki, kultury i sportu, które wydatkowały swoich urzędników kwotę na nagrody poniżej milion złotych.

Okazuje się jednak, że pula jest jeszcze otwarta. W kolejce jest jeszcze MSZ. Nie wiadomo jeszcze, jaka to będzie pula. W zeszłym roku wydatkowano 10 mln złotych."

Gość_MS
                    Zgłoś
                    Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 49

Odp.: Ponad 9 mln złotych zebrano w tym roku na budowę Świątyni Opatrzności Bożej

Pomimo tego że jestem katoliczką, pomysł stawiania świątyni Opatrzności Bożej za wiele milionów wydaje mi się bezsensowny i mocno naciągany, o tyle nie uważam aby argument że te pieniądze trzeba wydać na potrzebujących bo jest bieda w kraju, jest mocno nietrafiony a to dlatego że skoro ktoś postanowił wesprzeć konkretnie tą budowę i na to wpłaca pieniądze, nie można nagle pieniędzy przeznaczać coś innego.

Ogólnie odnoszę wrażenie że wszystko w kościele katolickim idzie nie w tym kierunku co trzeba. Biskupi i księża zamiast zajmować się wiernymi, stają się biznesmenami, managerami. Biskupi nie zabierają głosu w najważniejszych dla katolików sprawach, pochłonięci są zwalczaniem wszystkich oddolnych inicjatyw i ruchów w kościele oraz budową wielkich hangarów.

ozorek
      Zgłoś
      Odpowiedz
      • Odp.: Ponad 9 mln złotych zebrano w tym roku na budowę Świątyni Opatrzności Bożej

456 z wczoraj to prawdziwy katolik,nie pluje jadem ale dla niego przeciwnicy czarnych to wieprze i chamy,ot prawdziwy katolik z krwi i kości

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz
        • Odp.: Ponad 9 mln złotych zebrano w tym roku na budowę Świątyni Opatrzności Bożej

Katolik bo jakby był islamista to tacy jak ty pismen,burzuj,martik i inni szydzący i wyśmiewajacy wiarę katolicka mielibyście poderznięte gardła od ucha do ucha!.Wam ateistom na tym forum wolno wszystko.Ja założyłem jedyny na tym forum watek o was i co? nie weszedł.A nie było w nim ani kpin,ani chamstwa i wyśmiewania się z was ateistów.Taka to różnica.Watek założyłem wczoraj.Ten też zakryje jak zawsze albo zlikwiduje jak robi to nieraz .Albo...

Gość_456
          Zgłoś
          Odpowiedz

Zbierzemy jeszcze drugie tyle.

Gość_456
            Zgłoś
            Odpowiedz
        • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 55

mówiąc szczerze,czytam te komentarze i nie wierzę własnym oczom-czy ten naród już tak bardzo dał się oślepić mediom? ludzie ,toż z waszych postów wieje nienawiścią do katolików,a przecierz wszyscy wyrośliśmy w kulturze chrześcijańskiej nagonka na tę budowę to kolejny temat zastępczy -w kraju coraz gorzej,ale rzucimy ciemniakom taki temat ,to może nie zauważą pewnych rzeczy i znowu będzie PO .te pieniądze,które ludzie dają na budowę i tak nie pójdą na pomoc dla potrzebujących,bo polskie prawo jest źle zbudowane.

chciało by się krzyczeć-OBUDŹCIE SIĘ LUDZIE-jak w ,,Panu Wołodyjowskim"

tylko ,że teraz nieprzyjaciel to polak.

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz

Ojej, biedni polscy katolicy i biedni, ciemiężeni księża. Tak źle mają. Ze 2 miliardy rocznie z budżetu lekką rączką się dostaje na działalność, religia w szkołach, przedszkolach po 2 godziny tygodniowo (potem się dziwić, że dzieciaki polski język kaleczą i historii nie znają, albo że z wf tylko zwolnienia przynoszą), święta kościelne jako wolne od pracy itd. W każdym mieście kościołów 10 razy więcej niż szpitali a co osiedle to albo pomnik, albo krzyż na kilka metrów wysoki. Księża sobie o 6 rano dzwonami całe osiedla budzą (było już kilka spraw w sądach), ale nie. Mało i mało. I ciągle jacy katolicy nie uciskani. Nie bolą Was kolana? To luz, klęczcie dalej, ale innych do tego nie przymuszajcie.

Gość_ran
            Zgłoś
            Odpowiedz
        • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 56

Ktoś pisze ,że 500 zł zaniesie ksiedzu i mi od tego wara.

Musze powiedzieć, że ludzie całe majątki oddaja w ręce koscioła ,i jak czytamy w Piśmie Świetym , byli gotowi oddac zycie swojego dziecka z miłości do Boga.

Także 500 zł to Słabo , słabiutko , słabiuteńsko .

Marna twoja wiara.

Burzum
          Zgłoś
          Odpowiedz

Gość z 19:42 wczoraj ,a także Burzum-szacun Wam wielki.Dobrze ,że nie wszystkich zaślepia uwielbienie dla purpury i czerni.Jestem z Wami.

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz
        • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 64

Wielki szacun dla Burzum,dla gościa z 13,42 wczoraj ,dla wszystkich ,którym uwielbienie czerni i purpury nie przesłoniło oczu.Jestem z Wami.

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz
        • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 69

modlić sie można nawet na łące - byleby sie w ogóle chciało modlić - a żeby w czasie modlitwy nie lało sie na głowe to spokojnie wystarczą proste cztery ściany, obilone, schludne z krzyżem na głównej ścianie. tyle. przeciez Pan Jezus kazał zostawiać bogactwo doczesne w zamian za bogactwo /duchowe/ po śmierci.

od kościoła oczekuję duchowej podpory, nauki wg pisma św., dobrego słowa, podpory, nie polityki, nie biznesu, nie wiecznego daj.

jako dziecko często chodziłam do kościoła: msze, różańce, inne nabożeństwa.

dziś jestem dorosła i mam swój rozum. widze i rozumiem jak bardzo oddala sie kościół od sedna wiary. rzadko więc chodze do kościoła. modlę się w domu, w drodze jadąc autem, składek nie daję z bardzo prostego powodu. kiedy otwieraliśmy firmę to na początku musieliśmy kupić lokal, maszyny, zatrudnić ludzi, zdobywaac klienta. dziś kościół to firma taka jak moja tylko z innej branży. niech więc kler-manager najpierw kupi lokal, urządzi go, zatrudni ludzi, zdobywa klienta. nie wyciaga łapę: daj. jak się oni nie wstydzą! panowie-klechowie wyspani, najedzeni, czasowi, bez obowiązków. ja idę spac o 1 a wstaję 5.30 przez roboczy tydzień po to, żebym miała za co kupić chleb. mąż tak samo jak ja. niech się i oni wezma do roboty.

mam po dziurki w nosie: PIS, klerów /nie mylic z wiarą!/, nienawiści jaką od kilku lat sieją zwolennicy PIS i kościoła /chodzi mi tu o tych ze zrytymi krzykaczami/. jak na nich patrze to wierzę, że koniec świata bliski.

Gość_39
          Zgłoś
          Odpowiedz

swietnie napisane,popieram w 100%

Gość_magda
            Zgłoś
            Odpowiedz
          • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 71

Nie uogólniaj 39, nie uogólniaj!

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 77

miło że pan burzun poruszył zapomniany a jednocześnie bardzo ważny temat dla każdego polaka. Mam pytanie : czy można odpisać 1 % podatku na ten szlachetny i bliski memu sercu cel? proszę o odpowiedzi gdyż chcę wraz ze swymi znajomymi przekazać swe datki na ten cel . Popieram słuszna inicjatywę budowy świątyni ,ciesze się że pan burzun też nawołuje ludzi do przekazania swych pieniążków na zaszczytny cel, komuna niszczyła kościoły a teraz czas na odbudowę .Gdyby każdy mieszkaniec naszego miasta dał po 1 złotówce to by było bardzo dużo. Panie burzun proszę ogłosić zbiórkę pieniędzy na ten cel w Ostrowcu Świętokrzyskim ,pan ma dar przekonywania więc zbierzemy bardzo dużo.

Gość_jeremiasz
      Zgłoś
      Odpowiedz
10 postów w tym wątku zostało wyłączonych z wyświetlania ze względu na sprzeczność z Zasadami Forum lub czasowo. Możesz wyświetlić wątek wraz z tymi postami.

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Losowa firma:Dodaj firmę